آموزش کامل شرایط نگهداری گل عسلی

زمان مطالعه : 3 دقیقه
زمان انتشار : 26 اسفند 1401
نحوه نگهداری گل عسلی

در این مقاله میخواهیم به معرفی و نحوه نگهداری گل عسلی بپردازیم. همراه ما باشید.

 

آشنایی با گیاه گل عسل

گل عسلی (آلیسوم) جز محبوب ترین گل های دنیا است که برای تزئین دکوراسیون محیط کار و منزل کاربرد زیادی دارد. گیاه گل عسل متعلق به آفریقا و اروپا می باشد. این گل زیبا و پرکاربرد را در باغ های زینتی آمریکا تولید می کنند.

ارتفاع گیاه عسلی تا 20 سانتی متر می رسد. همچنین می تواند به صورت عرضی تا ۱۲۰ سانتی متر هم رشد داشته باشند.

گل عسلی برای مرز بندی و تحت عنوان گیاه پوششی در بسیاری از پارک ها و باغات استفاده می شود. عمر گل عسلی طولانی نیست. گل عسلی با اینکه دوستدار آب و هوای مرطوب است و رشد چشمگیری در مناطق شمالی کشور دارد ، در مناطق خشک و نیمه خشک هم می تواند رشد خوبی داشته باشد.

گل آلیسوم دارای رنگ های متنوعی از جمله قرمز ، سفید و یاسی می باشد. چنانچه در محیط سرد از گل عسلی نگهداری نمایید ، رنگشان مایل به تیره خواهد شد.

نگهداری گل عسلی

– خاک

خاک گل عسلی باید زهکشی مناسبی داشته باشد. همچنین بهترین خاک برای این گیاه ، اسیدی ، قلیانی و خنثی میباشد. این خاک ها میتوانند به بهبود رشد این گیاه کمک فراوانی کنند. اگر نتوانستید به این خاک ها دسترسی پیدا کنید ، اصلا نگران نباشید چون میتواند در خاکهای دیگر هم رشد داشته باشد.

 

– آبیاری

این گیاه به آبیاری متوسط احتیاج دارد. گل عسلی در برابر خشکی و کم آبی مقاوم است ؛ اما برای رشد بهتر آن نیاز است که آبیاری را به طور منظم انجام دهید.

اگر به گیاه عسلی بیش از حد نیاز آب دهید ، ممکن است به آن صدمه برسد و یا ریشه آن دچار پوسیدگی شود.

حتما بگذارید خاک خشک شود ، سپس آبیاری نمایید تا گیاه نیز نفس راحتی بکشد.

 

– نوردهی

گل آلیسوم (عسلی) نیاز به آفتاب کامل یا نیمه آفتاب دارد. اگر در سایه قرار بگیرد ، رشد طولی گیاه بیشتر میشود و رنگ برگ های آن دچار پریدگی خواهند شد. همچنین گلدهی نیز کاهش میابد. از طرفی اگر به مدت طولانی در سایه باشد ، حشرات به این گل حمله میکنند.

بهتر است که در بعد از ظهر های تابستان ، گل عسلی را در سایه قرار دهید تا برگ های آن دچار سوختگی نشود.

از دادن نور مستقیم به گل عسلی اجتناب کنید.

 

– کوددهی

کوددهی بیش از اندازه موجب پوسیدگی گیاه میشود ؛ پس در کوددهی دقت کنید. اگر خاک شما بسیار ضعیف است و مواد غنی ندارد ، هر ماه یکبار از کود ۱۰-۱۰-۱۰ برای گیاهتان استفاده نمایید. همچنین میتوانید از کود پتاسیم و کلسیم نیترات به صورت مرتب استفاده نمایید.

مقدار زیادی آمونیوم و نیتروژن به کار نبرید.

 

– هرس کردن

بعد از پژمردگی و خشک شدن گل ها ، شاخه های آن را هرس کنید تا گلدهی افزایش یابد. بعد از اینکه گلدهی تمام شد ، بوته ها را تا یک دوم ارتفاع بچینید. پس از این کار ساقه ها و جوانه های جدیدی میرویند.

 

– دما

یکی از شرایط مهم برای رشد هر گیاهی ، دمای مناسب میباشد. سعی کنید گل عسلی را در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی قرار ندهید. دمای خیلی سرد و خیلی گرم برای این گیاه مناسب نمیباشد.

گیاه عسلی برای رشد خوب به دمای معمولی اتاق نیازمند است.

این گل در گرما نیز نمیتواند رشد مطلوبی داشته باشد ؛ اما به طور کلی در دماهای بالای صفر رشد بهتری دارد.

گل عسلی

ممنون که تا این لحظه همراه ما بودید. اگر سوالی دارید ، در انتها این بخش برای ما کامنت بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *