معرفی انواع گل رعنا و نحوه نگهداری آن به صورت کامل

زمان مطالعه : 11 دقیقه
زمان انتشار : 28 اسفند 1401
گل رعنا

گل رعنا یک گیاه گل دار و زیبا است که گل دهی آن در تابستان صورت می گیرد. هرچه به پاییز  نزدیک شوید گل های این گیاه کاهش می یابد.
گل رعنا را به نام های دیگری مانند گل های شاد، گل هندی و چرخ آتشین می شناسند.

گل رعنا از انواع گل های وحسی می باشد و از آن به عنوان یک گیاه همیشه سبز و چند ساله یاد می شود. به طور کلی گل رعنا مناسب فضای باز است به چند ساعت نور مستقیم برای گلدهی احتیاج دارد در غیر این صورت رشد علفی پیدا می کند و گلدهی متوقف می شود.

برگ های این گیاه بسیار جذاب ، سبز رنگ و به حالت نیزه ای می باشند. بوته ها دارای چندین ساقه هستند و برگ ها کشیده و دندانه دار در پایین ساقه قرار دارند.

گل رعنا بومی آمریکا و کانادا می باشد و اولین بار در این مناطق کشت شده است. گل رعنا از خانواده آفتاب گردان ، مینا و داوودی می باشد.رنگ گل های رعنا زیبا، زرد متمایل به قرمز و یا نارنجی می باشد و در قسمت پایین گل تیره می شوند.  این گیاه خواص بسیار زیادی دارد و در طب سنتی از خواص فوق العاده آن استفاده می شود.

ساقه و برگ های این گیاه دارای مو های ریزی می باشد که در ابتدای رشد گیاه دارای ساقه نمی باشد و بعد اول علفی و در نهایت چوبی می شود.

گل‌های رعنا زیبا به‌خوبی در محیط‌های خشک رشد می‌کنندبه عقیده دیگران، آن‌ها بخشی از یک باغ پروانه هستند یا مانند پروانه در وسط یک باغ گل به‌خوبی می‌درخشند. گل های رعنا نام خود را از مناطقی که از آن آمده اند گرفته اند. این منطقه پر از شکوفه است و از شکوفه پر شده است. به  همین دلیل به آن گل های شاد گفته می شود.

شکوفه های این گل از اوایل تابستان شروع به ریزش می کند اما اگر به خوبی به آن رسیدگی کنید ، گیاه عمر بیشتری خواهد داشت. گل‌های رعنای زیبا، در باغ‌های پروانه و زمین‌های وسیع بسیار زیبا و دیدنی هستند. ارتفاع این گل‌ها به 45 تا 90 سانتی‌متر می‌رسد.

معممولا گل های شاد در مکان های خشک به خوبی رشد می کنند و آنها را در مکان هایی می کارند که به خوبی نمایند شوند و دیده شوند.

انواع گل رعنا:

این گل دارای انواع خیلی زیادی می باشد که تمامی این گونه ها بسیار زیبا هستند و علاقنمندان زیادی دارند. به طور کلی گل ها به دو قسمت پر پر و کم پر تبدیل می شوند. در گل های کم پر، هر گلبرگ به شکل زبانه ای مانند لوله ای ریز از مرکز تشکیل شده است.  همچنین در گونه های پرپر نیز گل ها مانند توپ هستند و گلبرگ ها به نوعی لوله ای شکل می باشند. در ادامه چند مورد از انواع آن را معرفی می کنیم.

رعنا یا گل شاد: این گل همیشه شاداب است و نام دیگر معروفی دارد که به آن سحر شمالی می گویند. این گونه شکوفه هایی مانند گل آفتاب گردان دارد. رنگ این گل قرمز مایل به زرد می باشد که هرچه به لبه نزدیک تر شوید گل های آن به سمت زرد می روند.

رعنا قرمز: این گونه بسیار زیبا است و طرفداران خیلی زیادی دارد. رنگ این گل نزدیک به رنگ گوشت می باشد و قرمز خاصی می باشد.

رعنا یساقه کوتاه: این نوع دارای بوته های کوچکی می باشد.

رعنا زیبا پرپر: این گل از گلبرگ های کوچک و بزرگ تشکیل شده و گل را به صورت پرپر جلوه می دهد. رنگ این نوع از گل زرد و قهوه ای می باشد.

در ادامه به شرایط نگهداری گل رعنا یا گل شاد می پردازیم. با ما همراه باشید.

گل رعنا

نحوه نگهداری گل رعنا:

نور:

گل رعنا به نور زیادی نیاز دارد و یکی از اساسی ترین نیاز های آن نور می باشد. گل دهی وابسته به میزان نور است، اگر هرچه نور بیشتری برای گیاه فراهم کنید ، گل دهی بهتری خواهید دید. خوب است که آن را از جلوی نور مستقیم بیش از حد دور نگه دارید.

نور مستقیم خورشید به دلیل شدت خیلی زیاد می تواند باعث سورزش برگ های گیاه شود. بهتر است از نور مستقیم ظهر در تابستان که شدت خیلی زیادی دارد جلوگیری شود.

نور کم برای گیاه خیلی مشکلات زیادی دارد و اصلا گیاه دوست ندارد که در مکان تاریک سر کند. اگر نور برای گیاه کم باشد ، بعد از مدتی شاهد ایست رشد گیاه و ریزش برگ های آن خواهید بود.

در تابستان که هوا خیلی گرم است می توانید از نور صبح و عصر بهره کافی و عالی را بگیرید. البته که می تواند در نور شدید هم بماند ولی اگر دوست دارید گیاهی شاداب و سرحال داشته باشید باید به تمام نکات به درستی رعایت کنید.
در زمستان هم که هوا خنک تر است می توانید آن را در تمام طول روز در آفتاب بگذارید.

آبیاری:

گل رعنا به طور کلی نسبت به خشکی و شرایط سخت مقاوم است ، اما دوست دارد که همیشه آبیاری منظم و خاک مزطوب داشته باشد. برای اینکه به گل آب بدهید ابتدا باید ببینید خاک خشک شده است یا نه.

هر زمان که خاک گیاه خشک شده باشد می توانید آن را آبیاری کنید. برای تشخیص مرطوب بودن خاک می توانید انگشت خود را حدود 2 تا 3 سانتی متر درون خاک ببرید و میزان رطوبت را تشخیص دهید. اگر خاک خیس بود نیازی به آبیاری نیست اما اگر خاک خشک شده بود سریعا آن را آبیاری کنید.

این گل  به آبیاری زیاد از حد و یا کمتر از حد اصلا علاقه ندارد و دوست دارد که همیشه به اندازه آبیاری شود.

آبیاری بیش از حد سبب می شود که برگ ها نرم شوند و حالت شل بگیرند. بعد ریشه دچار پوسیدگی می شود و گیاه به سرعت از بین می رود.
آبیاری کم هم بسیار مشکل ساز است و باعث می شود برگ ها چروکیده و خشک شوند.

در تابستان که هوا گرم است و خاک زود تر خشک می شود باید آبیاری را بیشتر کنید و به 2 بار در هفته برسانید. در زمستان هم که هوا خنک تر است باید آبیاری را کاهش دهید و به هفته ای یک بار تا 10 روز یک بار برسانید.

خوب است که گل خود را همیشه در اول صبح آبیاری کنید چون که آبیاری در صبح باعث می شود آب به خوبی درون آن برود. آّبیاری در ظهر به دلیل گرم بودن هوا سبب می شود آب به سرعت خشک شود و به ریشه نرسد. همچنین آبیاری در عصر هم باعث می شود آب به خوبی خشک نشود و در گلدان بماند و آسیب برساند.

استفاده از آب بدون املاح برای گل بهترین کار است. آب لوله کشی به دلیل داشنن املاحی مانند کلر به گیاهان آسیب وارد می کنند. اگر از آب لوله کشی استفاده می کنید ، قبل از مصرف کردن آب آن را مدتی در ظرف در باز نگه دارید تا مقداری از املاح آن کاسته شود و به گیاه آسیب نرساند. هرچه بیشتر آن را در فضای باز نگه دارید بهتر است.

استفاده از آبی با دمای ملایم بهترین کار است. گل رعنا دوست ندارد که با آب سرد یا داغ آبیاری شود.

دما:

گل رعنا تحمل خیلی زیادی در برابر دما ندارد. اگر دما زیاد باشد می تواند آن را به هر طوری شده تحمل کند اما دمای کم و هوای سرد  را اصلا دوست ندارد و اگر در این دما قرار بگیرد به شدت آسیب می بیند. به طور دقیق تر بهترین دما برای نگهداری از این گل دمایی بین 16 تا 22 درجه سانتی گراد می باشد.

گونه های این گل تحمل مختلفی در برابر دما را دارند. بعضی از گونه ها تحمل خوبی در برابر دمای کم را دارند. اما اکثر گونه ها در برابر دما کم تحمل ندارند.

گل رعناخاک:

نسبت به خاک سختگیر نیست اما همانطور که بارها گفتیم هر چقدر خاک سبک تر باشد و مقداری شنی شود به زهکشی کمک می کند و از پوسیدگی جلوگیری می شود.

کود دهی:

گل رعنا زیبا از گیاهانی می باشد که نیاز زیادی به کود ندارد و بهتر است که قبل از کاشت کمی خاک کمپوست و کمی کود به خاک اضافه کنید.

هرس کردن:

ساقه های گل رعنا بعد از مدتی حالت علفی می شوند و زدن سر شاخه ها باعث تحریک برای رشد ساقه های جدید می شوید. این کار علاوه بر اینکه شاخه های جدید را برای رشد آماده می کند باعث می شود که از رشد بیش از حد ساقه جلوگیری شود. دیگر اینکه با جدا کردن گل های پژمرده باعث تحریک برای گل های جدید می شوید.

تکثیر گل رعنا:

بعد از خشک شدن گل‌ها بذر روی زمین می ریزند و سال بعد مجدد رویش می کند البته می توانید بذرها را جمع آوری کنید و نزدیک بهار مجدد بکارید.

بذر گل رعنا را در اوایل فصل بکارید و آن‌ها را با 0.5 سانتی‌متر از خاک باغ یا با خاک مرغوب پوشش دهید. آن‌ها را به‌صورت گسترده در یک منطقه پخش کنید و با چنگک به‌آرامی با خاک مخلوط کنید. مطلب آماده سازی خاک برای کاشت به شما کمک می‌کند تا بستر مناسبی را برای کاشت گل و گیاه فراهم کنید.

دانه های آنها حدود 3 هفته طول می کشند تا به جوانه زنی برسند. مناسب ترین فاصله برای کاشت آنها روی زمین فاصله ای به اندازه 35 تا 40 سانتی متر می باشد.

هنگامی که گل ها به ارتفاع 5 متر رسیدند می‌توانید در صورت لزوم برخی را از خاک بیرون بیاورید تا فاصله مناسب بین گل‌ها حفظ شود. 14 تا 21 روز طول می‌کشد بذر این گل جوانه بزند.

گل رعنا

 

بیماری ها و آفات گل رعنا

این گل خیلی به بیماری ها مبتلا نمی شود و در کل گیاهی مقاوم است اما آفات و بیماری هایی وجود دارند که این گل  را تهدید می کنند. یکی از بیماری های شایع در گل رعنا پوسیده شدن ریشه می باشد. این بیماری در صورت آبیاری بیش از حد به وجود می آید. اگر شاهد چنین چیزی بود سعی کنید گیاه خود را طبق روش گفته شده آبیاری کنید.

همچنین این بیماری به دلیل نداشتن خاک با زهکش مناسب نیز به وجود می آید. سعی کنید که از خاکی استفاده کنید که زهکش خیلی زیادی داشته باشد.
در ادامه در مورد آنها بیشتر توضیح خواهیم داد.

تریپس ها: مشخصه‌ی تریپس اندازه‌ی کوچک و شکل مسطح طولانیش است. حشره‌های بالغ دارای چهار بال هستند. رنگشان از خاکستری و زرد تا قهوه‌ای را شامل می‌شود. تریپس‌ها ناقل ویروسی هستند که اصولاً از خانواده‌ی Tospovirus است. همین ویروس‌ها هستند که سبب از بین رفتن میزان قابل توجهی از محصولات می‌شوند.

در بزاق تریپس‌ها بعضی از مواد سمی وجود داردو ممکن است ببینید روی درختان آسیب دیده، شکوفه‌ها و گلها دگرگون شده‌اند.

شته ها :

شته ها حشره های کوچکی هستند که گاها در حال پرواز و گاهی نیز بیدون بال بر زیر و روی برگها بسیار یافت می شود. این حشره با فرو کردن خرطوم خود در محفظه های بین برگ ها از شیره ی برگها تغذیه میکند. همچنین مکیدن شیره ی برگ ها باعث پیچیدگی برگ میشود که این پیچیدگی محل مناسبی برای تخم ریزی و پرورش لارو ها است.
این حشرات با رنگ های مختلفی از جمله سبز، سیاه ، زرد، قهوه ای و گاهی قرمز در طبیعت دیده میشوند و دارای اشکال گرد ، بیضی، و پهن هستند.
میزان خسارات حشرات شته بسیار بالا بوده و از آفات مهم کشاورزی شمرده می شوند . این حشرات با حمله ی دستجمعی به گباهان و سبزینه ها باعث خشک شدن، تغییر شکل دادن و حتی مرگ برگ ها میشود و در نهایت تناژ محصول شما یا عمر محصول شما را کم و کوتاه می کند.

روش درمان آفات به صورت خانگی با صابون:

یک صابون ظرفشویی مایع ملایم انتخاب کنید. با استفاده از صابون خفیف تر احتمال ایجاد اثرات مضر روی گیاه کمتر می شود. از صابون های تخصصی، ضد باکتری و صابون های معطر نباید استفاده شود. ۱۰ تا ۱۵ میلی لیتر صابون را به ۴ لیتر آب اضافه کنید و آن ها را به خوبی با هم مخلوط کنید. ترکیب را درون یک آب پاش بریزید. ممکن است همه مخلوط آب و صابون در یک آب پاش جای نگیرد بنابراین باید از یک آب پاش بزرگ استفاده کنید و تا جایی که ممکن است مخلوط را درون آن بریزید. آفت کش را روی قسمت کوچکی از گیاه که آلوده شده است تست کنید و به مدت یک روز آن را تحت نظر داشته باشید،  اگر پژمرده نشد یا تغییر رنگ نداد بی خطر است.
آفت کش های طبیعی را روی کل گیاه اسپری کنید و بر مناطقی که به نظر می رسد آلودگی زیاد تر است بیشتر تمرکز کنید. این آفت کش حشرات را فلج می کند و آن ها دیگر قادر به غذا خوردن نخواهند بود و در نتیجه از بین می روند. هر دو یا سه روز یک بار آفت کش را روی گیاه اسپری کنید و این کار را به مدت ۲ هفته انجام دهید. به دلیل این که این آفت کش رقیق است ادامه برنامه تنها راهی است که اطمینان حاصل می شود آلودگی از بین رفته است.

گل رعناشما می توانید نظرات و سوالات خود را در پایین این مقاله برای ما کامنت کنید. همکاران ما در کمترین زمان به سوالات شما پاسخ گو هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *