معرفی گل و گیاهان زینتی که در آب  زندگی می کنند

زمان مطالعه : 18 دقیقه
آخرین بروزرسانی : 24 بهمن 1402
گل های زینتی در آب

در این مقاله میخواهیم به معرفی گیاهان زینتی در آب بپردازیم. همراه ما باشید.

پرورش گیاهان زینتی در آب به نوعی مزیت می باشد که شما می توانید شاهد رشد و نمو گیاه خود از پشت شیشه آب باشید. در شرایط نگهداری یک گیاه در آب ، وقتی یک گل در آب می روید شبیه یک گلدان با شاخه های بریده می شود ، با این تفاوت که عمر گیاه در آب طولانی تر می باشد و می توانید ریشه های گیاه را رویت کنید. پس اگر زمین و شرایط کاشت گیاهان زینتی را در آب دارید ، حتما اقدام نمایید.

پرورش گیاه در محلول مواد غذایی که (هیدروپونیک) نامیده می شود یک سیستم پیچیده تری است که ما از آن در اینجا صحبت نمی کنیم و فقط راجع به پرورش گیاه زینتی در آب یا (باغبانی بدون خاک) صحبت می کنیم که ساده ترین روش پرورش گیاهان زینتی و آپارتمانی است.

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چگونه یک گیاه می تواند در آب رشد خوبی داشته باشد ، درحالی که متخصصین گل و گیاه می گویند آب زیاد برای گیاهان موجب پوسیدگی ریشه آنها می شود. دلیل این گفته متناقض نقش اکسیژن است. زیرا هوای موجود در خلل و فرج خاک در اطراف ریشه است که محیط را برای رشد باکتری های موجود در خاک فراهم می سازد و در صورت عدم اکسیژن ، گیاه به سمت خفگی و مرگ پیش می رو.

زمانی که اکسیژن در خاک وجود داشته باشد ، برای گیاه شرایط مناسب می باشد. در صورتی که در کشت آبی ، اکسیژن در اطراف ریشه ها به حد وفور وجود داشته باشد ،‌محیط برای رشد باکتری ها مناسب نمی باشد.

اگر می خواهید گیاه خود را در آب نگهداری کنید ، ابتدا‌ آن را از خاک خارج کنید. سپس برای اینکه دچار بیماری های قارچی و باکتری نشود ، آن را شست و شو دهید. این گیاه زینتی و پرورشی می تواند یک قلمه باشد و خود این قلمه بعد از گذشت زمان ریشه خواهد داد.

در صورتی که گیاه خود را در آب نگهداری می کنید ، باید صبر و حوصله زیادی انجام دهید و به گیاه فرصت دهید تا به محیط جدید خود عادت کند و پس از مدتی (حداقل یک ماه) شروع به دادن ریشه ،‌ جوانه و برگ های جدید می کند.

 

شرایط پرورش گیاهان زینتی در آب

یک خاک خوب معمولا مواد غذایی و تغذیه کنندگی بالایی می خواهد و گیاهی که در خاک می باشد ، مواد غذایی را به خوبی جذب خود می کند. آب مواد را حل می کند و به وسیله ریشه ها جذب خود می کنند. جالب است بدانید که گیاهان به خاک محتاج نیستند ، بلکه به مواد غذایی و آبی که در خاک موجود می باشد ، نیازمند هستند.

وقتی که یک گیاه در آب خالص رشد خوبی ندارد ،  به این معنی است که کلیه مواد غذایی مورد نیاز بعلت محروم شدن از خاک در دسترس گیاه قرار نمی گیرد. بنابراین در شرایط نگهداری گیاه در آب ، باید به آن مواد غذایی بدهید تا رشد خوبی داشته باشد.

مواد غذایی و تغذیه کننده گیاهان زینتی عبارت اند از : ازت ، پتاس ، فسفر و مقداری از مواد معدنی دیگر که به عناصر قلیل موسوم می باشند. این موارد مورد نیاز گیاه را می توانید در بسیار از فروشگاه های آنلاین و آفلاین کشور تهیه کنید.

بهتر می باشد تا پرورش و نگهداری گیاهان زینتی را در شیشه های رنگی انجام دهید. البته که می توانید در شیشه های بی رنگ نیز گیاهان خود را نگهداری کنید ، اما گیاه شما دچار قارچ زدگی می شود. شما می توانید برای این که قارچ در شیشه گیاهان تولید نشود ،‌ روشنایی شیشه را افزایش دهید. می توانید شیشه خود را با کاغذ رنگی تیره بپوشانید.

بهتر می باشد تا قبل از استفاده از شیشه و ظرف ،‌ آن را به خوبی شست و شو دهید تا از باکتری و بیماری های مختلف در امان باشد. همچنین باید ماهی یکبار آب گیاهان زینتی خود را تعویض کنید ، تا گیاه شما همیشه سالم و سلامت باقی بماند. می توانید داخل شیشه خود ، سنگریزه های کوچک نیز قرار دهید.

ظرف های شیشه ای قیمت بسیار ارزانی دارند و به راحتی قابل تمیز کردن می باشند. شما می توانید فرم های مختلف ظرف های شیشه ای را از فروشگاه های کشور برای گیاهان خود تهیه کنید.

بخشی از آب موجود در ظرف کشت ، تبخیر می شود و هر بار بهتر می باشد تا مقداری آب ولرم به آن اضافه نمایید. اگر کلر آب بسیار زیاد می باشد ، یک روز آن را در دمای اتاق قرار دهید ، تا کلر هایش از بین برود.

سطح آب در ظرف کشت ، باید متناسب با شیشه و گیاه مربوط باشد. به طوری که جذب هوا ، به آسانی انجام بپذیرد. برای اینکه گیاهان بتوانند در آب رشد خوبی و بدون نقصی داشته باشند ، باید هر چند روز یکبار آب آن ها را تعویض نمایید. زیرا زمانی که آب تازه باشد ، شرایط برای رشد جلبک ها و باکتری وجود ندارد و گیاه می تواند در آرامش به رشد خود بپردازد.

برای جلوگیری از فساد سریع آب ، می توانید از زغال نیز استفاده نمایید. برای اینکه زغال در آب شناور نماند ، قبل از استفاده چند روز آن را در آب قرار دهید ، تا خیس بخورد. این کار باعث تمیز شدن گرد و غبار داخل شیشه می شود و از طرفی دیگر به کثیف نشدن زود هنگام آب کمک شایانی می کند.

پرورش گیاهان زینتی در آب مانند کشت گیاهان در خاک ، محتاج نور می باشند. از این جهت بسته به نوع گیاهی که نگهداری می کنید ، باید نور آن را تامین کنید. یکی از نکات مهم در نگهداری گیاهان زینتی در آب ،‌ گذاشتن در مکان درست و صحیح می باشد. باید ظرف گیاه خود را در مکانی بگذارید که از نور مستقیم خورشید در امان باشد و بتواند نور غیر مستقیم دریافت کند.

دما نیز برای گیاهان زینتی بسیار حائز اهمیت می باشد. ظرف های گیاهان زینتی نباید در دمای بسیار سرد قرار بگیرند ، چون گیاه رو به خرابی می رود و شرایط رشد عالی خود را از دست می دهد.

در ادامه به گیاهانی می پردازیم که قابل پرورش در آب هستند.

 

گیاهان زینتی در آب

گیاهان زینتی که توانایی زندگی کردن در آب را دارند

-برگ بید

برگ بید یکی از بهترین گیاهانی است که می توان به راحتی آن را در آب و خانه های آپارتمانی پرورش داد. نگهداری این گیاه شرایط خاصی ندارد و هر شخصی می تواند به راحتی از آن نگهداری کند.

برگ های بید نوک تز هستند که بر روی رگه آنها ، دو رنگ بسیار زیبا وجود دارد. این دو رگه معمولا به رنگ های سبز ، سفید و کرمی مایل هستند. همچنین رنگ بنفش نیز در آن دیده می شود که زیبایی فوق العاده ای دارد.

دقت داشته باشید که آب گیاه برگ بید باید هر چند روز یکبار تعویض شود تا رنگ های این گیاه حفظ شوند.

برگ بید باید در روز حداقل سه ساعت جلوی نور غیر مستقیم خورشید باشد. شما می توانید در صبح به مدت یک ساعت ، گیاه را جلوی نور مستقیم خورشید نیز قرار دهید. اگر برگ بید بیش از حد جلوی آفتاب بماند نیز جذابیت خود را از دست می دهد.

حداقل دما برای این گیاه در زمستان 10 درجه می باشد. در تابستان نیز اتاق طبیعی منزل شما برای گیاه برگ بید عالی می باشد. در زمستان های بسیار سرد گیاه خود را به داخل خانه منتقل کنید تا دچار سرما زدگی نشود. همچنین دقت داشته باشید تا گیاه را در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی قرا ندهید.

می توانید هر سه هفته یک بار برگ های این گیاه را غبار پاشی کنید تا تمیز و مرطوب باقی بمانند. از مواد تمیز کننده شیمیایی به هیچ عنوان استفاده نکنید ، چون جلوی رشد عالی گیاه را میگیرند.

اگر زمانیکه از برگ بیدی را در منزل نگهداری می کنید، مشاهده کردید برگهای آن نرم و آبکی شده و رنگ خود را از دست می دهند احتمال بدهید هوای سرد باعث یخ زدگی گیاه شده است.

 

-بنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی یکی از زیبا ترین گیاهان آپارتمانی و گلخانه ای می باشد که نسبت به طول روز بی تفاوت می باشد. این گیاه می تواند به خوبی گلدهی انجام دهد و اگر از آن به خوبی مراقبت کنید ، می توانید در طول سال از دیدن گل های کوچک و مینیاتوری اش لذت ببرید.

بنفشه آفریقایی بومی آفریقای جنوبی می باشد.

گل بنفشه نیز مانند تمام گیاهان برای رشد عالی به نور و  دمای مناسبی نیازمند می باشد.

عمل فتوسنتز به عنوان سیستم تولید انرژی منحصر به فرد گیاهان در حضور نور صورت می گیرد، ازین رو نور را می توان اساسی ترین فاکتور رشد گیاه دانست. در مورد میزان نیاز بنفشه آفریقایی به نور عقاید ضد و نقیض فراوان است و این می تواند دلایل زیادی داشته باشد. البته که بنفشه آفریقایی می تواند محیط های کم نور را به خوبی تحمل کند ، اما اگر گلدهی بالا می خواهید ، باید آن را جلوی نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید.

بهترین دما برای بنفشه آفریقایی 20 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. دمای گیاه خود را کمتر از 15 درجه نیاورید ، چون دجار بیماری قارچی سفیدک می شود.

 

-بگونیا رکس

بگونیا رکس به خاطر برگ های رنگارنگ و زیبا اش ، بسیار معروف و محبوب می باشد. نگهداری این گیاه در آب بسیار آسان می باشد. بگونیا مقاومت بالایی در برابر خشکی و حرارت دارد. از ویژگی های برگ های بگونیا رکس این است که در مقابل نور خورشید می درخشند و تغییر می کنند.

این گیاه بومی آمریکای جنوبی می باشد.

گل بگونیا رکس مناسب برای نگهداری در منازل آپارتمانی می باشد و با برگ های مخملی و خوش رنگی که دارد ، می تواند با تمام گیاهانی که دارید ، فرق کند.

از آب بدون املاح برای پرورش بگونیا رکس استفاده کنید. همچنین آب این گیاه را هر روز تعویض کنید. از آب های بسیار سرد برای پرورش بگونیا استفاده نکنید ، چون که به ریشه گیاه صدماتی وارد می کند.

بگونیا رکس مکان های پر نور را ترجیح می دهد اما اصلا نور مستقیم خورشید را دوست ندارد. گل بگونیا را هر چند ساعت بچرخانید تا تمام بخش های آن رشد مطلوب و همسانی داشته باشد.

این گیاه در دمای 18 تا 24 درجه بهترین رشد خودش را دارد. بگوینا رکس را در شرایط آب و هوایی سرد نگهداری نکنید ، چون برگ هایش دچار ریزش می شوند. دمای مناسب در زمستان 10 تا 20 درجه سانتی گراد می باشد.

 

بگونیا رکس

-حسن یوسف

یکی دیگر از گیاهان مخصوص آپارتمانی و زیبایی که می توان در آب نگهداری کرد ، حسن یوسف می باشد. این گیاه به علت برگ های زیبا و خوش رنگ اش ، بسیار محبوب می باشد. حسن یوسف از لحاظ زیبایی با گیاه کروتون رقابت برابری دارد.

تمام حسن یوسف ها به راحتی در آب ریشه دار می شوند. این گیاهان می توانند در آب خالص به خوبی رشد کنند.

می توانید از گل حسن یوسف در محل کار خود نیز استفاده نمایید و از آن نهایت لذت را ببرید.

حسن یوسف در نور بسیار زیاد و سایه رشد خوبی ندارد. بهترین نور برای این گیاه ، نور فیلتر شده می باشد. غالبا برگ‌ها در نور کم و سایه، پررنگ‌تر می‌شوند و در نور خورشید رنگ‌ها روشن‌تر خواهد شد. نور مستقیم باعث کمرنگ شدن برگ های حسن یوسف می شود.

گیاه حسن یوسف را در دمای 18 درجه سانتی گراد نگهداری کنید. گل حسن یوسف به تهویه هوا نیازمند می باشد. اگر مکان آن فاقد تهویه مناسب باشد ، باعث سیاهی ساقه و قارچ زدگی می شود.

برای مشاهده انواع گیاهان زینتی کلیک کنید.

-دراسنا

نام دیگر درخت دراسنا ، اژدها می باشد. این گیاه نیاز به نگهداری کمی دارد و می تواند سال ها زنده بماند. بیشتر از 40 گونه دراسنا در جهان وجود دارد که بهترین آن ، دراسنا مارگیناتا می باشد.

دراسنا برای سگ و گربه ها بسیار سمی و خطرناک می باشد. اگر برگ های این گیاه توسط سگ و گربه خورده شوند ، باعث سرازیر شدن آب دهان و استفراغ می شود. این گیاه زیبا همانند سایر اعضای خانواده خنجریان شامل ساپونین های استروئیدی است که می تواند برای انسان در هنگام جویده یا بلعیده شدن سوزش ایجاد کند اما برای انسان سمی محسوب نمیشود.

جالب است بدانید که گیاه دراسنا می تواند هوا را به خوبی تصفیه کند.

درخت دراسنا به نور بسیار زیاد اما غیر مستقیم نیازمند میباشد. بهترین نور برای این گیاه ، نور صبحگاهی می باشد.. اگر گیاه شما به اندازه کافی نور نبیند ،‌ رنگ های آن دچار پریدگی می شوند.

دقت داشته باشید که هر روز آب گیاه دراسنا را تعویض کنید تا دچار بیماری های مختلف نشود.

گیاه دراسنا دارای رشد زیادی و سریعی می باشند که بعد از مدتی باید به بیرون از منزل منتقل اش کنید.

 

دراسنا

-آویز

خوشه آویز بومی فیلیپین می باشد که برگ های آن به رنگ سبز ضخیم ، مومی شکل ، غنی و بسیار براق می باشند. همچنین این گیاه در بلژیک و هلند از گیاهان آپارتمانی به حساب می آید و در منزل نگهداری می شود. گل های زیبای آویز به 50 سانتی متر می رسند.

خوشه آویز با نام علمی “MEDINILLA MAGNIFICA” درختچه ای از تیره ملاستوماسه ها با برگ های پهن و بیضی شکل و متقابل است،گل ان خوشه بزرگ و طویلی به رنگ صورتی و آویخته می باشد که مزین به برگ های همرنگ گل است.

نگهداری گیاه آویز سخت نمی باشد ، فقط باید به نکات آن توجه نمایید.

محل نگهداری گل آویز باید گرم و مرطوب باشد و نور غیر مستقیم به گیاه برخورد کند. بهترین دما برای گیاه آویز 25 درجه و بهترین رطوبت 75 درصد می باشد.

با کود مایع هر سه هفته و یا بیشتر گیاه خود را تغذیه کنید تا رشد خوبی داشته باشد.

گل آویز را در مکانی روشن و پر نور قرار دهید. بهترین نور برای این گیاه غیر مستقیم می باشد. نور مستقیم سبب سوختگی برگ های آویز می شود.

 

-پتوس

گیاه پتوس از خانواده شیپوریان و ارزش تزئینی آن مرهون رنگ‌های ابلق مرکب زرد تند و سفید مایل به کرم است. گل پتوس توانایی این را دارد که اتاق شما را تبدیل به یک جنگل کوچک کند.

برگ های قلبی گل پتوس بسیار زیبا می باشند و دارای رشد سریعی هستند و خاصیت بالا رونده دارند.

گل پتوس مقاوم به نور کم می باشد ، به همین دلیل برای دفتر های شخصی بسیار مناسب می باشد. پتوس می تواند هوا را به خوبی تصفیه کند و آلودگی هوا را از بین ببرد. این گیاه می تواند رطوبت کم را نیز تحمل کند و تکثیر کردن آن نیز ساده به نظر می رسد.

گل پتوس به محیطی مرطوب نیازمند می باشد. هر دو روز یکبار ظرف آب پتوس را تعویض کنید.

گیاه پتوس می تواند طیف وسیعی از نور ها را تحمل کند اما در شرایط پر نور ، بسیار رشد خوبی را همراه خواهد داشت. نور مستقیم در زمانی که هوا خنک است ، مشکلی برای پتوس ایجاد نخواهد کرد اما در هوای بسیار گرم ، از دادن نور مستقیم به پتوس خودداری کنید.

مناسب ترین دما برای پتوس ، 15 تا 30 درجه سانتی گراد می باشد. پتوس را در فصل زمستان به داخل خانه منتقل کنید تا دچار سرما زدگی نشود.

 

گل پتوس

-برگ انجیری

برگ انجیری با نام علمی Monstera deliciosa به خانواده Araceae تعلق دارد. این گیاه، یک پیچ خزنده بومی جنگلهای بارانی جنوب مکزیک تا جنوب کلمبیا است. این گیاه گاهی مانسترا و همچنین فیلودندرون نیز خوانده می‌شود. همچنین انواع فیلودندرون با برگهای پهن و بریدگیهای عمیق، با نام برگ انجیری شناخته می‌شوند.

گیاه برگ انجیری آب و هوای گرم و مرطوب را دوست دارند و در برابر دماهای مختلف میتوانند زندگی کنند. ریشه های برگ انجیری به صورت هوایی هستند.

برگ انجیری گونه های مختلف و متفاوتی دارد.

بهترین مکان برای قرار دادن این گیاه ، کنار پنجره می باشد. به گل برگ انجیری خود نور غیر مستقیم بدهید تا شاداب و با طراوت باقی بماند. نور مستقیم سبب سوختگی و زرد شدن برگ های انجیری شما خواهد شد.

اگر گیاه خود را در آب نگهداری می کنید ، نیاز به غبار پاشی نمی باشد ،‌اما دقت داشته باشید تا آب آن را هر دو روز یکبار تعویض کنید تا شرایط گیاه بهتر باشد.

این گل نیاز به کوددهی زیادی ندارد اما اگر می خواهید آن را تغذیه کنید ، در فصل بهار و هر ماه یکبار اقدام نمایید.

برگ های انجیری را با اسفنح مرطوب و تمیز نگهداری کنید.

 

-آنتریوم

گل آنتریوم بومی آمریکای جنوبی و مرکزی می باشد. این گیاه به خاطر داشتن گل های مومی شکل و قرمز ،‌توجه همگان را به خود جذب کرده است.

آنتریوم دارای برگ های کمی پهن ، سبز تیره و به طول 20 سانتی متر است. گل های آنتریوم در اواخر بهار و یا اوایل تابستان ظاهر می شوند.

بهترین نور باری گل آنتریوم ، نور غیر مستقیم و فیلتر شده می باشد. این گیاه را پشت پنجره جنوبی منزل خود قرار دهید. دقت داشته باشید تا آنتریوم هرگز جلوی نور مستقیم خورشید قرار نگیرد ، چون که برگ هایش به رنگ قهوه ای در می آیند و دچار سوختگی می شود.

آب گیاه آنتریوم را هر دو روز یکبار تعویض کنید. در صورت تعویض نکردن آب ،‌ برای ریشه گیاه مشکلاتی پیش خواهد آمد.

آنتریوم محیط های مرطوب و گرم را بسیار دوست دارد. این گیاه به جنگل های استوایی تعلق دارد. به همین دلیل گرما و رطوبت زیاد ، سبب رشد بهتر آن خواهد شد. رطوبت 70 درصد برای گل آنتریوم عالی می باشد.

 

-عشقه

نام دیگر گل عشقه ، پاپیتال می باشد. این گیاه پوششی و در طول سال همیشه سبز می باشد که دارای ساقه های دائمی چوبی و بالا رونده می باشد. گل عشقه به خوبی به شرایط جدید خود عادت می کند و می توانید آن را به راحتی در آب نگهداری کنید.

جالب است بدانید که گل عشقه اگر کنار یک مانع عمودی قرار نگیرد ، رشد مطلوبی را نخواهد داشت.

اگر عشقه را در ظرف نگهداری می کنید ، هر دو روز یکبار آب آن را تعویض کنید.

گونه های مختلف عشقه ، می توانند شرایط سخت و خشک را به خوبی تحمل کنند.

محیط های نیمه سایه و سایه برای گل عشقه بسیار مناسب می باشد. انواع پاپیتال که دارای برگ های سبز هستند ، می توانند سایه شدید را نیز به خوبی تحمل کنند. انواع ابلق گل عشقه به نور بیشتری نیازمند هستند و در نور آفتاب ، جذاب تر از قبل می شوند.

بهترین دما برای گل عشقه ، 15 تا 30 درجه سانتی گراد می باشد.

 

گل عشقه

 

در اینجا سعی کردیم تا به طور کامل پرورش گیاهان زینتی آبی و ویژگی های آن را برایتان شرح دهیم و امیدوار هستیم که رضایت کامل را داشته باشید.

ممنون که تا آخر همراه سایت شرمیلا بودید. اگر سوالی دارید حتما در انتهای این بخش برای ما کامنت کنید. همکاران ما پاسخگو نظرات شما خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *