معرفی گیاه سینگونیوم و روش نگهداری آن

زمان مطالعه : 8 دقیقه
زمان انتشار : 28 اسفند 1401
معرفی گیاه سینگونیوم

سینگونیوم یک گیاه محبوب است که در سال های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. این گیاه حدود 30 گونه از نوع خود دارد که در شرایط مختلف پرورش داده می شوند.گل سینگونیوم از خانواده ی گل شیپوریان محسوب می شود .نام علمی گل سینگونیوم Syngonium vellozianum می باشد. این گل بومی مناطق آمریکای مرکزی است و اولین بار در این مناطق کشت شده است.

یکی از ویژگی های خاص این گیاه که سبب محبوبیت آن نیز شده تحمل بالای آن است. سینگونیوم خیلی تحمل بالایی دارد و در نور یا آب کم به خوبی تحمل می کند.

از آنجا که این گیاه یک گیاه آپارتمانی است شما می توانید آن را در فضای خانه نگهداری کنید. نگهداری از سینگونیوم بر روی اپن، جا کفشی، پله ها و … بسیار مناسب است.

سینگونیوم بسیار زیبا است و برگ های خیلی زیبایی دارد. برگ های آن به رنگ سبز روشن و شبیه به سر نیزه می باشد.

به علت وجود ریشه های هوایی در ساقه های ان احتیاج به قیم خزه دار دارد تا اب و مواد غذایی را از طریق ان جذب کنید،حذف جوانه های انتهایی جهت خوش ترکیب و توپی شدن گیاه الزامی است،رشد ان کند و در سال فقط  6-7 برگ جدید تولید میکند.

شاخه های این گیاه مانند فیلودندرون ، رونده می باشند. به همین دلیل شباهت خیلی زیادی به فیلودندون دارد و از آن در کشور خودمان به نام فیلودندون رونده هم یادمی شود.

سینگونیوم رشد بسیار آهسته ای دارد. رشد این گیاه آنقدر کند است که در سال ممکن است فقط 5 تا 6 برگ به آن اضاقه شوند.

سینگونیوم ها جزو گیاهان هوازی هستند. این گیاهان روی تنه درخت های دیگر رشد می کنند و از آن به عنوان میزبان برای تکیه گاه استفاده می کنند.البته که باید بگوییم این گیاهان انگل نیستند و اگر روی درخت های دیگر قرار بگیرند مشکلی و آسیبی به آنها نخواهند رساند.

یکی از مهم ترین نکات در نگهداری سینگونیوم نور آن است. اگر نور بد برای این گیاه فراهم کنید بعد از مدتی از بین می روند.

گل سینگونیوم انواع خیلی زیادی دارد که در ادامه چند مورد از آنها را معرفی می کنیم.

گیاه سینگونیومنام های گونه های سینگونیوم:

-سینگونیوم پودوفیلوم: این گونه از سینگونیوم ها جزو معروف ترین و محبوب ترین گونه های آن می باشد. این گونه از گل های سینگوینیوم شاخه هیا دیگر هم دارند که عبارت اند از:

  • سینگونیوم پودوفیلوم  سفید سلطنتی
  • سینگونیوم پودوفیلوم  پیکسی
  • سینگونیوم پودوفیلوم  پروانه سفید
  • سینگونیوم پودوفیلوم  زمردی
  • سینگونیوم پودوفیلوم واریگاتوم
  • سینگونیوم پودوفیلوم زمرد سبز
  • سینگونیوم پودوفیلوم سبز طلایی
  • سینگونیوم پودوفیلوم Albovirens

-سینگونیوم پیکانی

-سینگونیوم آریتوم

-سینگونیوم ولوزیانوم( Vellozianum)

در ادامه روش نگهداری این گیاه را معرفی می کنیم.

نحوه نگهداری گیاه سینگونیوم:

نور:

همانطور که گفته شد این گیاه آپارتمانی است و به شرایط سخت نگهداری نیاز ندارد. این گل در کل نور خیلی زیاد یا نور خیلی کم را دوست ندارد و همیشه دوست دارد در نوری متوسط نگهداری شود. بهترین نور برای سینگونیوم نور غیر مستقیم خورشید است.

این گیاه به نور مستقیم خورشید خیلی حساس است و اصلا نباید در این نور قرار گرفته شود. نور مستقیم می تواند باعث سوختن ، خشک شدن و در آخر از بین رفتن گیاه شود.

همچنین نور کم هم برای سینگونیوم خوب نیست. اگر در نور کمی نگهداری شود بعد از مدتی گیاه بی رنگ خواهد شد و از رشد کردن می ایستد.

این گیاه در روز به 3 ساعت نور غیر مستیم نیاز دارد. در تابستان که هوا گرم تر است بهتر است که در روز های تابستان آن را در نور صبح یا عصر قرار دهید. در زمستان که هوا خنک تر است و آفتاب هم شدید نیست خوب است که نور صبح را کمی بیشتر فراهم کنید تا بهتر رشد داشته باشد.

گیاه سینگونیوم

آبیاری:

به طور کلی این گیاه نیاز به آب زیادی دارد و خاک مرطوب را می پسندد. اما این آب نباید آنقدر زیاد باشد که به آن آسیب برساند چون سینگونیوم از آب خیلی زیاد هم متنفر است.

بهترین روش برای آبیاری کردن سینگونیوم

اگر گیاه را بیش از حد آبیاری کنید و یا خاک آن را باتلافی نگهداری کنید سبب پوسیده شدن و از بین رفتن ریشه خواهد شد که این عامل سبب از بین رفتن کامل گیاه خواهد شد.

آب کم باعث می شود که برگ ها خشک شود و به نوعی حالت چروکیده به خود بگیرند.

در تابستان که هوا گرم تر است به همین دلیل باید آبیاری را بیشتر نمایید. به طور دقیق تر در تابستان هر هفته باید گیاه خود را 2 بار آبیاری کنید.

در زمستان هم که هوا سرد تر است باید آبیاری گیاه خود را کاهش دهید و به 10 روز یک بار یا هفته ای بک بار برسانید.

گیاهان دوست ندارند که املاح درون آب را بنوشند و بهتر است از آبی استفاده کنید که املاحی مانند کلر نداشته باشند. اگر از آب لوله کشی استفاده می کنید قبل از آبیاری آن را برای مدتی در فضای باز قرار دهید تا از کلر موجود در آن کم شود و آسیب کمتری به گیاه وارد کند. هرچه آب کم املاح تری به گیاه بدهید رشد بهتری را از آن شاهد خواهید بود.

دمای آب یکی دیگر از مسائل مهم است. دقت کنید که دمای آب همیشه ولرم باشد و خیلی سرد یا گرم نباشد.

کود دهی:

به طور کلی این گیاه نیاز به کود دهی ندارد اما همیشه شرایطی وجود دارد که باعث می شود گیاه نیاز به تغذیه داشته باشد.

این کار را در طول فصول رشد (بهار و تابستان)، ماهی یکبار انجام دهید. فصل پاییز و زمستان، فصل خفتگی گیاه است، پس لزومی ندارد به گیاه کودی بدهید.
از یک کود چند منظوره مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کرده و آن را تا نصف قدرت خود رقیق کنید. هنگام آبیاری کود را نیز به خاک اضافه کنید. کوددهی حتما باید در خاک مرطوب صورت بگیرد.

 

خاک:

مخلوطی از پیت و کمپوست، گونه ی صورتی عاشق خاک اسیدی هستش و افزودن تفاله چای و اسید هیومیک باعث بهبود رنگ آن می شود.

رطوبت:

سینگونیوم به رطوبت نسبتا بالایی نیاز دارد و رطوبت مورد نیاز آن حدود 70 درصد می باشد. شما باید در روز های گرم تابستان آن را هر روز غبار پاشی کنید تا بتوانید رطوبت مورد نیاز خود را حفظ کند.

در برخی مواقع که هوا خیلی گرم است غبار پاشی هم نمی تواند کار خیلی خاصی را انجام دهد و شما باید پیشرفته تر رطوبت را فراهم کنید.برای این کار باید یک زیر گلدانی در زیر گلدان خود بگذارید و درون آن را پر از سنگریزه کنید. بعد از آن باید زیر گلدانی را پر از آب کنید تا رطوبت را تامین کند.دقت داشته باشید که آب درون زیر گلدانی با گلدان تماس نداشته باشد چون در غیر این صورت آب درون گلدان خارج نمی شود و گیاه از بین خواهد رفت.

نکته: سینگونیوم را در نور مستقیم خورشید غبار پاشی نکنید. این کار باعث می شود که قطرات ریخته روی برگ روی آن خشک شوند و یک نوع بیماری برای گیاهتان ایجاد شود.

 

تعویض گلدان:

همانطور که گفته شد گیاه سینگونیوم رشد خیلی کندی دارد و خیلی نیاز به تعویض گلدان ندارد. اما هر گیاهی روزی تعویض گلدان نیاز دارد و باید این عمل را برای گیاه های چند ساله انجام دهید. معمولا تعویض گلدان برای این گیاه هر دو سال یک بار اتفاق می افتد.

ابتدا باید گلدان مناسب را برای سینگونیوم پیدا کنید. برخی از مردم تصور می کنند که اگر گلدان بزرگ تر برای گیاه خود فراهم کنند در واقع به آن کمک کرده اند و گیاهشان رشد بهتری خواهد داشت ، اما باید بگوییم این باور کاملا اشتباه است و اگر گلدان بزرگ تر برای گیاه خود تهیه کنید نه تنها به آن کمک نکرده اید بلکه به آن آسیب هم خواهید زد.

بهترین گلدان برای گیاه ، گلدانی اندازه آن است. برای تعویض گلدان می توانید قطر گلدان خود را حدود 2 سانتی متر بیشتر کنید.

در هنگام تعویض گلدان کردن دقت کافی را داشته باشید چون که ریشه ها خیلی حساس هستند و با کوچک ترین برخوردی از بین می روند. در صورتی که در یک جای کار اشتباه کردید قسمت آسیب دیده را با چاقوی ضد عفونی شده ببرید.

تکثیر:

محبوب ترین و راحت ترین روش برایی تکثیر این گیاه قلمه زدن است.

ابتدا قلمه هایی به طول ۱۵ سانتی متر از گیاه مادر در زیر بند جدا کنید .

برگ های اضافی را تا جایی که درون خاک قرار می گیرند ، حذف کنید .

می توانید از ساقه هایی استفاده کنید که بر روی آنها ریشه هوایی تشکیل شده است . به علت شیرابه ای بودن گیاه بعد از برش به مدت چند ساعت گیاه را در معرض هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود . بستر مناسبی از خاک مانند ماسه + پیت ماس + خاک برگ تهیه کرده و می توان قبل از کاشت درون این بستر ، قلمه را به هورمون ریشه زایی آغشته کرد ، اما در صورت عدم دسترسی به هورمون می توانید آنها را بعد از قلمه زنی و خشک شدن درون خاک بکارید .

قلمه ها را هر هفته می توانید ۲ مرتبه آبیاری نمایید . دمای مناسب برای نگهداری ۱۸ الی ۲۵ درجه است . می توانید در محیطی با نور ملایم این قلمه ها را نگهداری کنید .

گیاه سینگونیوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *