معرفی جامع گل مرجان و نگهداری آن | آموزش تکثیر گل مرجان

زمان مطالعه : 6 دقیقه
زمان انتشار : 1 فروردین 1402
معرفی گل مرجان

گل مرجان که به عنوان گیاه مسیح هم نیز شناخته می شود، گیاهی گلدار بومی ماداگاسکار است که در اوایل قرن نوزدهم در غرب اقیانوس هند شناخته شد. این گیاه زیبا انواع متنوعی دارد و نگهداری از آن آسان است. گیاه مرجان به راحتی قابل سازگاری با انواع گل و گیاه است و در کنار باقی گیاهان در بیرون از منزل می تواند رشد کند.

گل های مرجان دارای برگ های سبز و گل های کوچک و رنگارنگ هستند. رایج ترین رنگ گل های آن قرمز، صورتی و سفید می باشد. البته رنگ قرمز آن نسبت به باقی رنگ ها پرطرفدار تر است.

این گیاه دارای ساقه ها و شاخه های تیز و خاردار است که در صورت شکسته شدن، شیره ای از آنها خارج می شود. اگر می خواهید از گل مرجان به عنوان یک گیاه آپارتمانی استفاده کنید، به شما توصیه می شود که این گل سمی بوده و در صورت بلعیدن می تواند برای حیوانات و انسان ها سمی باشد.

گیاه مرجان با گل های قرمز

تکثیر گل مرجان

این گیاه به دو روش تکثیر می شود که عبارت اند از: قلمه زدن و  بذر

۱- تکثیر گیاه مرجان از طریق قلمه زدن

بهترین زمان برای تکثیر، فصل تابستان یا بهار است. ابتدا از نواحی انتهای گل مرجان ساقه هایی به طول ۷ تا ۱۰ سانتی متر انتخاب و بعد از جداسازی، قلمه ها را در آب بگذارید. این کار به دلیل قطع شدن جریان شیره سفید رنگ گل مرجان انجام می گیرد.

در ادامه قلمه های آماده شده را به مدت ۳ یا ۴ روز در یک محیط مناسب و خشک قرار دهید. توجه داشته باشید که این محیط باید از نور مستقیم خورشید به دور باشد. البته در روش دیگر نیز بعد از قطع ساقه ها، آن ها را به مدت چند دقیقه در آب گرم قرار می دهند. این کار نیز به منزله قطع جریان شیره گیاه انجام می گیرد. در ادامه قلمه ها را در مکانی نسبتاً مناسب و خشک می گذارند. این محیط به دور از تابش مستقیم خورشید است. بعد از خشک شدن رطوبت گیاه، کاشت گل مرجان را شروع کنید.

قلمه ها را در مخلوطی از خاک ترکیبی پیت، ماسه و کمپوست قرار دهید و آن را در یک گلدان بکارید. انتهای ریشه قلمه های خود را تا جایی که محکم در خاک قرار گیرد، دفن کنید. کمی آب به آن بدهید و گیاه را مرطوب نگه دارید. گلدان را در مکانی به دور از نور مستقیم قرار دهید و نور غیر مستقیم را برای او تهیه کنید. گلدان گیاه مرجان شما بعد از دو ماه ریشه می دهد.

گل مرجان تیغدار

۲- تکثیر گل مرجان از طریق کاشت بذر

اگر قصد دارید از طریق کاشت بذر، گیاه مرجان خود را تکثیر دهید، بهتر است از خاک کوکوپیت استفاده کنید؛ زیرا این خاک رطوبت را به خوبی در خود نگه می دارد و باعث می شود مرجان به خوبی جوانه زنی کند.
استفاده از این خاک نمی تواند مواد مغذی را برای گیاه تامین کند. بعد از جوانه زدن باید خاک غنی و با زهکشی بالا را برای آن فراهم کرد.

گلدانی را با کوکوپیت آماده و در آن ۳ یا ۴ عدد بذر گل مرجان در فاصله ۲ الی ۳ سانتی متری از هم بکارید. بعد از کاشتن بذر گل مرجان، مقداری خاک کوکوپیت را به روی آنها بریزید. آبیاری را در حد میزان متوسطی انجام دهید. در ادامه، برای تکثیر مرجان یک نایلون بر روی بذرها بکشید. این موضوع مانع از هدر رفتن رطوبت می شود.

گل مرجان صورتی زیبا

چگونه از گل مرجان مراقبت کنیم؟

گیاه مرجان بسیار مقاوم بوده و نیاز به نگهداری کمی دارد.  با این حال، هنگام مراقبت از گیاهان مرجان، پوشیدن دستکش ضروری است، زیرا شیره این گیاه می تواند باعث تحریک چشم و پوست شود. برای نگهداری از گل مرجان نکات زیر را رعایت فرمایید تا گیاهی شاداب داشته باشید.

1. محیط خود را معتدل نگه دارید

گیاهان مرجانی در دمای زیاد و کم رشد دارند و در محیط های مرطوب شادابی بیشتری خواهند داشت.

2. نور آفتاب کافی را تامین کنید

گل مرجان باید هر روز سه تا چهار ساعت در آفتاب کامل باشد. گیاه خود را در یک پنجره آفتابی قرار دهید تا بتواند نور مستقیم خورشید را به اندازه کافی دریافت کند.

3. از آبیاری بیش از حد خودداری نمایید

گل مرجان خود را فقط زمانی آبیاری کنید که سطح بالایی خاک خشک شده باشد و اطمینان حاصل کنید که آب در نزدیکی ریشه ها جمع نمی شود. قبل از آبیاری در ماه های زمستان می توانید صبر کنید تا 7 سانتی متر بالای خاک خشک شود.

4. کود دهی را هر چند وقت یکبار انجام دهید

در پاییز، بهار و تابستان هر چند هفته یکبار از کود مایع استفاده کنید. زمانی که گیاه در زمستان نیاز به استراحت بیشتری دارد، می توانید کود را رقیق کرده و کمتر از آن استفاده کنید.

5. برای آفات یا بیماری های قارچی هر چند وقت یکبار گیاه را بررسی کنید

گیاهان مرجان مستعد ابتلا به شپشک های آردآلود، کنه های عنکبوتی و بیماری های لکه بینی هستند. شما می توانید با محدود کردن آبیاری از بیماری های این گیاه جلوگیری کنید و با هرس کردن شاخه های قدیمی یا آسیب دیده که می توانند مخفیگاه حشرات مخرب باشند، از ایجاد آفات جلوگیری نمایید. شما میتوانید از بخش نگهداری گل مرجان، به طور کامل با نحوه صحیح نگهداری از این گیاه دوست داشتنی آشنا شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *