معرفی گل لوبیا سنبلی | نحوه نگهداری و کاشت گل لوبیا سنبلی

زمان مطالعه : 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی : 30 اردیبهشت 1402
گل لوبیا سنبلی

گل لوبیا سنبلی، گیاهی خوراکی می باشد که در غذاهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله به معرفی گیاه لوبیا سنبلی و نحوه صحیح نگهداری از آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

مشخصات گل لوبیا سنبلی

گل لوبیا سنبلی یکی از گیاهان غلافدار از خانواده فاباس می باشد. این گیاه بومی قاره آفریقا بوده و عاشق مناطق گرمسیر است. گل لوبیا امروزه بیشتر در آسیا قابل رویت میباشد. از آنجایی که لوبیا سنبلی گل خوراکی است، در غذاهای تایلندی و اسیایی به کار می رود. البته بایستی پیش از استفاده دوبار آن را بپزید. همچنین برای تزئین سالاد و دسر هم مورد استفاده قرار میگیرد. برگ های لوبیا سنبلی دارای عطر دلنشین و طعم خوبی می باشند و مانند اسفناج در برخی غذاها به عنوان چاشنی اسفاده می شوند.

این گیاه به دلیل جوانه زنی خوبی که دارد، به صورت وسیعی مورد کشت قرار میگیرد. طول عمر زیادی ندارند و معمولا یک ساله و چند ساله هستند.

لوبیا سنبلی بنفش

گیاهان لوبیا سنبلی به صورت رونده هستند و ساقه های آنها تا 6 متر ارتفاع دارند. دارای برگ هایی با سه برگچه هستند که میتوانند تا 15 سانتی متر رشد کنند.

ممکن است در سطح زیر برگ ها ، کرک وجود داشته باشند.

گل های سنبلی به صورت خوشه ای میباشد و برخی گل های آن سفید ، بنفش و آبی میباشند؛‌ اما بیشتر به رنگ بنفش وجود دارند.

میوه های آن به صورت غلاف در سطح و رنگ های متفاوت وجود دارد. رنگ این میوه های چند سانتی متری، ارغوانی و سبز کمرنگ است. هر میوه چهار بذر دارد. بذر ها به رنگ های سفید، مشکی ، قهوه ای و قرمز قابل رویت هستند. بذر ها نهایتا بتوانند نیم سانتی متر رشد کنند.

نحوه کاشت گل لوبیا سنبلی

بین ۵ تا ۶ هفته قبل از فصل سرما بذر آن ها را در گلدان مورد نظر بکارید و پس از رشد با به پایان رسیدن فصل سرما، نهال را به زمین و باغ خود منتقل کنید. دقت فرمایید که خاک شما زهکشی مناسبی داشته باشد. بذر ها را در عمق ۱۰ میلی متری بکارید و به طور مرتب آبیاری کنید. گیاه را مقابل نور خورشید قرار دهید تا سریعتر رشد کند. حتما پایه ها و موانعی را در مسیر رشد لوبیا قرار دهید تا به خوبی رشد کند. آنها مانند گیاه خیار خودرو هستند و باید با قرار دادن میله، چوب یا هر مانع دیگری به خوبی از آن نگهداری کنید.

در ادامه به آموزش نحوه نگهداری صحیح این گیاه میپردازیم.

نگهداری گل لوبیا سنبلی

-نور مناسب گیاه لوبیا سنبلی

این گیاه مناطق گرمسیر را دوست دارد و گرمای زیاد را تحمل میکند. روزانه باید حداقل 4 ساعت نور آفتاب غیر مستقیم را دریافت کند تا رشد خوبی داشته باشد. البته به یاد داشته باشید که آفتاب مستقیم سبب سوختگی برگ های آن میشود. همچنین نوردهی کم باعث پژمره شدن گیاه میشود.

درخت گل لوبیا سنبلی

-آبیاری

گیاه لوبیا آبیاری زیاد را دوست دارد و اگر به طور مرتب و منظم آبیاری شود، رشد آن بسیار بهتر خواهد شد. ریشه های این گیاه می توانند آب را از عمق دو متری حتی در خاک هایی با بافت سنگین جذب کنند.

در مکان هایی که باران کم میبارد، توانایی رشد را دارد اما گرمای بسیار شدید سبب ریزش برگ های آن خواهد شد. بهتر است در صورتی که گل لوبیا سنبلی را در گلدان یا باغ کاشته اید، به طور مرتب به آن آب دهید تا سیراب باقی بماند.

هر زمان که سطح خاک آن خشک شد، آبیاری را انجام دهید. آبیاری بیش از حد نیز موجب پوسیدگی گیاهتان میشود.

-دمای مناسب

بهترین دما برای رشد این گیاه بین 18 تا 30 درجه سانتی گراد میباشد. لوبیا سنبلی حتی میتواند در دما های بالا نیز مقاومت داشته باشد؛ زیرا متعلق به مناطق گرمسیر است.

همچنین این گیاه میتواند دمای سرد تا 3- درجه سانتی گراد را نیز تحمل کند. اما به طور کلی نسبت به سرما حساس است و فقط در مدت زمان کوتاهی می تواند در دمای سرد هوا باقی بماند.

-خاک موردنیاز

این گیاه در گستره وسیعی از خاک ها شامل خاک های شنی تا رسی عمیق می روید. همچینن اگر آبیاری به طور منظم انجام شود، از خاک لذت بیشتری میبرد و رشد بهتری خواهد داشت. پی اچ مورد نیاز خاک برای پرورش آن بین 4.5 تا 7.5 می باشد. لوبیا سنبلی نسبت به شوری خاک مقاومت کمی دارد. اگر خاک شما شور باشد، باعث زرد شدن برگ ها‌،‌ رشد کند و آهسته یا حتی مرگ گیاهتان میشود.

اگر سوالی دارید، در قسمت انتهای این بخش ارسال فرمایید. همکاران ما پاسخگوی شما هستند.

نظرات (3)

  1. Ali Ahmadi

    ما تو باغچه داریم یه عالمه لوبیا داده که نمیدونیم چکارش ککنیم

  2. سید حسین ببات

    من توی مرکز شهر اصفهان در به در گلخونه به گلخونه دنبال بذر گل لوبیا سنبلی ام کسی میتونه بهم بذرشو بده ؟

  3. سید حسین ببات

    من توی اصفهان خیلی از گلوخونه ها گشتم ولی بدر لوبیا سنبلی پیدا نمیشه کسی میتونه بهم بده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *