آموزش روش نگهداری از ساکولنت سدوم | معرفی گیاه سدوم

زمان مطالعه : 6 دقیقه
آخرین بروزرسانی : 16 خرداد 1402
نگهداری گل سدوم

ساکولنت سدوم یک گیاه چند ساله است که دارای شاخ و برگ سبز آبدار میباشد و خوشه هایی به شکل گل های ستاره ای تولید می کند که از اواسط تابستان تا پاییز شکوفا می شوند. مراقبت از آن آسان بوده و براحتی میتوانید از سدوم ها در باغ و گلدان خود نگهداری کنید.

در ادامه با گیاه ساکولنت سدوم و نحوه مراقبت از آن آشنا می شوید. همچنین شما میتوانید با مطالعه مقاله انواع ساکولنت با گونه های مختلف آن آشنا شوید.

آشنایی با گل سدوم

نام علمی گل سدوم Sedum rubotinctum میباشد. گل های این گیاه به صورت ستاره ای به رنگ زرد کمرنگ ، صورتی و سفید میباشند. ساکولنت سدوم بومی مکزیک میباشد. نهایت ارتفاع این گیاه 25 سانتی متر است و سالی یکبار گل میدهد.

گل سدوم یکی از انواع ساکولنت ها است که بیشتر مردم از این گیاه به عنوان گل آپارتمانی استفاده میکند. از آنجایی که گیاه بسیار مقاومی است نگهداری آسانی دارد. نگهداری رنگ های مختلف سدوم مانند مشابه یکدیگر هستند.

گل های سدوم در باغ

به طور کلی سدوم ها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: سدوم کم رشد و سدوم بلند(قائم).

سدومی که رشد کمی دارد در امتداد زمین پخش میشود و ارتفاع کوتاهی دارد. به همین دلیل میتوانید از آن برای پوشش دیوار ها یا هر مکان دیگری استفاده کنید. ساکولنت های سدوم جنبه تزئینی هم دارند.

اما سدوم قد بلند ارتفاع بیشتری دارد و دارای گل هایی به رنگ صورتی می باشد. اگر میخواد گل سدوم بکارید و از آن نگهداری کنید به یاد داشته باشید که آنها از نور آفتاب لذت می برند. پس تا جای ممکن ساکولنت ها را مقابل نور قرار دهید.

آنها در خاک شنی به خوبی رشد میکنند؛ اما برای جلوگیری از بیماری های قارچی، داشتن خاک با زهکشی مناسب توصیه می شود. خاکی که رطوبت زیادی را در خود نگه می دارد، ریشه های گیاه را از بین می برد و باعث پوسیدگی خواهد شد.

سوال بسیاری افراد این است که بهترین زمان برای کاشت سدوم کی هست؟ بهترین زمان کاشت ساکولنت های سدوم در بهار است. به طور کلی بعد از یخبندان و قبل از شروع گرمای تابستان زمان مناسبی میباشد.

گل سدوم قرمز در گلدان

روش نگهداری ساکولنت سدوم

نور مورد نیاز

مهم ترین نکته در نگهداری از گل سدوم، نور آن است. از آنجایی که این گیاه بومی مناطق گرمسیر است، بیشتر گونه های ساکولنت به نور زیادی احتیاج دارند. به طوری که اگر نور آفتاب نباشد و در سایه قرار بگیرند، دوام نمی آورند و رشد برایشان بسیار سخت خواهد شد.

ساکولنت ها برای رشد خوب به حداقل 5 ساعت نور آفتاب نیاز دارند.  اگر نور کافی به گیاه نرسد، برگ ها شل و بی حال میشوند.

آب لازم

گیاه سدوم به طور کلی نیاز زیادی به آب ندارد و بی آبی را تحمل میکند. هیچوقت به مدت طولانی خاک گیاه را مرطوب نگه ندارید. در فواصل گرم مانند بهار و تابستان آبیاری را بیشتر و در فواصل پاییز و زمستان میزان آبیاری را کمتر کنید.

بهترین زمان برای آبیاری گیاه، بعد از خشک شدن کامل خاک است.

اگر آبیاری بیش از حد انجام شود، باعث پوسیدگی ریشه و اگر آبیاری آنها کم باشد، برگ های آن پوسیده میشوند.

ساکولنت های سبزدمای مناسب

انواع سدوم ها از نظر دما با هم متفاوت اند. بعضی از گونه های ساکولنت میتوانند سرما را تحمل کنند، اما برخی دیگر نیز این توانایی را ندارند.

بهترین دما برای گل سدوم ، 10 تا 16 درجه سانتی گراد در شب و دمای 18 تا 26 درجه سانتی گراد در روز میباشد.

خاک

به این نکته دقت کنید که خاک گیاه باید سبک و دارای زهکشی مناسب باشد. هیچوقت از خاک رس استفاده نکنید، چون سنگین است. اگر خاک غنی باشد، باعث رشد بد فرم گیاه میشود.

مخلوط پیت ماس و شن و ماسه برای کاشت مناسب است. برای اینکه گیاه شما مقوی و محکم شود، میتوانید لایه نازکی از کمپوست روی خاک بریزید. این کار را در فصل بهار انجام دهید تا گیاه بتواند از مواد غذایی خاک استفاده کند.

میزان کوددهی سدوم

برای تقویت گل سدوم میتوانید از فصل بهار تا پاییز هر بیست روز یکبار به آن کود کامل  20-20-20 بدهید. اگر گیاه شما جوان است، از کودهایی با نیتروژن کم استفاده کنید.

کوددهی باعث رشد گیاه میشود؛ اما اگر در این روند زیاده روی کنید موجب سوخت ریشه های گیاهتان میشود.

هرس ساکولنت ها

بعد از پایان گلدهی، گیاه را هرس کنید. شما میتوانید ساقه های بلند و شلوغ گلها را جدا کنید. باید به این نکته دقت کنید که هرس نباید به صورت ناگهانی و خشن باشد تا به گیاه شوک وارد نشود.

هرس کردن شدید را در فصل پاییز انجام دهید. در این زمان 40 درصد گیاه را هرس کنید. البته این کار باعث میشود گلدهی سال بعد کمی زمان ببرد.

گل سدوم در گلدان کوچک

تعویض گلدان ساکولنت

سدوم های موجود در گلدان نسبت به باغچه ها به مراقبت کمتری نیاز دارند. هنگامی که گیاه شما رشد زیادی کرد و گلدان برای آن کافی نبود حتما گیاه را به گلدان بزرگتری منتقل کنید.

اگر میخواهید ساکولنت های زیبا و شادابی را در منزل خود پرورش دهید حتما مقاله ی پرورش انواع ساکولنت را مطالعه فرمایید.

اگر سوالی دارید، میتوانید در انتها این بخش در قسمت کامنت ارسال فرمایید. در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *