معرفی گل پیونی (صدتومنی) و نحوه تکثیر آن | آشنایی با انواع گل پیونی

زمان مطالعه : 4 دقیقه
زمان انتشار : 23 اسفند 1401
معرفی گل صدتومانی و نحوه تکثیر آن

آشنایی با گل پیونی :

گل پیونی یا صد تومنی ، گلی کلاسیک و زیبا میباشد که سال ها زینت باغچه های بسیاری از مردم است. این گل های دوست داشتنی فقط اندکی به مراقبت نیاز دارند تا حس شادی و طراوات را به همگان انتقال دهند.

اگر میخواهید گیاهی بکارید که مدت زمان زیادی برایتان گل دهد ، گل پیونی بهترین انتخاب میباشد. این گل زیبا میتواند حتی تا 100 سال بعد از کاشت خودش همچنان شکوفا شود و به گلدهی خود ادامه دهد.

گل پیونی در دسته گل نیز جلوه و نمای جالب و خاصی را دارد.

جالب است بدانید پیونی سفید در قدیمی ترین طب چینی ، کاربرد درمانی بسیاری دارد. پیونی سفید میتواند برای درمان تشنج کمک کند.

 

گل پیونی

 

انواع گل پیونی (صد تومانی) :

  • گل صد تومانی چینی: به عنوان یک گیاه زینتی در باغ ها استفاده می شود و دارای چند صد رقم گونه های متفاوت میباشد.
  • گل صد تومانی طلایی: این گل زیبا بیشتر در آسیا ، جنوب اروپا و شمال غرب آمریکا یافت میشود.  بسیاری از ارقام این گل اصلاح شده و دارای گلبرگ های اضافی است.
  • گل صد تومانی درختی: این گل بومی چین میباشد و نماد مهمی در فرهنگ چین است. گل پیونی از نظر شکل ، رنگ و حتی لایحه ، بسیار متنوع میباشد.

 

نماد گل پیونی

اگر این گل را به شخصی هدیه بدهید ، در واقع با این حرکت ، عشق ، شادی و سلامت را به او هدیه دادید. جهت مطالعه بیشتر در خصوص نماد این گل ، به قسمت نماد گل پیونی مراجعه فرمایید.

کافی است این گل به شکوفایی کامل خود برسد تا زیبایی و لطافت واقعی اش را نمایان کند.

نحوه تکثیر گل پیونی (صد تومانی)

۱- تقسیم بوته

بهترین روش برای تکثیر این گل ، تقسیم بوته میباشد. گیاه پیونی باید حداقل 4 سال عمر داشته باشد و دارای سه جوانه باشد تا رشد گیاه جوان به سرعت انجام شود.

زمان مناسب تقسیم این گیاه پاییز میباشد.

ابتدا برگ های گیاه را که به دلیل تغییر فصل کمی تغییر رنگ داده اند و نشان دهنده ورود گیاه به دوران استراحت میباشد از سطح زمین کوتاه می کنیم. سپس گیاه را با خاک اطراف ریشه های آن در می آوریم. برای بیرون آورده توده ریشه ، عمق حفر خاک را حدود ۵۰-۴۵ سانتیمتر در نظر بگیرید.

تا جایی که امکان دارد و البته بدون فشار به ریشه سعی میکنیم تا خاک اطراف گیاه را تمیز کنید. سپس با وسیله ای تیز نسبت به تقسیم توده ریشه گیاه اقدام کنید و هر قسمت را در مکان جدید مورد نظر بکارید.

 

۲- کاشت بذر

بذر گل صد تومانی در اوایل پاییز میرسد. بهتر میباشد بذر ها را قبل از کاشتن ، دو روز خیس کنید. بذر این گیاه نیاز دارد تا دوره ای سرما و گرما ببیند تا بتواند رشد خوبی داشته باشد.

بعد از کاشت بذرها و بعد از اینکه ریشه آنها به طول حدود ۱۰-۵ سانتیمتر رسید ، گیاهان جوان را به مدت ۴-۳ ماه در مکانی با دمای ۹-۷ درجه سانتیگراد نگهداری کنید تا ساقه گیاه ، توانایی رشد بیابد . بعد از این مدت این گیاهان جوان را به مکانی گرم و روشن منتقل کنید تا ساقه بلند شود و برگها بتوانند بخوبی رشد کنند.

 

گل صدتومانی

 

۳- پیوند زنی 

درختچه این گیاه ، معمولا با پیوند زنی تکثیر میشود.

معمولا پایه مورد استفاده ، شکل بوته ای دارد ؛ اما فرم و شکل رویش درخت مانند دارد و گل های بزرگی را تولید میکند. روی پایه ذکر شده عمل پیوند انجام می شود تا گیاهی بدست آید که علاوه بر کوتاهی قامت ، گلهای عظیمی نیز داشته باشد.

قرار گیری پیوند روی پایه را میتوان به شکل های مختلف انجام داد. پیوند را میشود از اواخر تابستان تا اوایل پاییز انجام داد.

برای تهیه پیوند ، ساقه ای را انتخاب کنید که جوانه داشته باشد. پایه نیز از قسمتی از  ریشه گیاهان دو ساله به طول حدود ۱۷-۱۲ سانتیمتر تهیه می شود. باید جوانه های موجود روی این قطعه ریشه را تماما حذف کرد.

 

ممنون که تا آخر این مقاله مارا همراهی کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *