معرفی گیاه کراسولا مخملی | روش نگهداری و تکثیر گیاه کراسولا

زمان مطالعه : 13 دقیقه
زمان انتشار : 28 اسفند 1401
معرفی کراسولا مخملی

گیاه کراسولا مخملی یکی از گیاهان پر طرفدار و محبوب منازل آپارتمانی به شمار می آید. گیاه کراسولا تیره از گیاهان شاداب می باشد که بیش از 350 گونه مختلف دارد.

اندازه گونه های کراسولا متفاوت می باشد. برخی از آنان برای پوشش زمین می باشند و برخی دیگر برای آویز مناسب هستند. برخی دیگر از آنها در آب و هوای گرم زندگی می کنند و می توانند تا ارتفاع 6 متر رشد داشته باشند.

انواع مختلف گل کراسولا در فصل بهار و تابستان شکوفا می شوند. این گیاه به دلیل رشد آسان به یکی از گیاهان مشهور ایران تبدیل شده است.

گل کراسولا مخملی را می توانید در گلدان پرورش دهید و از آن نهایت لذت را ببرید. بسیاری از انواع گیاه کراسولا گیاهان خانگی فوق العاده ای را به وجود می آورند.

کراسولا یک گونه متنوع و گسترده از گیاهان آبدار است. احتمالاً شناخته شده ترین نوع از گیاه کراسولا در جهان (Crassula ovata) است که با نام گیاه یشم شناخته می شود.

بسیاری از گیاهانی که می بینید و از دیدنشان حیرت زده می شوید ،‌نوعی از گل کراسولا هستند. گیاهان کراسولا از یک ساله تا چند ساله موجود می باشد.

انبوهی از گیاه کراسولا کوچک هستند. از جمله برخی از مینیاتورها و پوشش های خزنده زمین. تمامی گونه های کراسولا بسیار جذاب هستند.

اگر آب و هوای منطقه شما معتدل می باشد ، گل کراسولا مخملی را در فضای باز پرورش دهید ، و به باغچه و حیاط خود ، زیبایی ببخشید. این گیاهان می توانند درون دیواره ها آویز شوند و یا بر روی زمین به عنوان پوشش عمل کنند.

گیاه یشم به عنوان یکی از انواع کراسولا یکی از گیاهان آسان برای نگهداری در باغ شما خواهد بود. رنگ سبز تیره و براق آن ها تقریباً برای هر بیننده ای چشم نواز است.

ساقه های گیاه کراسولای مخملی، هنگامی که گیاه به رشد کامل رسیده و بالغ می شود، چوبی شکل و به رنگ قهوه ای خواهند بود. در صورتی که شرایط مناسب برای رشد گیاه کراسولای مخملی وجود داشته باشد، این گیاه می تواند به بار نشسته و گل دهد.

گیاه کراسولای مخملی در دسته گیاهان گوشتی قرار میگیرد. این گیاه، در زمره گیاهان همیشه سبز محسوب می شود.

 

کراسولای مخملی

نگهداری گل کراسولا مخملی

-نوردهی

گل کراسولاب مخملی به نور زیادی احتیاج ندارد و می تواند در فضاهای نیمه سایه و تاریک نیز رشد خوبی داشته باشد. همین مسئله باعث شده است تا کراسولا مخملی به عنوان گیاه آپارتمانی مورد استفاده قرار بگیرد. این گیاه سایه را ترجیح می دهد و بهتر می باشد تا در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد تا رشد خوبی داشته باشد. نور مستقیم خورشید سبب سوختن برگ های وی می شود.

اگر که قصد دارید گیاه کراسولا مخملی را در فضای باز پرورش دهید ، باید در مکانی بکارید که صبح ها در معرض نور خورشید باشد و بعد از ظهر در سایه باشد.

نور بسیار زیاد نیز برای کراسولا مخملی مناسب نمی باشد و سبب مشکلاتی برای ریشه گیاه خواهد شد.

هر روز 3 ساعت نور خورشید برای گل کراسولا مخملی کافی می باشد. پنجره رو به جنوب می تواند بهترین مکان برای قرار دادن گلدان کراسولا مخملی باشد.

 

-آبیاری

یکی از ویژگی های فوق العاده گل کراسولا مخملی ، تحمل کردن کم آبی است. این گیاه می تواند به خوبی کم آبی را تحمل کند اما از آبیاری زیاد متنفر است و برایش قابل تحمل نیست. گیاه کراسولا مخملی را نباید بیش از حد آبیاری کنید. دقت داشته باشید که ریشه های کراسولا مخملی نباید غرقاب از آب شوند. آبیاری زیاد باعث صدماتی به ریشه گیاه کراسولا می شود.

گیاه کراسولا مخملی را در صورتی آبیاری کنید تا که سطح خاک آن خشک شده باشد. در غیر این صورت از آبیاری پرهیز کنید. بر این اساس، معمولاً مدت زمان مناسب برای ایجاد فاصله بین آبیاری ها دو هفته خواهد بود.

اگر در آب و هوای گرم زندگی می کنید ، می توانید گیاه کراسولای خود را به دفعات بیشتر آبیاری کنید. چون آب دریافتی گیاه ، زود تبخیر می شود.

آبیاری را در فصل زمستان کاهش دهید ، زیرا در صورت سرد و مرطوب بودن خاک کراسولا ، این گیاه ریشه های خود را از دست می دهد.

برای جلوگیری از ایجاد زخم گیاه خود ، در فصل زمستان آن را به داخل خانه منتقل کنید تا دچار یخ زدگی نشود.

وقتی گیاه کراسولا را در منزل و گلدان نگهداری میکنید ، آبیاری آن باید از اواخر پاییز تا اوایل زمستان به حداقل برسد. در این زمان گیاه شما به خواب رفته است و به آبیاری زیادی احتیاج ندارد.

گل کراسولا خود را با آب های ولرم و بدون کلر آبدهی کنید. آب سرد و املاح بالا برای گیاه خوب نیست و موجب مشکلاتی برای ریشه گیاه خواهد شد.

 

-دمای مناسب

گل کراسولا مخملی به دمای خود بسیار حساس می باشد و باید آن را به خوبی تنظیم کنید تا دچار مشکل نشود.

اگر دمای گیاه شما بسیار گرم و رو به بالا باشد ، برگ های پایینی کراسولا شروع به ریزش می کند. در این زمان به اصطلاح می گویند که گیاه شما در برابر گرمای زیاد خاموش شده است.

همچنین دمای کراسولا مخملی نباید بسیار سرد و رو به پایین باشد. این گیاه به سرما حساس بوده و ممکن است دچار یخ زدگی شود و بمیرد.

بهترین دما برای گیاه کراسولا مخملی 18 تا 28 درجه سانتی گراد می باشد. این دما را معمولا تمام خانه ها و ادارات می توانند برای گیاه خود تهیه کنند.

گل کراسولا خود را در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی قرار ندهید ، چون این گیاه تغییرات دمایی را دوست ندارد و برگ هایش شروع به زرد شدن می کنند. همچنین دقت داشته باشید تا در فصل زمستان گیاه را به داخل خانه منتقل کنید ، تا دچار سرما زدگی نشود.

یکی دیگر از موارد مهم ، شوک ندادن به گیاه است. به عنوان مثال گیاه خود را از دمای 25 درجه به طور ناگهانی به دمای زیر 10 درجه منتقل نکنید ، چون دچار شوک می شود و ممکن است که بمیرد ، پس از این کار پرهیز کنید.

اگر بتوانید دما و تهیه گیاه کراسولا را مدیریت کنید ، این گیاه همیشه شاداب و سرحال خواهد ماند.

 

-خاک مناسب

خاک خوب و مناسب برای پرورش گیاه کراسولا مخملی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

برای نگهداری این گیاه در منزل ، باید دقت داشته باشید که خاک گیاه شما سبک و دارای زه کشی بالا باشد. زیرا گل کراسولا مخملی دوست ندارد که دائما مرطوب باشد.

بنابراین تهیه خاک متخلخل با زهکشی مناسب برای نگهداری گیاه کراسولای مخملی بسیار مهم است. اگر گیاه کراسولای مخملی شما بزرگ است، آن را در یک گلدان بزرگ تر قرار دهید.

با این حال، هنگامی از PH خاک صحبت به میان می آید، باید گفت که گیاه کراسولای مخملی از این حیث چندان دلچسب نیست.

این گیاه در خاک های شنی و سنگلاخی نیز می تواند رشد خوبی داشته باشد. همچنین خاک گیاه کراسولای مخملی به تغذیه چندانی احتیاج ندارد و خاک آن را به ندرت تغذیه کنید.

گیاه کراسولای مخملی، خاک خنثی تا کمی اسیدی را ترجیح می دهد، اما حتی سطح PH شدید نیز به ندرت این گیاه را از بین می برد.

گل کراسولای مخملی هنگامی که به عنوان گیاهی داخلی در منزل پرورش می یابد، مخلوط گلدان متخلخل و تا حدی خشک را ترجیح می دهد.

ترکیبی از مواد آلی نیز می تواند در خاک گیاه وجود داشته باشد، این مخلوط هنگامی که با برخی از پیت ماس های اضافی ترکیب شده باشد، می تواند برای نگهداری گیاه کراسولای مخملی ایده آل ترین گزینه باشد.

برای مطالعه نماد کراسولا اواتا کلیک کنید.

-تعویض گلدان

در گیاهان کراسولای مخملی جوان تر لازم می باشد تا گلدان گیاه هر دو و یا سه سال تعویض شود و به دلیل رشد در آن دوره ، گیاه به گلدانی بزرگ تر منتقل شود.

کراسولا مخملی بالغ به تعویض گلدان زود نیاز ندارد و 5 سال یکبار تعویض گلدان برایش مناسب می باشد.

بهترین زمان برای تعویض گلدان فصل بهار می باشد.

بهتر می باشد تا شما هر چند وقت یکبار ریشه گیاه خود را بررسی کنید ، اگر رویت کردید که ریشه از گلدان خارج شده است و یا فضای لازم برای گیاه کراسولا وجود ندارد ، یعنی وقت تعویض گلدان فرا رسیده است. در هنگام جا به جایی گیاه اگر دیدید که ریشه کراسولا دچار بیماری شده ، آن بخش آفت زده را جدا کنید تا به قسمت های دیگر گیاه سرایت نکند. همچنین مراحل جا به جایی گیاه را به آرامی و با دقت انجام دهید تا گیاه شما دچار مشکل نشود.

 

-کوددهی

همانطور که در بالا ذکر کردم ، این گیاه به کود زیادی احتیاج ندارد و خودش می تواند بدون تغذیه رشد خوبی داشته باشد. اما اگر می خواهید به گل کراسولا مخملی کود بدهید ، کافی می باشد تا در فصل بهار ،‌کمی کود آلی به خاک کراسولا مخملی اضافه نمایید. زیرا در این فصل و با شروع بهار ، رشد فعال گیاه آغاز خواهد شد.

 

-هرس کردن

شما می توانید شاخه های پیر ، ناتوان و بیمار گل کراسولا مخملی را هرس کنید ، تا گیاه انرژی خودش را برای شاخه های جوان ، سالم و زیبا بگذارد. همچنین هرس کردن باعث زیبا تر شدن گیاه کراسولا مخملی نیز می شود.

برای مطالعه علت نازک شدن برگ کراسولا کلیک کنید.

تکثیر گل کراسولا مخملی

زیبایی و راحتی نگهداری گل کراسولا مخملی باعث شده است تا مردم علاقه به تکثیر کراسولا مخملی داشته باشند.

گیاه کراسولا مخملی را می توانید به راحتی از طریق قلمه برگ و یا ساقه تکثیر کنید. برای اینکار می توانید گیاه خود را از ساقه و یا برگ برش دهید.

بنابراین ابتدا قسمتی از ساقه گیاه کراسولای مخملی یا یک برگ از آن را با چاقوی تیز، تمیز وضد عفونی شده برش دهید. توجه داشته باشید که برای تکثیر این گیاه، باید دست کم دو جفت از برگ های آن را چیده باشید.

هنگامی که قصد دارید برگ و یا ساقه کراسولا مخملی را جدا کنید ، باید چند روز آن را در محیطی کاملا گرم نگهداری کنید. در این مدت باید گیاه شما رطوبت کافی را دریافت کند. برای تامین رطوبت کراسولا خود ، به هیچ عنوان آن را خیس نکنید.

پس از گذشت چند روز که گیاه شما برای تکثیر آماده شد ، برگ آن را با چاقوی تیز و تمیز برش دهید. پس از برش زدن برگ و جدا کردن آن از گیاه ، باید آن را به طور افقی بر روی خاک قرار داده و مقداری خاک نیز روی آن بریزید.

اگر بخشی از ساقه را نیز برش زده اید ، باید ساقه را در حالت عمودی روی خاک قرار دهید.

پس از جدا کردن برگ یا ساقه و قرار دادن صحیح آنها بر روی خاک ، باید کراسولا مخملی را در مکانی کاملا روشن و پر نور قرار دهید. توجه داشته باشید که نباید نور مستقیم به برگ و ساقه برخورد کند. همچنین در این وضعیت گیاه شما به آبیاری نیاز ندارد.

پس از انجام دادن این مراحل ، کار شما به پایان رسیده است. کافی می باشد تا به مدت دو هفته منتظر بمانید تا برگ و ساقه هایی که برش زده شده و در خاک کاشته اید ، آرام آرام جوانه بزند و رشد خود را شروع کند.

باید هر سه روز به گیاهی که کاشته اید ، سر بزنید و وضعیت آن را بررسی کنید. در صورتی که گیاه جدید شما هنوز ریشه نزده است ،‌ باید آن را در همان خاک قرار دهید.

پس از آنکه گیاه شما رشد خود را آغاز کرد و شروع به ریشه زدن کرد ، باید آبیاری را انجام دهید. بهترین کار استفاده از یک آب پاش می باشد. با وسیله آب پاش می توانید آبیاری گیاه خود را کنترل کنید. کراسولا باید به گونه آبیاری شود که همه جای آن مرطوب شود اما ریشه آن دچار غرقابی نشود. همچنین خیس شدن بیش از اندازه رویه خاک نیز باعث بسته شدن تهیه هوا می شود. بین دو آبیاری نیز صبر کنید تا سطح خاک خشک شود.

گیاه کراسولای مخملی خود را باید دورن خاکی قرار دهید که توانایی جذب آب به داخل خود را به سادگی داشته باشد. بسیاری از افراد گیاه کراسولای مخملی را در کنار گیاه کاکتوس و در یک گلدان می کارند و در این حالت از خاک ارگانیک برای گلدان خود استفاده می کنند.

اگر قسمتی از گلدان خود را با خاک ارگانیک و قسمتی دیگر از آن را با خزه پر کرده و سه بخش از گلدان خود را نیز با شن بپوشانید، می توانید کاکتوس و گیاه کراسولای مخملی خود را در یک گلدان سنگین به شکلی مناسب بکارید.

سنگین بودن گلدان باعث خواهد شد تا گیاه شما در گلدان به صورت بی حرکت باقی بماند.

گیاه خود را می توانید هر ماه بین دو یا سه بار بارور کنید.  برای این کار می توانید از یک تقویت کننده گیاهی مایع استفاده کرده و در هر فصل اتنها یک بار گیاه خود را با این مایع تغذیه کنید.

برای بارور کردن گیاه خود ، باید همیشه آن را مرطوب نگه دارید. همچنین دقت داشته باشید تا گیاه کراسولا مخملی خشک و یا به شدت خیس نشود.

کراسولا مخملی

در اینجا سعی کردیم تا به طور کامل و جامع گل کراسولای مخملی را برای شما شرح دهیم. امیدوار هستیم که رضای کامل را داشته باشید.

بسیار ممنونم که تا آخر این مقاله نیز ما را همراهی کردید. اگر سوالی دارید و یا بخشی را متوجه نشدید ، در انتهای این مطلب برای ما ارسال کنید. همکاران ما پاسخگو نظرات شما خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *