تمام مضرات بابونه برای سلامتی که باید بدانید

زمان مطالعه : 4 دقیقه
زمان انتشار : 23 اسفند 1401
گل های زیبای بابونه

بابونه از پر کاربرد ترین گل ها ، برای ایجاد آرامش است. با این گیاه می توان چای و دمنوش های مختلف ساخت. همچنین یکی از دلایل محبوبیت گل بابونه ، عطر خوش آن است که علاقمندان خاص خودش را دارد. در واقع عطر این گیاه مخصوص خودش است و با عطر دیگر گل ها متفاوت است.
بابونه متعلق به اروپا ، شمال آفریقا و مناطق گرم آسیاست. گیاه بابونه ، گل ملی کشور روسیه است. این گیاه متعلق به خانواده آفتاب گردان است.
یکی دیگر از کاربرد های گل بابونه ، استفاده ی آن برای تهیه عطر و دارو ها است.
همچنین این گیاه برای جوش و لکه های صورت بسیار مفید است و آنها را از بین می برد.

خواص گل بابونه بسیار زیاد است ؛ اما در این مقاله می خواهیم مضرات این گیاه برای شما شرح دهیم.

گل های زیبای بابونه

مضرات گل بابونه:

ابتدایی ترین موردی که باید به آن اشاره داشته باشیم میزان استفاده شما از چای و دمنوش های بابونه است. همانطور که می دانید هر چیزی باید به اندازه مصرف شود. سیستم دفاعی و ایمنی بدن همه افراد شبیه به یکدیگر نیست. ممکن است عوارض چای بابونه در برخی افراد سریع تر واکنش بد نشان دهد یا که منفی بروز کند.

درست است که این گیاه برای آرامش بسیار خوب است ، اما بعضی افراد از آن برای هر وعده و به عنوان چای عادی نیز استفاده می کنند که این خیلی خوب نیست و ممکن است مشکلاتی مانند  سردرد، خواب‌آلودگی، تهوع و استفراغ، تعریق شدید، ورم چشم و زخم‌های دهانی داشته باشد.

نکته مهم: کسانی که آلرژی دارند هرگز نباید از بابونه استفاده کنند.

میزان استفاده درست از بابونه : بابونه در شرایط مختلف به عنوان چای و کرم های موضعی مورد استفاده قرار میگیرد. دوزهای معمول خوراکی ۹ تا ۱۵ گرم بر روز میباشد. برای غرغره کردن ، از ۸ گرم گل بابونه در ۱۰۰۰ میلی لیتر آب استفاده شود.

  • عوارض گیاه بابونه برای فشار خون :

فشارخون یکی از مشکلات شایع برای بسیاری از افراد می باشد. اگر فشار خون کنترل نشود می تواند به خیلی از قسمت های بدن آسیب های جبران ناپذیری وارد کند. افرادی که از داروهای کاهش فشار خون استفاده می‌کنند، بهتر است هم‌زمان با مصرف آن از دم‌نوش‌های گیاهی مانند بابونه استفاد نکنند.
این گیاه خواص مفیدی برای بیماران فشار خون دارد. یکی از فواید این گیاه برای کسانی که فشار خون دارند ، پایین آوردن میزان کلسترول است.
عوارض چای بابونه متوجه افراد مبتلا به فشار خون پایین است و افرادی که همیشه فشار خون پایین دارند، باید در مصرف چای بسیار احتیاط کنند.

گل های زیبای بابونه

  • بابونه مخالف آلرژی:

در برخی موارد دیده شده است که افرادی که آلرژی دارند نباید از این گیاه استفاده کنند. اگر شما به گل هایی مانند  گل مینا، داوودی، گل جعفری، ابروسیا و گل‌هایی از این گروه حساسیت دارید، پس برای استفاده از بابونه هم باید احتیاط کنید.

مصرف بیش از حد بابونه برای این افراد موجب شوک آنافیلاکتیک و درماتیت تماسی می‌شود. همچنین تورم گلو و تنگی نفس به نوعی عوارض چای بابونه محسوب می‌شود. این‌گونه افراد در تماس با این گیاه ممکن است به التهاب چشمی نیز دچار شوند.

  • مصرف بابونه در زمان بارداری یا شیر دهی:

بابونه حاوی ماده ای به نام کومارین می باشد. این ماده در زنان احتمال خونریزی را افزایش می دهد.
و به دلیل شرایط نامطلوب بر قاعدگی، احتمال سقط جنین و محرک رحمی خانم های باردار نباید از آن استفاده کنند.

  • بابونه و تداخل دارویی:

بابونه با برخی آرام‌بخش‌ها، رقیق‌کننده‌های خون، داروهای ضد‌پلاکت، آسپرین، مسکن‌هایی مثل ایبوپروفن، ناپروکسن و غیره تداخل دارویی دارد. مصرف همزمان چای بابونه با برخی داروها نیز ممنوع است. داروهایی از گروه ضد انعقاد خون مانند بنزودیازپین، سیکلوسپورین و وارفارین خون را رقیق می‌کند و از ایجاد لخته‌های خون در بدن جلوگیری می‌کند. چای بابونه خواص این نوع گیاهان را که از ایجاد لخته جلوگیری می کند را خنثا می کند. اگر به صورت منظم داروهایی را مصرف می‌کنید ، جهت اطمینان یافتن از عدم تداخل دارویی با پزشک معالج خود مشورت کنید و میزان مصرف چای بابونه را به‌حداقل برسانید.

  • سم شانسی بابونه:

این گیاه بر روی حیوانات مختلف تست شده و بیماری هایی را نشان داده است. همیشه برای اولین بار مصرف بابونه مشورت کنید.

چای بابونه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *