با انواع گل قاشقی کامل آشنا شوید

زمان مطالعه : 4 دقیقه
زمان انتشار : 25 اسفند 1401

آشنایی با گل قاشقی

نام علمی این گل خاص و زیبا Peperomia magnifolia میباشد. قاشقی ها از خانواده پیپراسه ها هستند. گل قاشقی گیاه کم توقعی میباشد که دارای برگ های قلبی شکل است.

گیاه قاشقی بسیار حساس است و دارای انواع مختلفی میباشد. این گل به دلیل زیبایی های برگ های خوش رنگش ، برای مکان هایی مانند بانک و بیمارستان بسیار مناسب است. تنها مشکل این گیاه ، رشد آرام آن است.

پرورش و نگهداری این گیاهان دردسری ندارد ؛ ولی باید همیشه خاک آن ها مرطوب باشد و دغدغه اصلی آنها رطوبت میباشد.

این گیاه زیبا به نور کم و غیر مستقیم نیاز دارد و اگر در معرض نور مستقیم قرار بگیرد ، موجب سوختگی برگ هایش میگردد. همچنین چون گل های قاشقی زیبایی خاصی ندارند ، اگر در برابر نور شدید خورشید قرار بگیرند دچار پوسیدگی میگردند و رنگ های آن حالت براق بودن را از دست می دهند. آبیاری این گیاه نیز مانند بقیه گل ها باید مرتب و منظم انجام شود. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی این گل های قاشقی میشود. همچنین آبیاری بسیار کم نیز گل را پژمرده و بی حال میکند.

گل قاشقی یکی از بهترین گل ها برای فضاهای داخل منزل میباشد ، چون این گل انرژی مثبتی به خانه منتقل میکند و مانع افسردگی میگردد.

گیاهان قاشقی از طریق قلمه قابل تکثیر هستند و میتوانید آنها را در بهار و تابستان قلمه بزنید. یکی دیگر از روش های قلمه زدن گل قاشقی ، از طریق برگ آن است.

 

در ادامه به معرفی انواع گل قاشقی میپردازیم و مورد بررسی جزئی قرار میدهیم.

انواع گیاه قاشقی

با توجه به شکل ظاهری و چگونگی رشد ، آنها را به چند گونه متفاوت تقسیم کرده ایم.

– گروه اول

بوته هایی که دارای دمبرگ های قرمز رنگ هستند. بعضی از آنها نیز برگ های گوشتی و قلبی دارند. به خاطر این ویژگی های خود ، در گروه اول انواع قاشقی تقسیم شده اند.

 

– گروه دوم

نوع دوم گیاه قاشقی دارای ساقه های بلند و به رنگ قرمز هستند. برخی از آنها نیز ساقه های گوشتی و برگ های گوشتی شکل دارند و لبه ی برگ ها آن ارغوانی است. برگ های این نوع قاشقی با موهای بسیار ظریفی پوشیده شده اند و به گل زیبایی خاصی بخشیده اند.

 

– گروه سوم

گل قاشقی بالا رونده که اگر آن را کنار دیوار قرار دهید یا مسیر رشد آن را با استفاده طناب و سیم هدایت کنید، به اصطلاح از دیوار بالا می‌رود.

رشد این گروه نسبت به بقیه انواع قاشقی بیشتر است.

این نوع قاشقی را میتوانید به صورت آویز در منزل خود استفاده کنید و زیبایی را به خانه خود ببخشید.

این نوع قاشقی دارای ساقه های قرمز رنگ و برگ های نقره ای می باشد و برگ های بسیار ضخیمی دارند که آب را در خود ذخیره میکنند ، به همین خاطر میتواند کم آبی را تحمل کند.

 

– گروه چهارم

این گونه گل قاشقی ، پلوسیدا نام دارد. برگ های این نوع قاشقی سبز ، براق ، قلبی و گوشتی میباشد.

ساقه های نوع پلوسیدا ، گوشتی بوده و ارتفاع آن به ۴۵ سانتی متر نیز میرسد.

گل قاشقی

– گروه پنجم

این گونه از گل قاشقی به پپرومیا ابلث مشهور است.

برگ های این گیاه سبز و سفید و انتهای آن گرد می باشد.

ساقه های ابلق به رنگ های قرمز و سبز بوده و به نور بسیار بیشتری احتیاج دارد.

 

– گروه ششم

نام این گونه گل قاشقی ، کاپراتا می باشد. برگ های این گیاه بسیار بزرگ و به شکل قلب میباشند که از قسمت داخلی گیاه خارج میشوند.

شکل ظاهری این گیاه چروک ، تیره و روشن به رنگ های سفید و سبز میباشد. همچنین به رنگ قرمز هستند. دمبرگ های این نوع گیاه نیز همگی قرمز هستند و ترکیب زیبایی را رقم زده اند. نوع کاپراتا یکی از زیبا ترین نوع های گل قاشقی میباشد.

 

– گروه هفتم

نام این گونه از گل قاشقی ، آرجیریا است.

آرجیریا به دلیل اینکه برگ هایش شبیه به هندوانه است ، به آن  پیرومیا ی برگ هندوانه ای نیز میگویند.

برگ های این گیاه شبیه به پوست هندوانه بوده و با خط های راه راه سبز و تیره میباشد که بسیار جذاب و زیبا بنظر میرسد.

نوک برگ های آرجیریا تیز میباشد و دمبرگ های آن به رنگ قرمز کم رنگ هستند.

پپرومیا آرجیریا شباهت زیادی به پپرومیا کاپراتا دارد ، فقط کمی برگ های آرجیریا براق تر و چشمگیر تر از کاپراتا می باشد.

 

کاپراتا

 

همانطور که در ابتدا گفتم ، این گونه ها بر اساس ظاهر و روش نگهداری آن دارای گروه بندی هستند. بعضی از این گونه ها اسم هایی شناخته شده دارند و بسیاری از افراد با آنها آشنا هستند ، اما بعضی از آنها نیز اصلا اسم خاصی ندارند و فقط بر اساس ظاهر ، قابل شناسایی هستند.

ممنون که تا این لحظه ما را همراهی کردید ، اگر سوالی دارید و یا بخشی را متوجه نشدید ، برای ما در انتها این بخش کامنت کنید. همکاران ما پاسخگو شما خواهند بود.

نظرات (1)

  1. حامد

    سلام،کدام نوع قاشقی زمان گلدهی بیشتری دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *