معرفی کامل خواص و مضرات گیاه نخل مرداب

زمان مطالعه : 4 دقیقه
زمان انتشار : 1 فروردین 1402
خواص گیاه نخل مرداب

گیاه نخل مرداب متعلق به دره نیل است و جزو گیاهان آپارتمانی زیبا و دلنشین با قابلیت تکثیر آسان و زیاد میباشد.

نخل مرداب را با نام های دیگری نظیر: پاپیروس، پنجه کلاغی، ساقه بلند، نی مردابی، قرطاس، تک، جگن، پیزر و گیاه چتر می شناسند. نام پاپیروس با مصر باستان در ارتباط است. حدود ۴ هزار سال پیش، مصریان موفق به ساخت چیزی شبیه کاغذ از گیاه پاپیروس شدند و برای ثبت نوشته های خود از آن استفاده می کردند. سالیان سال طرز تهیه کاغذ از گیاه پاپیروس رازی بود که فقط مصریان از آن اطلاع داشتند و در واقع یکی از بزرگترین تجارت های آنها شده بود. البته امروزه این روش منسوخ شده و به ندرت از نخل مرداب کاغذ می سازند!

ارتفاع این گل زیبا تا ۵ متر هم می رسد. نیاز گل نخل مرداب به آب زیاد است و به همین دلیل در حوض ها نگهداری می شود. نخل مرداب تحمل سرمای زیاد را ندارد و در صورتی که در شرایط نامساعد و سردسیری قرار گیرد، از بین می رود. بهتر است آن را در منطقه ای قرار دهید که کمی سایه داشته باشد و از طرفی نور خورشید را دریافت کند.
*چنانچه علاقه مند هستید تا در مورد این گیاه و نحوه نگهداری از آن بیشتر بدانید، به قسمت معرفی نخل مرداب و نحوه نگهداری از آن مراجعه فرمایید.

گل نخل مرداب در باغچه

در ادامه به معرفی فواید گیاه نخل مرداب و برخی از مضرات ان می پردازیم.

خواص گیاه نخل مرداب

نخل مرداب از مدت ها قبل به قدری برای انسان مفید بوده که در بسیاری مواقع آن را از مکانی به مکان دیگر برده اند و کاشتند. به همین دلیل ممکن است محدوده واقعی دامنه طبیعی آن هرگز مشخص نشود.

تولید کاغذ:

از مهم ترین خواصی که این گل دارد تولید کاغذ است. این خاصیت نخل مرداب در مصر باستان کشف شده است؛ زیرا در آن زمان برای ثبت نوشته های خود از کاغذ نخل مرداب استفاده می کردند.

سوخت های زیستی:

اخیراً به عنوان یک منبع بالقوه مواد برای سوخت های زیستی ، نخل مرداب به عنوان یک فیلتر طبیعی برای آلاینده های آب کاربرد دارد. گیاه مرداب به دلیل سهم خود در عملکردها و خدمات اکوسیستم هم شناخته شده است.

گیاه نخل مرداب در خانه

غذا برای انسان و دام:

در زمان قدیم که غذای زیادی برای خوردن نبود، از گیاه پاپیروس برای تغذیه دام ها و حتی انسان ها استفاده میشد. همچنین این گل خواص دارویی بسیاری برای سلامتی دارد.

ساخت بند ناف و طناب:

برگ های این گیاه نازک هستند که به واسطه آن افراد می توانند از آن طناب درست کنند.

تهیه حصیر و یا بادبان:

ساقه های نخل مرداب بسیار ضخیم هستند. به همین دلیل از آن برای ساخت حصیر و بادبان کشتی استفاده می شود.

کاربرد های پزشکی نخل مرداب:

کاربرد نخل مرداب(پاپیروس) در پزشکی نیز از ایام قدیم مورد توجه بوده است. بیشترین کاربرد آن در پزشکی به بهبود زخم های چرکین اشاره دارد. همچنین از پاپیروس جهت لخته کردن خونریزی استفاده میشود.

گیاه نخل مرداب در گلدان

ساخت تشک:

از گیاه نخل مرداب می توان تشک ساخت. این گیاهان ساقه های ضخیمی دارند و به همین دلیل میتوان با انها تخت ایجاد کرد.

تقویت مو:

استفاده موضعی از ترکیبات بابونه، آویشن و نخل مرداب می تواند باعث تقویت مو شده و از ریزش آن جلوگیری کند. به این صورت که این سه گیاه را خوب بکوبید و سپس آن روی سر ماساژ دهید.

مضرات گیاه نخل مرداب:

گفته می شود که این گیاه می تواند برخی افراد را دچار آلزایمر و ام اس بکند. البته از نظر علمی ثابت نشده و به نظر میرسد که شایعه باشد. پس جای نگرانی بسیار نیست.

شما می توانید سوالات و نظرات خود را در پایین این مقاله برای ما کامنت کنید. همکاران ما در کمترین زمان به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

نظرات (1)

  1. گلی بختیاری ازشیراز

    سج من خیلی گل مرداب دارم چند ساله رو زمین که گذاشته تا سفق رشت کرده خیلی هم شاداب بود ولی الان مدتی هست داره همش زرد میشه لطفا راهنمایی بفرمایید سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *