نحوه تکثیر گل لادن | آشنایی با گل لادن

زمان مطالعه : 3 دقیقه
زمان انتشار : 23 اسفند 1401
گل لادن

نام علمی این گل Tropaeolum spp و از خانواده Tropaeolaceae می باشد. این گیاه بومی مناطق آمریکای جنوبی و مرکزی است. گل لادن رشد بسیار سریعی داشته و نیاز به مراقبت زیادی ندارد. اغلب رقم های آن یک ساله اند اما رقم های چندساله نیز دارد.
شاخه های آن گوشتی با برگهای گرد به صورت گوشواره ای با دمبرگهای طویل که برگها عموما به رنگ سبز روشن می باشند. ولی در بعضی از انواع آن برگها رنگ قهوه ای متمایل به قرمز دارند.
این گل ها دو نوع دارند ساده و پر پر. گل های این گیاه از کنار شاخه و دمبرگ ها بیرون می آیند که دارای دم بلند است.
گل ها در رنگ های زرد، قرمز، قهور، عقیقی، و کرم روشن یافت می شود.
برگ لادن طعم و مزه شاهی یا تره تیزک را دارد و به همین علت آن را شاهی هندی می نامند. همچنین در خارج از ایران از برگ های آن برای تهیه سالاد نیز استفاده می شود.
از میوه های سبز آن نیز به عنوان چاشنی برای ترشی ها استفاده می شود. در قدیم دم کرده آن را به عنوان داروی مدر مصرف می کردند.
بهترین گونه های گل لادن می تواند تا ارتفاع ۴ متر نیز رشد کنند.

گل لادن

تکثیر گل لادن

این گل با قلمه و کاشت بذر قابل تکثیر است.
بهترین راه تکثیر آن، کاشت مستقیم بذر در خرداد ماه در هوای آزاد است. بذر های گل لادن درشت هستند و می توان آن ها را به طور مستقیم در خاک کاشت. اما به انتقال حساس است. بنابراین کمتر به صورت نشایی کشت می شود.
در مناطق سرد، بذر آن در اواخر زمستان در گلدان کشت می شود و پس از مساعد شدن هوا گیاه را با خاک اطراف ریشه به زمین منتقل می کنند و در این حالت گل زیادی در بهار تولید می شود.
بذر این گل نباید زیاد در انبار بماند چون قدرت رشد خود را از دست می دهد.
گونه های پرپر این گل با قلمه نیز افزایش می یابند. روش کار به این صورت است : شاخه های سفت را انتخاب کنید و برگ های آن را حذف کنید و فقط چند برگ کوچک بالای ساقه را نگه دارید. سپس آن را درون ظرف آب قرار دهید و در جایی که آفتاب ملایم و خوبی دارد قرار دهید(نور غیر مستقیم – زیاد).

بعد از آن گیاه شروع به ریشه زنی می کند. قلمه ریشه دار شده را به آرامی در گلدان قرار داده و روی ریشه ها را با خاک بپوشانید.

گل لادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *