نگهداری پتوس در حیاط و تقویت آن | همه چیز درمورد پتوس

زمان مطالعه : 13 دقیقه
آخرین بروزرسانی : 21 آذر 1402

در این مقاله می خواهیم به نگهداری پتوس در حیاط ، بالکن و نحوه تقویت آن بپردازیم. همراه ما باشید.

گل پتوس گیاهی آپارتمانی ، زینتی می باشد که برگ های قلبی شکل دارد که رشد بسیار زیادی دارد و بالا رونده هستند. و حتی تا سقف بالا می روند. معمولا طول این گیاه از 180 تا 320 سانتی متر است. برگ های آن به رنگ سفید ، سبز و زرد هستند. به ندرت اتفاق می افتد که گل پتوس گلدهی انجام دهد و بالا رونده هستند. در بعضی مواقع گلهای بسیار کوچکی روی آن می شیند.

این گیاه برای تصفیه شدن هوا نیز بسیار مناسب است و به خاطر همین می توان آنها را در گلدان های رو میزی و حتی گلدان های دیواری کاشت. این گیاه اصالا متعلق به جزایر سلیمان برمیگردد. اما بر خلاف اقلیم استوایی خود توانسته با اقلیم مخالف خود سازگار باشد. گیاه پتوس اکسیژن را را جایگزین دی اکسید کربن می کند و هوا را پاکسازی می کند.

جالب است بدانید که این گیاه زیبا می تواند بدون خاک زندگی کند و تنها کافیست که آن را در بطری قرار دهید که درون آن آب باشد می تواند به زندگی خود ادامه دهد.

این گیاه علاوه بر زیبایی چشمگیری که دارد ، دارای مقاومت بالایی نیز می باشد و به همین راحتی از بین نمی رود.

چرا گل پتوس رشد نمیکند؟

رشد نکردن گل پتوس بسیار رایج می باشد و این می تواند نشانه ای باشد که از محیط زندگی و یا رفتار شما راضی نیست. البته چند دلیل دیگر نیز وجود دارد که باعث رشد کم گیاه پتوس می شود.

  • میزان آبیاری کم و زیاد مهم ترین دلیل رشد نکردن پتوس می باشد. آبیاری زیاد موجب پوسیدگی ریشه و آبیاری کم سبب پژمردگی گیاه می شود.
  • دمای خانه اگر معتدل نباشد ، پتوس رشد خوبی نخواهد داشت.
  • از دلایل دیگر این اتفاق کوددهی کم می باشد. هر گیاهی برای رشد خود ، نیازمند کود است.
  • مواد مغذی در خاک موجود نمی باشد.
  • نوری که به گیاه برخورد می کند بسیار زیاد و یا کم است. باید گیاه در محیط سایه دار قرار بگیرد به طوری که در زمانی از روز فقط مقداری نور آفتاب به آن بتابد.

 

پتوس، یک گیاه آپارتمانی محبوب

حتما این سوال برای شما پیش آمده است که چرا گیاه پتوس یک گیاهان محبوب آپارتمانی است؟ دلیل آن کم هزینه و زیبایی آن است. این گیاه به راحتی قابل تکثیر و گسترش می باشد یعنی اگر یک ساقه از آن را ببرید و در خاک بگذارید ، می توانید آن را تکثیر دهید. از دلایل دیگر محبوب بودن این گیاه ، سالم بودن است. پتوس بسیار کم مورد هجوم آفات های مختلف قرار میگیرد و از این نظر ایمن است.

 

آیا گیاه پتوس سمی است؟

باید بگویم که بله ، گیاه پتوس سمی می باشد. این گیاه حاوی کلسیم اگزالات است که اگر فرزند و یا حیوان خانگی شما اشتباهه از برگ آن بخورد ، دچار حالت تهوع و استفراغ شدید می شود. پس اگر کودک و یا حیوان خانگی دارید و از گیاه پتوس در منزل نگهداری می کنید ، بسیار مراقب آنها باشید.

برای خرید گیاه پتوس میتوانید در سایت سفارش خود را ثبت نمایید.

نگهداری از پتوس در حیاط و بالکن

گیاهان هرجایی که باشند آنجا را زیبا می سازند ، فرقی نمی کند که بالکن باشد یا حیاط.

اگر به یاد بیاورید و یا در فیلم های سینمیایی قدیمی دیده باشید ، قبل از این که خانه ها به شکل امروزی و آپارتمانی ساخته شوند حیاط دار بودند و صاحبان خوش ذوقشان با چیدمان گل های زیبا در گوشه کنار باغچه های خود رنگو لعاب زیبایی به حیاط خود می دادند با دیدن این زیبایی ، خستگی از تن ادم دور می شود.

اگر حیوان خانگی و یا فرزند خردسال دارید ، بهتر می باشد تا گیاه پتوس را در بالکن و یا حیاط خود نگهداری کنید. گیاه پتوس از آن دسته گیاهانی است که طرفداران زیادی بین خانه های ویلایی دارد.

نگهداری از پتوس در حیاط نیز مانند نگهداری از آن در منزل می باشد ، هیچ فرقی ندارد. بلکه در حیاط و بالکن ، رطوبت و جریان هوای بهتری وجود دارد.

در فصل تابستان و روز های معتدل می توانید گیاه را در حیاط بگذارید تا از محیط خود لذت ببرد و همچنین دارای رشد خوبی باشد اما در فصل زمستان و روز های سرد آن ، بهتر می باشد تا گیاه را به داخل خانه منتقل کنید تا دچار سرمازدگی نشود.

گیاه پتوس را باید در مکانی از حیاط قرار دهید که نور غیر مسقتیم به آن برخورد کند. نور مستقیم می تواند برگ های آن را بسوزاند.

در حیاط می توانید کمتر از منزل ، گیاه پتوس را آبیاری کنید ، چون هوا در آنجا معتدل تر می باشد. اما در روز های گرم سال ، باید آبیاری افزایش داده شود ، چون آب دریافتی گیاه زود تبخیر خواهد شد.

 

پتوس

چند راهکار برای تقویت گیاه پتوس

بسیاری از افراد خواهان این هستند که گیاهشان تقویت شود و رشد بهتری داشته باشد. تقویت گیاهان به زیبا تر شدن آنها نیز کمک فراوانی می کند.

-از ابتدا  از مواد مغذی در خاک استفاده کنید

از ابتدای کار به گیاه خود اهمیت دهید. احتمالا گیاهی که تهیه می کنید جوان است و در یک گلدان کوچک مستقرر می باشد. شما باید با رشد گیاه ، گلدان را تعویض کنید.

همانطور که در ابتدا گفتم پتوس می تواند در آب نیز زندگی داشته باشد ، اما جالب این است که پس از کاشته شدن در خاک ، آبیاری زیاد را تحمل نمی کند. پتوس هایی که در آب قرار دارند ، به نسبت پتوس هایی که در خاک مستقرر هستند ، رشد کمتری دارند.

برای تقویت و رشد سریعتر گیاه ، از خاک استاندراد و جاذب آب استفاده نمایید.  پتوس ها به پی اچ 6.1 تا 6.5 علاقه دارند. اما اگر پی اچ خاک آنها میزان ناچیزی و یا کمتر از این عدد بود ، گیاه واکنش برعکسی از خود نشان نمی دهد.

در هنگام کاشتن پتوس ، از گلدان های دارای زه کشی استفاده نمایید. خاک سالم ، با ارزش غذایی بالا ، زه کشی مناسب ، رشد هر گیاهی را سرعت می بخشد و این امر تنها به پتوس مربوط نمی باشد.

-گیاه را در معرض نور کافی و غیر مستقیم قرار دهید

پتوس به میزان نور متعادل نیازمند است. این گیاه اگرچه نور زیاد را دوست دارد اما از تابش مستقیم خورشید خوشش نمی آید. نور مستقیم می تواند باعث سوختگی برگ های پتوس نیز بشود.

بهترین مکان برای قرارگیری گل پتوس ، پشت پنجره می باشد. در این صورت گیاه پتوس از نور کافی غیر مستقیم بهره خواهد برد. اگر گیاه پتوس را در نقاط تاریک منزل خود قرار دهید ، برگ های آن جذابیت خود را از دست می دهند و به تدریج رشد و سلامت گیاه نیز در خطر می افتد.

زرد شدن برگ ها می توان به خطر زیاد بودن نور باشد.

-میزان دمای اتاق را بین 70 تا 90 درجه ی فارنهایت تنظیم کنید

این گیاه بومی جزایر سلیمان بوده و به رطوبت زیاد و دمای 70 تا 90 درجه فارنهایت نیازمند است. بنابراین دمای اتاق خود را با این درجه تنظیم کنید تا گیاه شما قوی و سرزنده شود.

در این دما گیاه پتوس با سرعت بیشتر و بهتری رشد می کند. پتوس می تواند کاهش دما تا 55 درجه فارنهایت را تحمل کند. اما دمای کمتر از این موجب توقف رشد و سیاه شدن برگ ها می شود.

-از آبیاری بیش از حد خودداری کنید. زمان آبیاری وقتی است که خاک خشک باشد

یکی دیگر از راه های تقویت گیاه پتوس ، آبیاری منظم و درست است. پتوس ها به آب کافی نیازمند هستند. بهتر می باشد تا یک برنامه منظم برای آن ها ترتیب دهید تا از آبیاری بیش از حد و بسیار کم جلوگیری شود. آبیاری زیاد موجب پژمردگی ، پلاسیدگی و زرد شدن برگ ها خواهد شد.

دلیل این تغییرات قرار گرفتن ریشه در آب و پوسیدگی آن می باشد. برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه، بهتر است پس از آبیاری منتظر زهکشی خاک و گلدان شوید و سپس زیر گلدانی را از آب خالی کنید.

آبیاری بسیار کم نیز موجب فر خوردن ، پژمردگی و افتادن گیاهان می شود. این گیاه به خشک شدن آب پس از هر بار آبیاری لذت می برد. در این صورت رطوبت ریشه ها نیز حفظ می شود و در آب غوطه ور نخواهد شد.

بهتر می باشد تا شما از آب های ولرم و بدون املاح برای گیاه خود استفاده کنید. آب های سرد و دارای املاح به گیاه پتوس صدماتی وارد می کند. بهترین آب برای این گیاه ، آب مقطر و تصفیه شده می باشد. اگر که شما به این نوع آب ها دسترسی ندارید ، می توانید آب لوله کشی را به مدت 24 ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا املاح آن بپرد.

-هرس کردن و تعویض گلدان به موقع

یکی دیگر از راه های تقویت گیاه پتوس ، هرس و تعویض گلدان به موقع است. بهترین زمان هرس ، بعد از گلدهی می باشد. شما می توانید شاخه های پژمرده ، بیمار و پیر را هرس کنید تا گیاه انرژی خودش را برای شاخه های جوان و سالم بگذارد.

تعویض گلدان نیز می تواند باعث تقویت و بهتر شدن رشد گیاه شود. در اوایل کاشت گیاه پتوس ، نیازی به تعویض گلدان نمی باشد. اما بهتر است تا شما هر چند وقت یکبار ریشه گیاه خود را بررسی کنید ، در صورتی که مشاهده کردید ریشه از گلدان خارج شده است و یا فضای کافی برای رشد را ندارد ، یعنی وقت تعویض گلدان فرا رسیده است.

بهترین زمان برای تعویض گلدان ، هر دو سال یکبار و آن هم در فصل بهار می باشد.

دقت داشته  باشید که گلدان جدید نباید بزرگ تر از گیاه باشد ، در این صورت رشد کاهش می باید.

در زمان جا به جایی گیاه به گلدان جدید ، اگر رویت کردید که ریشه دچار آفت شده است ، بخش بیماری زا را حذف کنید تا به قسمت های دیگر گیاه منتقل نشود. عملیات تعویض گلدان را در زیر نور مستقیم خورشید انجام ندهید.

-هر 2-3 ماه یکبار از کود بالانس استفاده کنید

در صورتی که گیاه پتوس را در خاک مغذی کشت کنید، نیازی به کود نخواهید داشت. اما باید بدانید که کوددهی به پتوس، در طول فصل رشد، سرعت رشد را افزایش داده و بلوغ و شادابی گیاه را تضمین می کند.

ما استفاده از کود بالانس قابل استفاده در آب را به شما پیشنهاد میکنیم. بسیاری از افراد از این کود بسیاری راضی بودند. این کود دارای کیفیت بالایی می باشد و استفاده از آن بسیار آسان است. نباید انتظار داشته باشیم تا گیاه یک شبه راه چند ساله را برود ، اما کود بالانس برای گیاهان آپارتمانی به ویژه پتوس انتخاب مناسبی است.

اگر از نیاز خاکی به کود مطمئن نیستید ، بهتر می باشد تا آن را آزمایش کنید. بسیاری از مغازه های باغبانی به کیت های تست خاک های خانگی مجهز هستند. این کیت ها میزان مواد مغذی موجود در خاک را نشان می دهند.

بیشتر گیاهان برای رشد به 16 ماده مغذی احتیاج دارند.  مواد مغذی اولیه، پتاسیم، نیتروژن و فسفر هستند.مواد مغذی ثانویه بورون، کبالت، آهن، زینک، مولیبدنوم، مس، کلسیم، منیزیوم و فسفر می باشند. بسیاری از کود ها تمام این مواد مغذی را در خود دارند.

جالب است بدانید که کود های غیر ارگانیک بلافاصله مواد مغذی را وارد خاک کرده و باعث رشد و شکوفایی گیاه می شود. از طرفی دیگر کود های ارگانیک به زمان بیشتری برای مغذی کردن خاک نیاز دارند اما در زمان های طولانی تری در خاک باقی مانده و به رشد سالم گیاه کمک می کند.

فارغ از اینکه از چه کودی استفاده می کنید ، باید قبل از استفاده اطلاعات روی محصول را بخوانید و با توجه به اندازه گلدان و نوع گیاه خود ، از میزان مناسب کود استفاده نمایید.

-تقویت سریع پتوس با دفع آفات

پتوس نیز مانند هر گیاهی مورد هجوم آفات های مختلف قرار میگیرد و در نتیجه توقف رشد و آسیب دیدگی سیستم رشد برگ ها را دارد. البته که نگران نباشید. همانطور که گفتم این گیاه کمتر از سایر گیاهان مورد هجوم آفت ها قرار میگیرد. حشرات معمولا از گیاه پتوس دوری می کنند اما ممکن است گاهی مورد هجوم هزارپا ، پولک برگ، کرم پنیر،خاکستر آردپوش، و تریپس قرار گیرد.

در صورتی که این آفت و بیماری ها را بر روی گیاه پتوس مشاهده کردید ، سریع برای از بین بردن آنان اقدام کنید. شما می توانید حشرات را با استفاده از محلول آب و الکل از روی گیاه خود پاک کنید. همچنین می توانید برای رهایی ار حشرات ، آفت و تخم ها از آفت کش مخصوص استفاده نمایید. برای درست کردن یک آفت کشی که به محیط زیست نیز صدماتی وارد نکند ،  1 قاشق چایخوری مایع ظرفشویی معمولی را با یک لیتر آب مخلوط کنید. شما می توانید گیاه را با استفاده از این محلول پاک کنید و یا با استفاده از بطری افشانه ای ، محلول را سر تا سر گیاه اسپری کنید.

 

پتوس

در این مقاله سعی کردیم تا به طور کامل به نگهداری گیاه پتوس در حیاط و راه های تقویت آن بپردازیم. امیدواریم که مورد توجه و رضایت شما قرار گرفته باشد.

همچنین اگر می خواهید از روش تکثیر پتوس و انواع آن با خبر شوید ، بر روی کلمه آبی کلیک کنید.

بسیار ممنون که تا آخر همراه سایت شرمیلا بودید. اگر سوالی دارید و یا بخشی را متوجه نشدید ، برای ما کامنت کنید. همکاران ما پاسخگو نظرات شما خواهند یود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *