معرفی کامل گل کاملیا | با صفر تا صد تکثیر و هرس گیاه کاملیا آشنا شوید

زمان مطالعه : 6 دقیقه
زمان انتشار : 25 اسفند 1401
نماد گل کاملیا

آشنایی با گل کاملیا :

نام علمی این گیاه Camellia japonica بوده و از خانواده Theacea میباشد. گل کاملیا بومی منطقه آسیای شرقی است.
این گل از نظر ظاهری ، شباهت زیادی به گل رز دارد و گل های آن به شکل تکی یا به شکل زوجی در قسمت انتهایی شاخه ها رویت می شوند.
شما میتوانید این گیاه را در رنگ های صورتی، قرمز ،ارغوانی و سفید پیدا کنید. گل های کاملیا در اواخر تابستان و پاییز یافت می شوند.
این گل یک درختچه کوچک است که  معمولا تا ارتفاع 1 تا 6 متر رشد می کند. اگر شرایط برای این گیاه مساعد باشد ، می تواند تا 11 متر نیز رشد کند.
برگها متناوب چرمی سبز تیره ، معمولا ۵ تا ۱۱ سانتی متر طول و ۲٫۵ تا ۶ سانتی متر عرض دارند.
میوه آن شبیه کپسول با سه محفظه (locules) میباشد که هر کدام با یک یا دو دانه ی درشت قهوه ای ، با قطر 1 تا 2 سانتی متر می باشد.
هنگامی که جوانه های گل در حال تشکیل شدن هستند ، به دمای 18 درجه نیاز دارند. اما بعد از آن که جوانه ها تشکیل شد ، آن را در دمای 8 درجه بگذارید تا بتواند بخوبی رشد کند.

از ویژگی های گیاه کاملیا می توانیم به بذر پر کار آن اشاره کنیم. از بذر گیاه کاملیا ، می توان نوعی روغن به نام روغن چای بدست آورد که طعمی شیرینی دارد. این روغن استفاده های خیلی زیادی دارد و در آفریقای جنوبی بسیاری از افراد از آن به عنوان روغن استفاده میکنند.

کاملیا مکان های خیلی خشک و یا خیلی مرطوب را دوست ندارد. همچنین یکی از نکاتی که باید در نگهداری گیاه کاملیا رعایت کنید ، آب بدون املاح است. اگر از آب لوله کشی استفاده می کنید ، قبل از استفاده ، آب آن را حدود 2 ساعت در فضای باز بگذارید و اجازه دهید تا از املاح آن کاسته شود.

جهت آشنایی با نحوه نگهداری گیاه کاملیا ، به قسمت نگهداری گل کاملیا مراجعه نمایید.

گلدهی کاملیا:

معمولا جوانه های اولیه این گیاه ، در اوایل زمستان در دمای بالای 18 درجه سانتی گراد تشکیل می شوند. زمانی که جوانه ها به حد کافی رشد کردند ، گیاه را در محلی با درجه حرارت حداقل ۸ درجه سانتی گراد نگه می دارند و گلها شروع به شکوفایی می نمایند. به طور کلی شما می توانید گل ها را در رنگ های سفید ، صورتی و قرمز پیدا کنید. رنگ زرد نیز در گونه‌های بومی چین و ویتنام نیز وجود دارد.

گل کاملیا

تکثیر گیاه کاملیا

به طور کلی گیاه کاملیا به سه روش تکثیر می شود که در ادامه در مورد این روش ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

– تکثیر با استفاده از قلمه:

یکی از راه ها برای تکثیر این گیاه قلمه است. برای بهتر شدن ریشه زایی قلمه ها وجود رطوبت مناسب در هوا و همچنین مصرف هورمونهای ریشه زایی و پا گرما توصیه شده است. باید بدانید که قلمه زدن به احتمال 100 درصد اتفاق نمی افتد و ممکن است که اصلا قلمه زنی شکل نگیرد. برای افزایش شانس ریشه زایی قلمه ها ، وجود رطوبت مناسب و مصرف هورمونهای ریشه زایی و گرما توصیه شده است.

بهتر است که از ساقه های جوان و حاصل از رشد سال جاری که تا حدودی بافتی محکم پیدا کرده اند ، قلمه تهیه شود.  دقت کنید که این عمل باید در اوایل تابستان انجام شود. برش را از زیر پنجمین گره بر روی ساقه بزنید (ناحیه اتصال برگ به ساقه گره نامیده می شود). برگهای پایینی را حذف کنید. جدا کردن پوست ۱٫۵ سانتیمتر از قسمت پایین قلمه به ریشه زایی آن کمک کرد. قلمه ها را در بستری که حداقل ۱۵-۱۰ سانتیمتر عمق دارد بکارید و برای مخلوط کاشت می توان از مخلوط یک قسمت شن + یک قسمت پیت موس استفاده کنید. سپس باید قلمه ها را حدود 7 سانتی متر درون خاک فرو کنید.

سعی کنید که بستر خاک را همیشه مرطوب نگه دارید. همچنین کشیدن پلاستیک شفاف بر روی قلمه ها می تواند به حفظ رطوبت هوای اطراف قلمه ها کمک کند. ریشه زایی تا اواخر تابستان طول می کشد. همچنین باید بدانید که گیاه تازه قلمه زده شده ، حدود 3 تا 6 سال طول می کشد که به گلدهی برسد.

– کاشت بذر:

از بذر نیز می‌توان برای تکثیر استفاده کرد. اما همواره امکان دارد گیاهان بدست آمده شبیه گیاه مادری نباشند. برای تهیه بذر باید صبر کنید تا میوه کپسول مانند آن برسد و پوشش آن شکاف بخورد(معمولا در اواسط پاییز). بذرهای تازه باید سریعا در بستر کشتی سبک همانند مخلوط پیت + سنگریزه کاشته شوند و ۴-۲ ماه طول می‌کشد تا جوانه بزنند.

گل کاملیا

– خوابانیدن هوایی:

یکی دیگر از روش هایی که برای تکثیر این گیاه استفاده می شود ،خوابانیدن هوایی است. در ابتدا شما باید ساقه هایی را برای این کار انتخاب کنید. تمام ساقه ها می توانند انتخاب شوند. ساقه هایی که قطر بالای 2 سانتی متر دارند ، برای خوابانیدن مناسبتر هستند. از نوک ساقه حدود 30 تا 60 سانتی متر پایین تر بیایید. نواری از پوست ساقه را از دور آن بردارید. طول نواری که بر می دارید باید حدود 1/5 تا 2 سانتی متر باشد. فرض کنید که ساقه مورد نظر شما یک سانتیمتر قطر دارد. بنابرین طول حلقه ای که از آن برداشته می شود باید حدود 2 سانتی متر باشد.

بعد باید خزه اسفاگنوم مرطوب در اطراف آن گذاشته شود. سپس کاغذ آلومینیومی که نازک باشد را بر روی آن بکشید. خزه موجود در این ناحیه باید مرتباً مرطوب نگهداشته شود.

به یاد داشته باشید که هرگز با جابجا کردن خزه ها وضعیت ریشه زنی را بررسی نکنید ، چون این کار به ریشه ها آسیب خیلی جدی می زند و ممکن است که کلا گیاه خراب شود.

بعد از مدتی ریشه ها در این قسمت تشکیل می‌شوند. می‌توان این قسمت از ساقه را از گیاه مادری جدا کرد و به عنوان گیاهی مستقل کاشت. اگر این عمل در اواخر بهار انجام شود ، ساقه ها در اواخر تابستان ریشه زده شده است.

هرس گل کاملیا:

به طور کلی گل های کاملیا در اوایل سال شکوفا می شوند.  جوانه های گل کاملیا برای سال بعد در اواخر تابستان و در طی پاییز بر روی شاخسار یک ساله شکل می‌گیرند. اگر در این زمان هرس انجام شود ، تعداد بی شماری از گل ها از بین خواهند رفت. به همین دلیل ، بهتر است که هرس کردن ، بعد از تمام شدن بهار و بعد از تمام شدن گل دهی انجام شود. گیاهان مسن را برای جوان سازی و تحریک رشد شاخسار جید ، بایستی هرس کرد.
برای گیاهانی که هنوز به این مرحله نرسیده اند و جوان هستند ، هرس کردن به حذف شاخسار شکسته و آسیب دیده و یا شاخساری که خارج شکل مورد نظر شما است بستگی دارد.

چنانچه علاقه مند به آشنایی با نماد این گیاه فوق العاده هستید ، روی عبارت گل کاملیا نماد چیست ، کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *