گل انگشتانه را کامل بشناسید | نکات مهم نگهداری گیاه انگشتانه

زمان مطالعه : 4 دقیقه
آخرین بروزرسانی : 28 بهمن 1402
گل انگشتانه

نام علمی این گیاه Digitalis sp بوده و از خانواده Plantaginaceae می باشد. گل انگشتانه بومی اروپا و شمال غربی آفریقا و آسیای مرکزی است. این گیاه حدود 22 گونه از نوع خود دارد که اغلب یک ساله و دو ساله هستند. این گیاهان را برای سال سوم نمی توان کاشت ، چون سال دوم پس از گلدهی از بین رفته و یا کیفیت گل کم می شود ، به ویژه زمانی که خاک سنگین باشد. در واقع نگهداری از گل انگشتانه برای سال سوم به صرفه نیست ؛ زیرا کیفیت مطلوبی نخواهد داشت.

این گیاه رنگ های مختلفی در گل های خود دارد. این رنگ ها عبارت است از ارغوانی ، سفید ، زرد ، صورتی و قرمز.
برگ های آن بیضی شکل و خیلی پهن بوده و سال اول به صورت طوقه ای هستند که از 10 تا 35 سانتی متر طول دارند و از 5 تا 12 سانتی متر عرض آنهاست که رنگ برگ های آن به رنگ خاکستری مایل به سفید هستند. این برگ ها با پرزهای زهاری و غده ای پوشانده شده اند که جلوه بسیار زیبایی ایجاد می کنند.

گلبرگ های این گیاه فوق العاده خاص و زیبا ، به شکل مخروطی در انتهای ساقه وجود دارند. این گل ها به صورت زنگوله هستند. گلهای انگشتانه گاهی به صورت دو لب مشخص می شوند که لب پایینی کمی بلند تر از لب بالایی است. ارتفاع این بوته ها بین 90 تا 180 سانتی متر می باشد.

این گیاه سمی بوده و برای حفاظت از کودکان کمتر در پارک ها کاشته می شود. معمولا در حاشیه باغ ها بیشتر از انها استفاده می شود. اما برخی رقم های آن به عنوان گیاه گلدانی یا به عنوان گل شاخه بریده نیز استفاده می شود. ماده دیژیتالین که برای درمان بیماری های قلبی مصرف می شود، یک ماده قلیایی است که از برگ های این گیاه استخراج میشود.

گل انگشتانه

روش نگهداری از گل انگشتانه

خاک:

سعی کنید خاک را برای این گیاه همیشه مرطوب نگه دارید. همچنین برای اینکه گیاه بتواند رشد خوبی داشته باشد ، بایستی زهکشی خاک بالا و خاک استفاده شده ارگانیک و کمی اسیدی باشد.

نور:

گیاه انگشتانه باید نور مستقیم خورشید را دریافت کند. اما در تابستان آفتاب شدید ظهر ، برای ان مضر است. سعی کنید آن را در محلی بکارید که در تابستان آفتاب شدید بر او نتابد تا برگ های انگشتانه نسوزد.

آبیاری:

این گیاه رطوبت را بسیار دوست دارد. پس سعی کنید که همیشه او را از آبیاری خوبی برخوردار کنید تا سیراب شود.

دما:

گل انگشتانه بین 5 تا 15 درجه سانتی گراد می تواند به خوبی رشد کند. دقت کنید که دما بیش تر از 20 درجه نشود ، زیرا این گیاه به گرما ، علاقه زیادی ندارد.

تکثیر:

تکثیر گل انگشتانه به صورت بذر صورت می گیرد. اگر چه فقط در شرایط مطلوب قابلیت تکثیر دارد. رشد این گیاه در سال اول بسیار کند است. سعی کنید که علف هرز را از او حتما جدا نمایید.

انگشتانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *