معرفی گل عسلی و انواع آن + طریقه نگهداری و تکثیر گل آلیسوم

زمان مطالعه : 4 دقیقه
زمان انتشار : 23 اسفند 1401
گل عسلی

آشنایی با گل عسلی

گل عسلی یا آلیسوم ، یکی از زیبا ترین گل های جهان میباشد که برای تزیین دکوراسیون منزل بسیار مناسب است. گل عسلی بومی آفریقا و اروپا است. همچنین این گل را در باغچه های زینتی آمریکا نیز پرورش میدهند.

گل عسلی میتواند تا ارتفاع 20 سانتی متر رشد کند. البته ارتفاع آن میتواند تا 120 سانتی متر هم برسد. این گیاه میتواند به صورت عرضی نیز رشد کند.

این گل خاص ، اغلب به عنوان یک گیاه پوششی و مرزبندی نیز مورد استفاده قرار می گیره. همچنین عمر زیادی ندارد. با اینکه تمایل به کشت در مناطق معتدل و ساحلی دارد ، میتواند در مناطق خشک و نیمه خشک هم دوام بیاورد.

گل عسلی رنگ های متنوعی مانند قرمز ، سفید و یاسی دارد. اگر این گل را در مناطق سرد نگهداری کنید ، رنگ آنها متمایل به تیره میشود.

این گل ها انواع زیادی دارند که یک تا چند سال عمر میکنند.

گل عسلی به صورت علفی بر روی زمین رشد میکند و اطراف خود را میپوشاند.

 

انواع گل عسلی

  • رویال کارپت: گل هایی به رنگ ارغوانی دارد.
  • لیتل دوریت: گل هایش بسیار زیبا و سفید میباشد.
  • روسی اودی: گل هایی خمیده دارد و رنگ آن نیز صورتی است.
  • اسنو کلوت: گلدهی به رنگ سفید انجام میدهد.
  • ویولت کوئین: گل هایی به رنگ بنفش میدهد و بسیار انبوه است.
  • مینیموم: گل هایی به رنگ سفید دارد.

 

بیماری گل عسلی

این گیاه معمولا به چیزی حساس نیست و کمتر مورد هجوم آفات و حشرات قرار میگیرد.  اگر در نگهداری آن خیلی کوشا نباشید ، ممکن است دچار آفات شود. سعی کنید در سایه نگهداری نکنید ، چون حشرات در این صورت به این گل حمله میکنند. از خاک های سنگین و بدون زهکشی نیز استفاده نکنید. در این صورت شاید دچار بیماری های قارچی نظیر سفیدک پودری شود و یا اینکه ساقه ها بپوسند.

برای درمان میتوانید از دفع کننده حشرات آلی و یا شیمیایی استفاده نمایید.

 

گل عسلی

 

گلدهی گل عسلی

گل عسلی عطر بسیار خوشبویی دارد که مشابه عسل است. همچنین شهد این گل نیز شیرین میباشد. به همین خاطر به آن گل عسلی میگویند.

مدت گلدهی گل عسلی بسیار بلند میباشد. از اواخر بهار تا اواخر پاییز گلدهی میکند. شما به مدت شش ماه از سال ، میتوانید از گل های آن لذت ببرید.

گیاه آلیسوم گل های کوچکی دارد. میوه‌اش نیز در پوششی مویی بوده و با لمس آن دانه‌هایش از هم جدا و پراکنده می‌شوند.

گل عسلی ، گرمای معمولی و متعادل را به سرما ترجیح میدهد. این گل زیبا و خاص به دلیل عطر اش طرفداران زیادی را مجذوب خود کرده است. همچنین به منظره و یا منزل شما صفا خاصی میدهد.

 

کاربرد گل عسلی

این گل برای کف پوش های زمین بسیار مناسب است و میتواند به صورت زیاد رشد کند.

گل عسلی برای گلدان های خارج از منزل و برای فضای باز بسیار مناسب میباشد. این گل پرنده ها را به خودش جذب میکند و تصویر زیبایی میسازد.

گل های عسلی به صورت خوشه ای در انتهای ساقه میرویند.

 

روش تکثیر گل عسلی

تکثیر گل عسلی از طریق بذر امکان پذیر است. بذر ها را 40 روز قبل از به پایان رسیدن زمستان در داخل منزل بکارید. اگر میخواهید بذر ها را در باغچه بکارید ، باید تا فصل بهار صبر کنید. شما میتوانید بذر ها را روی بستر خاک بریزید ؛ حتما نیازی نیست تا زیر خاک ها باشند. فقط کمی بذر ها را روی خاک فشار دهید.

به طور غبار پاشی ، به گل های عسلی آب دهید.

بهترین دما برای کاشت بذر 15 تا 25 درجه سانتی گراد میباشد. گلدان را در آفتاب قرار دهید. پس از سه هفته بذر ها شروع به جوانه زدن میکنند. حالا میتوانید آنها را به باغچه منتقل کنید.

اگر گل عسلی را پیوند بزنید ، زودتر از روش بذر ، جوانه میزند.

 

گل عسلی

اگر سوالی دارید میتوانید در انتها این مطلب ، برای ما کامنت کنید.

نظرات (1)

  1. N

    میشه اطلاعاتی درمورد ریشه این گل بگید
    مرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *