معرفی کامل گیاه کروتون و نحوه نگهداری آن

زمان مطالعه : 8 دقیقه
زمان انتشار : 28 اسفند 1401
گیاه کروتون

یکی از گیاهان محبوب که طرفداران خیلی زیادی دارد گیاه کروتون است.نام علمی این گیاه Codiaeum variegatum و از خانواده Euphorbiaceae می باشد. کروتون اولین بار در جنوب شرق آسیا کشت شده است و بومی این مناطق است.در این مناطق گیاه کروتون به صورت درخت و درختچه که ارتفاع آن به ۳ متر هم می رسد می روید. ولی ارتفاع این گیاه در گلدان به بیشتر از ۷۰ سانتیمتر نمی رسد. مهم ترین دلیل محبوبیت این گیاه برگ های رنگی آن است که بسیار خاص و دلنشین هستند.

نکته ای که در مورد این گیاه باید بدانید سخت بودن روش نگهداری کروتون است. در واقع روش نگهداری آن سخت نیست اما اگر چیزی به به میلش نباشد و آن را دوست نداشته باشد به سرعت اخم  می کند و رو به خرابی می رود. به طور کلی بگوییم که گیاه پر تحملی نیست و اگر شما بتوانید به درستی از آن نگهداری کنید هنر خود را نشان داده اید.

این درختچه گرمسیری ، همیشه سبز و یکپارچه است که به ارتفاع 3 متر رشد می کند و دارای برگهای بزرگ ، ضخیم ، چرمی ، براق و همیشه سبز ، مرتب متناوب که 5 تا 30 سانتی متر  طول و 0.5 تا 8 سانتی متر گسترگی دارد.

برای مثال ، تیغه های برگ بسته به تنوع می تواند خط کش ، نیزه ای ، بیضوی ، نیزه ای ، وارونه بیضی شکل ، بیضی شکل یا سبز رنگ ، زرد یا بنفش به شکل ویولن و رنگی باشد. دمبرگ دارای طول 0.2 تا 2.5 سانتی متر است. گل آذین گلهای خوشه ای بلند ، 8 تا 30 سانتی متر ، با گلهای نر و ماده روی گل آذین مجزا است. گلهای نر سفید با پنج گلبرگ کوچک و 20 تا 30 پرچم هستند. گلهای ماده زرد رنگ هستند ، بدون گلبرگ. دوره گلدهی معمولاً در اوایل پاییز است. این میوه یک کپسول به قطر 9 میلی متر ، شامل سه دانه به قطر 6 میلی متر است.

مکان نگهداری:

در آب و هوای گرمسیری ، کروتون ها پرچین های جذابی ایجاد می کنند و نمونه های حیاط گلدانی ، که به دلیل شاخ و برگ قابل توجه آنها ارزش زیادی دارد. آنها آنها در بیرون از  خانه به خوبی زنده می مانند  ، جایی که دمای هوا در زمستان به طور معمول از 10 تا 13 درجه سانتی گراد پایین نمی آید برای آن مناسب است. دمای سردتر می تواند باعث از بین رفتن برگ شود. البته که از این گیاه می توان در خانه هم نگهداری کرد چون کروتون را به عنوان یک گیاه آپارتمانی می شناسند و در خانه مشکلی برای آن پیش نخواهد آمد.

در ادامه روش نگهداری کروتون را برای شما معرفی می کنیم.

گیاه کروتون

نحوه نگهداری از گیاه کروتون

نور:

یکی از مهم ترین نکات در نگهداری کروتون ایجاد نور مناسب است. کروتون نیاز به نور زیادی دارد اما این نور نباید نور مستقیم خورشید باشد. بهترین نور برای گیاه کروتون نور غیر مستقیم – زیاد است.

در صورت برخورد نور مستقیم به گیاه برگ های آن می سوزند و برگ های کروتون بی رنگ خواهند شد.

همچنین نور کم نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که برای گیاه کروتون وجود دارد. اگر نور کم باشد گیاه از رشد می ایستد و  برگ های آن سبز تر و تیره خواهند شد.

اگر دوست دارید که گل کروتون زیبایی داشته باشید بهتر است نور مناسبی برای آن فراهم کنید، چون اصلی ترین دلیل زیبایی گل ها نور مناسب است.

کروتون اصلا تعویض مکان را دوست ندارد. همانطور که گفته شد کروتون بسیار حساس است و به هر مشکلی واکنش نشان می دهد. در صورتی که مکان گیاه خود را تغیر دهید شاهد ریزش برگ های این گیاه خواهید بود. سعی کنید تا جایی که می تواند تغیر مکان را برای کروتون انجام ندهید.

کروتون در روز حدود 5 ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد. در تابستان که هوا گرم تر است آن را جلوی نور ظهر قرار ندهید چون بسیار شدید است. سعی کنید که در تابستان بیشتر گیاه را جلوی نور صبحگاهی قرار دهید.

در زمستان که هوا خنک تر است نور خیلی مشکل نمی سازد و اگر نور خیلی شدید نباشد می توانید آن را جلوی نور مستقیم قرار دهید.

گیاه کروتون

آبیاری:

کروتون بومی مناطق گرمسییری است به همین دلیل به آبیاری زیادی نیاز دارد. به طور کلی هر زمان که خاک گیاه هنوز کامل خشک نشده است باید کروتون را آبیاری کنید. برای تشخیص رطوبت خاک می توانید انگشت خود را حدود 3 تا 4 سانتی متر درون خاک ببرید و رطوبت سطح خاک را جک کنید. اگر خاک کمی خیس باشد نیازی به آبیاری نیست اما اگر خاک خشک شده بود باید هرچه سریعتر آبیاری را انجام دهید.

آبیاری منظم یکی از مهم ترین نکات در آبیاری کروتون است. سعی کنید همیشه آب را به طور منظم به کروتون بدهید.

در صورتی که آبیاری بیش از حد باشد و خاک غرقابی شود برگ ها زرد می شون و در آخر می ریزند. همچنین آبیاری بیش از حد سبب می شود ساقه و ریشه پوسیده شوند که این عامل باعث می شود گیاه از بین برود.

آبیاری کم نیز ریزش خشک و چروکیده شدن برگ ها و در آخر ریزش آنها را نشان خواهد داد.

در تابستان که هوا گرم تر است کروتون نیاز به آبیاری بیشتری دارد، چون هوای گرم سبب می شود خاک زود تر خشک شود و نیاز به آبیاری هم بیشتر شود. به طور کلی در تابستان هر هفته حدود 2 بار نیاز به آبیاری دارد.

در زمستان هم باید آبیاری را به هفته ای یک بار تا 10 روز یک بار کاهش دهید

سعی کنید برای آبیاری از آب بدون املاح استفاه کنید. گیاهان املاح آب را دوست ندارند ، بنابرین سعی کنید تا جای ممکن از آب لوله کشی استفاده نکیند. اگر مجبور به استفاده از آب لوله کشی هستید ، قبل از آبیاری آب را برای 1 تا 2 ساعت در بطری با درب آب بریزید تا مقداری از املاح آن کاهش یابد.

کروتون آب خیلی سرد یا خیلی گرم دوست ندارد. پس سعی کنید همیشه از آبی ولرم استفاده کنید.

دما:

برای نگهداری گیاه کروتون درجه حرارت محیط باید ثابت باشد. درجه حرارت مناسب برای آن نباید از ۱۵ درجه سانتیگراد پایینتر بیاید. حرارت ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد در تابستان و ۱۸ درجه در زمستان برای رشد گیاه مناسب است. گرمای بیش از حد در تابستان سبب پژمردگی و خشک شدن گیاه می شود.

 

سعی کنید که گیاه را در خانه از وسایل سرمایشی مانند کولر و وسایل گرمایشی مانند بخاری دور کنید.

رطوبت:

جهت تامین رطوبت در تابستان هر روز غبارپاشی با ابفشان لازم است،در زمستان هفته ای یکبار کافی است،رطوبت دائمی و پایدار با اضافه نمودن اب به زیر گلدانی سنگریزه دار تامین میشود،دقت نمایید که ته گلدان با اب در تماس نباشد. چون اگر آب زیر گلدان با کف گلدان در تماس باشد باعث می شود که آب درون گلدان بماند و بیرون نیاید. همین موضوع می تواند ریشه را پوسیده کند و گیاه را از بین ببرد.

هنگامی که آن را غبار پاشی می کنید بهتر است در زمان آفتاب شدید نباشد. چون هنگامی که در نور زیاد تابستان آنن را غبار پاشی کنید، قطره های باران روی برگ خشک می شوند و باعث می شود روی برگ ها لکه هایی ایجاد شوند. این لکه ها یک نوع بیماری برای گیاه است و اگر از آن جلوگیری نشود باعث مرگ گیاه می شود.

خاک:

بهترین رشد کروتون در خاکی است که ضمن داشتن زه‌کشی مناسب برای عبور دادن آب‌های اضافی، بتواند هنوز کمی رطوبت را در خود حفظ کند. همانطور که بالاتر گفتیم وجود رطوبت برای کروتون (به عنوان گیاهی گرمسیری) ضروری است. اگر خاک بیش از حد آب را درون خود نگه دارد، زمینه‌های اساسی برای فاسد شدن ریشه را برای گیاه فراهم می‌کند.

تمیز کردن برگ ها:

برگها را هر هفته با پارچه یا اسفنج مرطوب تمیز کنید،مواد براق کننده شیمیایی روزنه ها را مسدود میکند،از انها استفاده نکنید.

تعویص گلدان:

این گیاه رشد آهسته ای دارد و نیاز ندارد که به سرعت تعویض گللدان شود. اما هر گیاهی نیاز به تعویض گلدان پیدا می کند و حداقل هر 3 سال یک بار باید تعویض گلدان شود. هر گاه دیدید که گیاه خیلی وقت است که رشد نمی کند و در رشد خود ایست کرده است می تواند نشانه تعویض گلدان باشد. برای مطمغن شدن به کف گلدان نگاهی بیندازید. اگر ریشه به کف گلدان رسیده بود یعنی زمان تعویض گلدان فرا رسیده است. اما اگر ریشه کف گلدان نبود یعنی مشکل از چیز دیگر است.

برای شروع ابتدا باید گلدان مناسب را تهیه کنید. خیلی از مردم تصور می کنند که اگر گلدان بزرگ تر برای گیاه خود فراهم کنند برای آن بهتر است و گیاه بهتر می تواند رشد کند که باید بگویم این تصور کاملا اشتباه است و گلدان بزرگ تر نه تنها بهتر نیست بلکه باعث می شود گیاه رشد نکند.

سعی کنید با هر بار تعویض گلدان قطر گلدان را 2 سانتی متر بزرگ تر کنید.

کود دهی:

کروتون به کود و تغذیه زیادی نیاز دارد. بهترین کودی که می‌توان برای این گیاه تهیه کرد، کودی با سطح نیتروژن پایین، آرام تجزیه شونده و گرانوله است در واقع کودی با مقیاس NPK 18-3-6 برای کروتون عالی است. این کوود را در فصل بهار و یا تابستان که هوا رو به گرم شدن می رود روی سطح خاک بریزید تا تجزیه شود.

تکثیر: انتهاب قلمه های جوان و کاشت در بستری از ماسه نرم و نگهداری در گلخانه گرم و مرطوب در بهار،خوابانیدن هوایی ساقه ها در بهار یا پائیز

گیاه کروتون

شما می توانید نظرات و سوالات خود را در پایین این مقاله برای ما کامنت کنید. همکاران ما در کمترین زمان به سوالات شما پاسخ گو هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *