معرفی روش نگهداری ترنج | آشنایی کامل با ترنج

زمان مطالعه : 6 دقیقه
زمان انتشار : 23 اردیبهشت 1402
گیاه ترنج

ترنج نوعی لیمو است در مناطق گرمسیری و معتدل به خوبی رشد میکند. با وجود اینکه ترنج متعلق به مرکبات است، به اندازه پرتقال، لیمو و دیگر میوه ها شناخته شده نیست. در ادامه با مشخصات این گیاه، نحوه مراقبت و خواص آن آشنا می شوید.

ترنج چیست؟

ترنج از خانواده مرکبات است که از نظر اندازه شبیه به پرتقال و طعم آن شبیه به لیمو است. در واقع ترکیب پرتقال و لیمو میباشد. آنها معمولاً به صورت نهال های پیوندی کوچک فروخته می شوند. برگ های میوه ترنج سبز تیره، صاف و براق است. در فصل بهار، گل‌های ترنج به رنگ سفید خالص ظاهر می‌شوند که رایحه‌ای دلنشین دارند. میوه ی انها معمولا در زمستان می رسد که دارای ظاهری گرد و تا حدودی گلابی شکل با پوست ضخیم و براق هستند. در طول فرآیند رسیدن میوه رنگ آنها از سبز تیره به زرد لیمویی تغییر می کند.

منشا جغرافیایی این میوه هنوز به وضوح مشخص نشده است؛ اما از اواسط قرن ۱۷ در ایتالیا کشت می شد. حتی امروزه حدود ۱۰۰ کیلومتری امتداد سواحل کالابریای ایتالیا کشت می شود. آب و هوای خاص این منطقه برای پرورش پرتقال ترنج بسیار مناسب است. البته ترنج در برخی از کشور های آفریقایی و آمریکای جنوبی هم تولید می شود.

عطر و طعم پرتقال ترنج به خصوص چای آن بسیار دلپذیر است. همچنین پرورش دهندگان از پوست این میوه برای ساخت روغن ترنج استفاده میکنند و در انواع طعم دهنده ها و عطر ها به کار میبرند. عصاره پرتقال ترنج معروف به روغن ترنج دلیل اصلی کشت این درخت در چند نقطه در سراسر جهان است. روغن معطر آن از سال 1600 در صنعت عطرسازی استفاده می شود.

در هر جایی که مرکبات رشد کنند، می توانید درخت پرتقال ترنج را بکارید و پرورش دهید.

این گیاه همیشه سبز زیبا و خوشبو را میتوانید در قالب درختهای بزرگ یا درختچه های تزئینی تهیه فرمایید و به راحتی از آن نگهداری کنید.

درختان پرتقال ترنج همیشه سبز با توجه به تنوع ارتفاعی که دارند معمولی میتوانند تا ۲.۵ متر نیز رشد کنند؛ اما معمولاً از نوع کوچکتر آن نگهداری می شود. انها برگ‌هایی شبیه برگ‌های درخت لیمو دارند و دارای میوه‌های سبز و زرد رنگی میباشند. انتظار نداشته باشید که این درخت میوه ای شبیه به پرتقال به شما بدهد. میوه های ترنج طعم بسیار ترشی دارند.

ترنج سبز

نگهداری از ترنج

  • آبیاری مناسب ترنج

ابتدا که گیاه را کاشته اید، به صورت روزانه به آن اب دهید؛ اما پس از اینکه در خاک باقی ماند و جان گرفت، هفته ای یک تا دو بار آبیاری کفایت میکند. در فصل گرما بیشتر به ان آب دهید، خاک ترنج نیاز دارد تا مرطوب باقی بماند. علاوه بر آبیاری میتوانید از ترکیب کمی مالچ و سنگریزه در اطراف آن استفاده کنید تا رطوبت گیاه را تامین کنند.

چنانچه گیاه را در باغ کاشته اید، میتوانید پیش از آبیاری خاک را چک کنید. به این صورت که انگشت خود را در خاک فرو ببرید. اگر تا ۴ سانتی متر خاک کاملا خشک باشد، یعنی زمان آبیاری فرا رسیده است. در غیر این صورت بگذارید تا زمان بیشتری از آبیاری قبلی بگذرد. اما چنانچه ترنج را در گلدان کاشتید، به آبیاری کمتری نیاز دارد. چرا که آب در انتهای گلدان میماند و تا مدت بیشتری خاک مرطوب میماند. به یاد داشته باشید که آبیاری بیش از حد گیاه را از بین می برد.

  • نور مناسب

ترنج به نور نسبتا زیادی نیاز دارد تا به خوبی رشد کند. به همین دلیل بهترین مکان برای آن، جایی است که نورگیر باشد. لازم است که آن را بین ۸ تا ۱۰ ساعت مقابل نور خورشید قرار دهید. به یاد داشته باشید که سرما و باد شدید می تواند به آن آسیب بزند. اگر درختچه ی ان را در گلدان کاشته اید، با شروع فصل سرما به خانه منتقل کنید.

درخت ترنج

  • خاک

بهترین خاک برای ترنج، خاکی است که دارای زهکشی مناسب بوده و کمی اسیدی باشد. خاک مخصوص مرکبات را هم میتوانید تهیه کنید. اگر برای تامین آب آن از مالچ استفاده میکنید، بهتر است مقدار مناسبی از ان را تهیه فرمایید. مالچ بیش از حد آب را به مدت طولانی در خود حفظ میکند و باعث گندیده شدن ریشه گیاه خواهد شد.

  • دمای مناسب ترنج

ترنج در هوای سرد و خشک نمیتواند رشد کند و میوه بدهد. بهترین دما برای آن بین ۲۰ تا ۳۰ درجه است. در مناطقی مانند شمال کشور که اب و هوای گرم و مرطوبی دارد به خوبی رشد میکند و عاشق رطوبت است.

توجه داشته باشید که از قرار دادن درختچه ترنج در کنار وسایل سرمایشی و گرمایشی بشدت خودداری فرمایید. شوک دمایی ترنج را از بین می برد.

نام دیگر میوه ترنج و خواص ان

نام دیگر این گیاه، برگاموت است که کلمه ای ایتالیایی محسوب می شود. برخی افراد آن را بالنگ می نامند؛ در صورتی که این دو با یکدیگر متفاوت هستند. بالنگ کمی بزرگتر از ترنج است بوده و گردتر است.

این گیاه پرخاصیت خواص درمانی فراوانی دارد و در طب سنتی بسیار استفاده می شود. از جمله فواید آن می توان به درمان افسردگی، نوعی آنتی بیوتیک، برطرف کردن بیماری های عفونی، درمان مشکلات پوست و مو و … اشاره کرد.

خواص درمانی ترنج

نتیجه گیری

در این مقاله با گیاه ترنج آشنا شدید و به آموزش نحوه نگهداری از آن پرداختیم. همچنین با فرق فرق ترنج و بالنگ و خواص پرتقال ترنج آشنا شدید. چنانچه سوالی در این خصوص دارید، کافیست در قسمت کامنت ارسال فرمایید تا پاسخگوی شما عزیزان باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *