بررسی مهمترین دلایل رشد نکردن گل پتوس و نحوه درمان انها

زمان مطالعه : 8 دقیقه
زمان انتشار : 29 اسفند 1401
چرا پتوس رشد نمیکند

اگر شما هم گل پتوس را در منزل یا باغ خود نگهداری میکنید، احتمالا با مشکل عدم رشد آن یا رشد بسیار کند پتوس مواجه شده اید. در این مقاله میخواهیم به علت رشد نکردن گل پتوس بپردازیم. با ما همراه باشید.

بسیاری از مردم از اینگه گل پتوس آنها رشد نمیکند شاکی هستند و نمیدانند دلیل آن چیست.

پتوس یکی از گیاهان محبوب برای آپارتمان و باغچه می باشد. این گیاه به هوای معتدل و گرم احتیاج دارد.

محبوبیت گیاه پتوس بیشتر به دلیل رونده بودن آن می باشد. به عنوان مثال ، مردم ساقه های بلند آن را در خانه خود آویزان میکنند و از ترکیب زیبای آن لذت میبرند.

منظور از اینکه رشد پتوس کم شده است ایت است که ساقه ها، برگ ها و تمام بخش های آن رشدشان کاهش پیدا کرده است. به همین خاطر باید هرچه سریع تر و با دقت بیشتر ، سراغ علت آن رفت و از رشد نکردن آن جلوگیری کرد.

هرچه اینکار را به عقب بندازید، برگ های گیاه شما بیشتر میریزد و زیبایی خود را از دست میدهد.

دلیل رشد نکردن گیاه پتوس چیست؟

برای اینکه بدانید علت اصلی عدم رشد گیاه پتوس چیست، باید تخصص لازم را داشته باشید. افراد مبتدی به سختی میتوانند مشکل آن را تشخیص دهند.

در ادامه به علت های رایجی که از رشد پتوس جلوگیری میکنند، اشاره خواهیم کرد.

– نداشتن خاک مغذی

گیاه پتوس از جمله گیاهانی هایی است که رشد بسیار سریع و خوبی دارد؛ به همین دلیل باید خاکی مقوی داشته باشد. هنگامی که گیاه شما رشد خوبی ندارد، ابتدا به سراغ خاک ان بروید و از آن اطمینان خاطر کنید. یادتان باشد که خاک شما باید سبک و دارای زه کشی مناسب باشد تا آب اضافی از گلدان خارج شود. در نتیجه گیاه شما رشد خوبی خواهد داشت.

اگر خیلی وقت است که خاک گیاه را تعویض نکرده اید،‌ حتما ان را تعویض کنید و خاکی جدید و مقوی برای آن تهیه نمایید.

شما میتوانید از بخش نگهداری پتوس با نحوه صحیح مراقبت و نگهداری از این گیاه زیبا آشنا شوید.

– کوچک بودن گلدان

گیاه پتوس میتواند رشد زیادی داشته باشد. یکی از دلایل رشد کند پتوس ، کوچک بودن گلدان اش است.

همیشه ریشه گل های خود را بررسی کنید و ببینید که آیا از گلدان خارج شده اند یا خیر؟ اگر خارج شده بودند،‌ حتما گلدان را تعویض کنید و گلدانی بزرگ تر برای آن فراهم کنید.

به این امر دقت کنید که نباید در فصل های زمستان و پاییز تعویض گلدان انجام شود، زیرا گیاه در حال استراحت می باشد. بهترین زمان برای تعویض گلدان، بهار میباشد.

سعی کنید گلدان جدیدتان مناسب بوده و از سایز گلدان قبلی شما بزرگ تر باشد.

– نیاز به کوددهی

گیاه پتوس مواد مغذی زیاد را دوست دارد و به همین خاطر باید کود های شیمیایی به آن بدهید.

اگر گیاه شما خوب رشد نمیکند، یکی از دلایل اصلی اش، کوددهی نامناسب یا عدم کوددهی می باشد.

بهترین زمان برای کوددهی پتوس، فصل بهار و تابستان می باشد. در فصل زمستان و پاییز به این گیاه کود ندهید. اما اگر میخواهید در این دو فصل هم به گیاه کود دهید، مقدار بسیار کمی کود برای آن کافی است.

هر ماه دو بار به گیاه خود کود دهید و آن را از کود غنی سازید.

لازم به ذکر است که اگر گلدان خود را تعویض میکنید، تا هفته نباید به آن هیچ کودی بدهید تا به شرایط جدید عادت کند.

گیاه اپارتمانی پتوس

 

– جای نامناسب گلدان

یکی دیگر از دلایل رشد نکردن خوب گل پتوس، جای نامناسب گلدان ان می باشد.

از آنجایی که این گیاه رونده است، مردم آن را به صورت آویزان به سقف های خانه خود میزنند. به همین دلیل با بلند شدن بیش از حد ساقه ها و پایین بودن سطح گلدان از ساقه ها و برگ ها، باعث توقف رشد پتوس می شود. به دلیل قانون جاذبه و کم بودن توان خاک در رساندن مواد مغذی به ساقه های دور تر انجام نمیشود. به همین دلیل گیاه پتوس شما از رشد خوبی برخوردار نخواهد شد.

– آفت زدن گیاه پتوس

انواع آفت های گیاهان که به ریشه ، برگ ها و ساقه های گیاهان پتوس حمله ور میشوند، یکی از دلایل رشد کم این گیاه می باشد.

گیاهی که اسیب جدی دیده باشد، نمیتواند نیاز های خود را برطرف کند و در این صورت کوچک میماند و رشد نمیکند.

اگر آفتی را در گل پتوس مشاهده کردید، برای رفع آن از حشره کش استفاده کنید تا گیاه شما به سلامت کامل برسد.

چنانچه لکه های سفید بر روی گل خود دیدید ، نشان دهنده شپشک زرد آلو می باشد. بعضی اوقات دیدن این علائم به سختی انجام میشود و اکثر با چشم قابل مشاهده نیستند. مانند وجود لکه های ریز قهوه ای بر روی گیاهان. همچنین میتوانید آن را با اسپری شست و شو دهید.

علت عدم رشد گیاه پتوس

– نگهداری نامناسب

یکی دیگر از عوامل نداشتن رشد مطلوب گیاه پتوس، نگهداری نامناسب می باشد. ابتدا به میزان نور مورد نیاز پتوس میپردازیم. گیاه پتوس به نور متوسط تا زیاد احتیاج دارد و باید حتما در روز حداقل 3 ساعت نور به آن بتابد. یادتان باشد که نور مستقیم سبب سوختگی برگ های آن میشود. پس انها را در برابر نور غیرمستقیم قرار دهید.

یکی دیگر از دلایل رشد کم گیاه پتوس، آبیاری نامناسب است. سعی کنید همیشه به طور منظم گیاه را آبیاری کنید. آبیاری کم سبب پژمردگی و رشد بد گیاه میشود؛ به همین خاطر تامین نور مناسب برای این گیاه یکی از نکات حائز اهمیت می باشد. آبیاری بیش از حد برای گیاه باعث پوسیدگی ریشه آن و در نهایت رشد نامطلوب آن میشود.

از دلایل دیگر رشد نامناسب گیاه پتوس ، دمای نامناسب محیط است. بهترین دما برای رشد عالی این گیاه، 10 تا 20 درجه می باشد. نباید دما بسیار گرم و یا سرد باشد؛ در این صورت گیاه شما از رشد خوبی برخوردار نخواهد شد.

دقت داشته باشید که پتوس را در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی خانه قرار ندهید، انها از تغییرات دما خوششان نمی آید. همچنین به گیاه خود شوک ندهید. به عنوان مثال ، از دمای 20 درجه بلافاصله آن را به دمای زیر صفر درجه منتقل نکنید. در این صورت دچار استرس میشود و حتی ممکن است بمیرد و از بین برود.

گیاه خود را در فصل های بهار هرس کنید تا به رشد بهتر آن کمک کرده باشید. در فصل زمستان این کار را انجام ندهید ، زیرا گیاه در حال استراحت می باشد.

گیاه پتوس در گلدان آویز

علت رشد نکردن قلمه پتوس چیست؟

اگر میخواهید قلمه پتوس را در آب ریشه دار کنید، از خاک های معمولی گل های دیگر میتوانید برای آن استفاده کنید. اما اگر میخواهید قلمه خود را در خاک ریشه دار کنید، باید از خاکی خوب و مغذی استفاده نمایید؛ چون که در هر خاکی نمیتواند ریشه زنی کند.

برای اینکه قلمه شما دارای ریشه شود از ترکیب ماسه + پرلیت + کمپوست + مقداری کود استفاده نمایید.

علاوه بر این لازم است هنگامی که قلمه های مناسبی را به طور مورب بریدید، انتهای آن را به محلول تقویت ریشه آغشته کنید و پس از آن در خاک مناسب بکارید. اگر با این حال نتوانستید علت عدم رشد قلمه پتوس را متوجه شوید، در قسمت انتهای این مطلب برای ما به صورت جزئی مشکل گیاهتان و شرایط آن را توضیح دهید، تا همکاران ما پاسخگو شما باشند.

در این مقاله علت های شایع و رایج رشد نکردن گل پتوس را بررسی کردیم. امیدواریم که مطالب فوق برایتان کارساز و مفید واقع شود.

اگر سوالی دارید، برای ما کامنت کنید. همکاران ما پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *