معرفی گل پامچال و روش نگهداری ان | تکثیر گل پامچال

زمان مطالعه : 4 دقیقه
زمان انتشار : 22 اسفند 1401
گل زیبای پامچل

پامچال با نام علمی Primula نوع بزرگی از گیاهان است. حدود 500 گونه از نوع خود را در بر دارد. این گیاه ، زمستانی است و  در زمستان سبز و فعال میباشد.
بیشتر گونه‌های آن توسط بشر با انجام عمل لقاح به وجود آمده‌اند. پامچال گیاهی نشایی است و شما می توانید آن را از گلدان خارج کرده و به باغچه منتقل کنید. این گیاه بومی چین می باشد که به طور وحشی در جنگل‌ها و بیشه‌ زارها می‌روید.
بسیاری از گونه های آن علاقه دارند که در باغچه، گلخانه و یا بیرون از خانه باشند، چرا که آنها هوای بیرون و سرد را بسیار می پسندند.
این گیاه رنگ های متنوعی دارد. برخی از رنگ های آن عبارت اند از:  آبی، صورتی، قرمز، زرد، نارنجی و بنفش که هر کدام علاقمندان خاص خودش را دارد.
زمان گلدهی گیاه در فصل بهار، از اواخر اسفند تا اردیبهشت است. برگ‌های گیاه تخم مرغی یا بیضی شکل و دارای دندانه هستند و به صورت طوقه در پای ساقه قرار می‌گیرند که مستقیما از قسمت فوقانی ریشه منشعب شده‌اند.
همچنین اگرچه پامچال گیاهی چند ساله است ، اما وقتی که در گلدان قرار می گیرد معمولا یک سال بیشتر دوام ندارد.

گل زیبای پامچل

روش نگهداری گیاه پامچال در گلدان:

خاک:

خاک مناسب برای کاشت پامچال مخلوطی از خاکبرگ، کوکوپیت، پرلیت و خاک تورب یا پیت ماس است. در ضمن نکته مهمی که باید آن را رعایت کنید این است که برای گیاه خاک غنی و با زهکشی بالا تهیه کنید.

آبیاری:

گل پامچال نیاز فراوانی به آب دارد. و خاک آن باید همیشه مرطوب باشد. برای نگهداری از پامچال در گلدان حتما هر روز یک لیوان پر به آن آب بدهید. همچنین در کنار آب نباید غبار پاشی را فراموش کنید. هر چقدر رطوبت نسبی بیشتری به گیاه برسد، رشد گیاه و همین طور موندگاری گیاه بیشتر و بیشتر خواهد شد.

گل پامچال

نور:

گل پامچال نیازمند نور غیر مستقیم خورشید است. نور مستقیم خورشید برای او آزار دهنده است و باعث سوختگی برگ های آن می شود. بنابرین توصیه می‌شود گیاه را در محیطی سایه و خنک قرار دهید.

دما: 

همانطور که گفته شد گیاه پامچال نیاز به محل خنک برای نگهداری دارد. بهترین دما برای نگهداری از این گیاه بین 12 تا 17 درجه سانتی گراد است. این گیاه تا دمای 25 درجه را نیز می تواند تحمل کند.

کود مناسب:

استفاده از کود شیمیایی سوپرفسفات، کود ازته، کود پتاسیم و کوهادی حاوی آهن ماهی یکبار و در زمان گلدهی، به رشد بهتر گیاه کمک می‌کند ولی در طول زمستان که گل پامچال خوابیده است، نیازی به کوددهی ندارد.

آفات:

آفات این گیاه بیماری هایی مانند مگس سفید، لکه برگی و قارچ خاکستری می باشند.

گل پامچال

تکثیر گل پامچال:

به دو روش تکثیر می شود: کاشت بذر و تقسیم ریشه.
برای تکثیر شما حتما باید در فصل پاییز اقدام کنید.

 تقسیم ریشه:

برای تکثیر گل پامچال به این روش، لازم است در فصل پاییز اقدام به این کار نمایید.

گیاه مادر را سالم و بدون آفت و بیماری انتخاب کنید.

گلدان مورد نظر را به طور کامل آبیاری کنید تا خاک گلدان به طور کامل خیس شود و بتوانید به راحتی گیاه را از داخل گلدان خارج نمایید.

گیاه را از درون گلدان با احتیاط بیرون بکشید و با استفاده از دست یا اگر لازم بود چاقو، ریشه‌ها را به تعداد دلخواه تقسیم کنید و هریک از آنها را در گلدان‌های جداگانه بکارید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *