معرفی کامل تمام بیماری ها و مشکلات گل آنتوریوم

زمان مطالعه : 11 دقیقه
آخرین بروزرسانی : 31 اردیبهشت 1402
بیماری های گل انتوریوم

گل آنتوریوم با ظاهر زیبایش، بیشترین کاربرد را در گل آرایی و تزئین دارد. چنانچه از این گل زیبا نگهداری میکنید، لازم است با بیماری ها و مشکلات آنتوریوم آشنا شوید تا بتوانید آنها را درمان کنید. از جمله این مشکلات می توان به زرد شدن برگ انتوریوم، سوختگی برگ ها و قهوه ای شدن گل انتوریوم اشاره کرد. در این مقاله به معرفی بیماری ها و آفات گل انتوریم می پردازیم.

گل انتوریوم قرمز در گلدان

بیماری های گل آنتوریوم

۱- آفت شپشک آرد آلود

شپشک آرد آلود یکی از شایع ترین آفات گیاهان است که اغلب روی گیاهان زینتی، ساکولنت ها و کاکتوس ها یافت می شود.
این حشره متعلق به خانواده pseudiciccidae و راسته homoptera می باشد.  شپشک در مکان های گرم ایجاد می شود. به همین دلیل است که شما معمولا انها را در محیطی مثل گلخانه می یابید.
شپشک آرد الود در مکان های تاریک و سایه زندگی می کند. انها به صورت نقاط سفید و پودری هستند که  به گیاهان حمله می کنند و با ایجاد زخم و مکیدن شیره گیاه باعث نابودی آن می‌شوند. طول این حشرات حدود ۳ میلی لیتر می باشد و بدن آن پشمالو و به راحتی قابل تشخیص می باشد.
شپشک های آرد آلود به سرعت تکثیر می شوند و برخلاف حشرات سپردار دیگر می توانند به راحتی حرکت کرده و به سرعت به تمامی اندام گیاه حتی ریشه هم سرایت کنند.

این آفت به شکل گروهی بر روی قسمت‌های مختلف گیاه مانند ناحیه اتصال برگ به ساقه، بین زوایای موجود بین ساقه‌های گیاه، در زیر پوسته‌های زخمی و نه چندان محکم ساقه گیاه، لابه‌لای گلبرگ‌ها و کاسبرگ‌ها گل‌ها و حتی بر روی ریشه گیاه بخصوص در ناحیه اتصال ساقه به ریشه جمع می‌شود.

شپشک ارد الود در انتوریوم

نشانه وجود شپشک آرد آلود:  این حشرات به راحتی دیده می شوند. تخم های شپشک نیز مانند خودشان با پشم پوشیده شده است. اگر چنین چیزی را مشاهده کردید، نشانه از وجود آنها در گیاه شما است. تخم های انها می توانند کمی نارنجی و یا صورتی رنگ باشند.
البته گاهی اوقات ممکن است این حشرات خود را در لابه لای برگها و یا تیغ ها پنهان کنند و یا فقط درون خاک و اطراف ریشه حضور داشته باشند که در اینصورت بررسی دقیق تری نیاز است.

وجود شیره عسلی بر روی سطح گیاه نیز می تواند دلیلی بر وجود شپشک ارد الود باشد.

راه مبارزه با شپشک آرد الود: شما می توانید هنگام شروع این بیماری و زمانی که گیاه شما کمی با آن درگیر شده باشد از ترکیب آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید تا این حشرات را از بین ببرید.کافی است که ۲ قاشق چای‌خوری از مایع ظرفشویی را با نیم لیتر آب مخلوط کرده و بعد بر روی نواحی که دچار شپشک شده اند اسپری کنید و با پارچه یا پنبه آنها را پاک کنید. شما میتوانید برای اینکه اثر این مایع بیشتر شود، کمی روغن به گیاه بیفزایید.

۲- کنه های تار عنکبوت

کنه قرمز تار عنکبوتی با نام علمی Tetranychus urticae که جزو خانواده arachnid محسوب می شود، از آفات رایج درختان گیاهان زینتی، کاکتوس‌ها و ساکولنت ها می‌باشد.

این آفت خزنده، بدون بال، و دارای ۶ یا ۸ پا (بسته به مراحل رشدی) و بسیار ریز (در حدود ۰٫۵ میلی‌متر طول) می‌باشد. در حدی کوچک هستند که حتی برای مشاهده آنها به یک ذره بین قوی نیاز دارید.

تار عنکبوتی
حضور آفت Spider mite در ابتدا به‌صورت لکه‌های سفید تا زرد روشن در بدنه کاکتوس و یا سطح رویی برگ در گیاهان برگ دار قابل تشخیص است. این آفت از طریق آرواره‌های خود، بافت گیاه را زخمی کرده و از شیره گیاهی تغذیه می‌کند. خسارت وارد شده تا حدودی شبیه به آفتاب سوختگی بوده و باعث ایجاد لکه‌های خشک قهوه‌ای و چوب پنبه‌ای می شود. در مرحله بعد تر قسمت‌های دیگر گیاه مانند جوانه و گل را آلوده کرده و برگ‌ها برنزه و بد شکل شده و در نهایت باعث مرگ گیاه می‌شود.
رنگ کنه تار عنکبوتی در بهار و زمستان قرمز  بوده و هنگامی که تازه از تخم خارج شوند، سفید هستند. کنه‌های بالغ گاهی سفید و گاهی سبز رنگ و دارای دو نقطه در پشتشان می‌باشند.

چگونه کنه قرمز را کنترل کنیم؟

کنترل شیمیایی با استفاده از کنه‌کش‌های موجود در بازار راه حل خوبی محسوب می شود. البته تخم کنه‌ها توسط کنه کش از بین نمی‌رود. بنابراین سم‌پاشی مجدد را فراموش نکنید.
سموم سیستمیک چون دیر عمل می‌کنند، برای مبارزه فوری مناسب نیستند و بیشتر جنبه پیشگیری دارند. بهتر است در سم‌پاشی از سموم تماسی استفاده شود. سم کنه کش مانند آبامکتین سم مناسبی برای مبارزه با آفت کنه های تار عنکبوتی است.

۳- سطح براق برگ از بین می رود و کدر می شود

علت از بین رفتن براقی برگ ها و گلهای انتوریوم می تواند خشکی هوا و کمبود رطوبت باشد. شما می توانید برای جلوگیری از این مشکل گیاه را روزانه غبار پاشی کنید.

گل آنتوریوم صورتی با گلدان سفید

۴- علت قهوه ای شدن برگهای آنتوریوم

دلیل اصلی قهوه ای شدن برگ انتوریوم، هجوم قارچ ها به گیاه است. می توانید برای جلوگیری از تکثیر قارچ، برگ های آسیب دیده را جدا کنید. سپس با استفاده از محلول قارچ کش این بیماری را از بین ببرید.

۵- علت شل شدن برگ های انتریوم

برگ های این گیاه در هوای سرد شل می شوند و شکل خود را از دست می دهند. راه درمان ان این است که گیاه را به محل گرم تری منتقل کنید تا بتواند دوباره جان بگیرد.

گل قرمز انتوریوم

۶- دلیل پیچیدگی برگ های سبز آنتوریوم

می تواند به دلیل هوای سرد و خشک باشد. محیط را گرم تر کرده و رطوبت گیاه را افزایش دهید.

۷- علت ریز و رنگ پریده بودن برگ های جدید گیاه انتوریوم

به دلیل فقیر بودن خاک از مواد غذایی است. بایستی به گیاه کود دهید.

کود دهی:

آنتوریوم را در فصل بهار و تابستان که زمان رشد گیاه است، هر دو هفته یکبار حتما کوددهی کنید. در انتخاب نوع کود بهتر است کود مایع را برای آنتوریوم خود استفاده کنید تا شاهد اثرات مفید و عالی باشید.

۸- علت گل ندادن آنتوریوم چیست

گل ندادن گیاه آنتوریوم میتواند به دلایل مختلفی باشد. یکی از دلایل، کم و ناکافی بودن نور است. شرایط را بررسی کنید و گیاه را به محل پرنورتری با نور غیرمستقیم منتقل کنید. این مشکل همچنین به دلیل آبیاری بیش از اندازه هم میتواند اتفاق بیفتد. آبیاری به صورت هفته ای یکبار در زمستان کافی است. طبیعی است که این مقدار ابیاری در تابستان و ماه های گرم سال باید افزایش یابد. اما بطور کلی میزان آبیاری بسته به شرایط محیطی فرق داد. به طور کلی سعی کنید خاک گیاه را به مدت طولانی خشک نگه ندارید.

۹- علت زرد شدن، خم شدن و نازک شدن برگ آنتوریوم

به دلیل سرمای هوا می باشد. برای رفع مشکل خم شدن و زرد شدن برگ های گیاه، ان را به مکان گرم تری منتقل کنید و آب کمتری به آن بدهید. سعی کنید بین هر دو بار آبیاری، خاک گیاه کامل خشک شود. نازک شدن برگ ها هم به دلیل آبیاری کم به وجود می آید. از زهکشی خاک اطمینان حاصل کنید.

*با مطالعه مقاله تکثیر گل انتوریوم، با نحوه تکثیر این گیاه زیبا آشنا شوید.

برگ زرد انتوریوم

میزان آبیاری مناسب گل آنتوریم

این گل زیبا و خاص برای رشد به آب فراوانی نیاز دارد. آبیاری در فصل رشد برای گل بسیار ضروری است. به طور کلی هنگامی که خاک گیاه پس از هر دو بار آبیاری خشک  شد، می توانید به آن آب دهید.

در فصول گرم، میزان آبیاری را افزایش دهید و به ۳ مرتبه در هفته برسانید. در زمستان نیز ۱ بار ابیاری در هفته برای آن کافی است.

۱۰- علت سوراخ شدن برگ های گیاه انتوریوم

گاهی این مشکل در اثر صدمات فیزیکی ایجاد می شود. در این صورت سلامت گیاه را تهدید نمی‌کند. اما سوراخ شدن سطح برگ و سوختگی نوک برگ ها به صورت همزمان می تواند نشانه بیماری باکتریایی باشد. برای درمان این مشکل از قارچکش های حاوی مس استفاده کنید. برگ های آلوده را جدا کرده و دقت کنید که در زمان آبیاری خیس نشوند.

۱۱- دلیل رشد نکردن انتوریوم

می تواند به دلیل کمبود مواد غذایی و کوچک بودن گلدان باشد. برای درک این موضوع بهتر است سوراخ های کف گلدان را مورد بررسی قرار دهید. چنانچه ریشه ها را در کف گلدان مشاهده نمودید، گلدان را تعویض کرده و گیاه را به گلدان جدید با سایز بزرگتری منتقل کنید. همچنین اطراف گلدان را با خاک جدید و غنی پر کنید. پس از انتقال کمی به ان کود دهید.

۱۲- علت سیاه شدن برگ های انتوریوم

اگر برگ ها در فصل های سرد با شیشه در تماس باشند، می تواند باعث سیاه شدن برگ هایش شود. بایستی گیاه را از پنجره دور کنید. اما اگر این مشکل موضعی نیست و برگ ها از وسط شروع به سیاه شدن میکنند و لکه ها در سطح برگ پخش می شوند، ممکن است گیاهتان دچار بیماری قارچی شده باشد. برای درمان ریشه ها را مشاهده کنید. در صورت دیده شدن پوسیدگی، بخش پژمرده شده و الوده را جدا کنید. همچنین برگ های آسیب دیده را حذف کنید و گیاه در گلدان جدید با خاک جدید بکارید. به یاد داشته باشید که خاک را با قارچکش بنومیل ضد عفونی کنید.

برگ انتریوم سیاه

۱۳- علت سوختگی برگ گل آنتوریوم

هنگامی که گیاه را در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید برگ های ان می سوزد. پس باید گیاه را از نور مستقیم خورشید دور کنید. همچنین می تواند به دلیل غبار پاشی زیاد هم باشد.

سوختگی نوک برگ ها نیز می تواند به علت کمبود رطوبت یا استفاده از آب با املاح زیاد باشد. پس دقت کنید که رطوبت مورد نیاز گیاه را فراهم نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *