انواع کاکتوس گلدار | گونه های مختلف کاکتوس گلدار بهمراه عکس

زمان مطالعه : 14 دقیقه
زمان انتشار : 28 اسفند 1401

در این مقاله میخواهیم به انواع کاکتوس گلدار بپردازیم. همراه ما باشید.

گیاه کاکتوس در بین مردم بسیار معروف و محبوب می باشد. گل های کاکتوس از گیاهان پر تنوع و پرگونه به حساب می آیند. بعضی از انواع آن در فصول مختلف گلدهی انجام می دهند و زیبایی کاکتوس ها را چند برابر می کنند.

انواع کاکتوس های گلدار می توانند انتخاب بسیار خوبی برای منازل آپارتمانی باشند. این دسته از گل ها شرایط نگهداری سختی ندارند و هرکسی می تواند با رعایت کردن برخی مسائل ، از کاکتوس های گلدار مراقبت کند.

انواع کاکتوس های گلدار

1-کاکتوس زبان مادر شوهر

این کاکتوس در دسته کاکتوس های بیابانی قرار میگیرد. کاکتوس زبان مادر شوهر از لحاظ قیمت نیز بسیار مناسب می باشند و می توانید به راحتی آن را تهیه کنید. این نوع کاکتوس ها در اوایل کاشت خود گلدهی نمی کنند ،‌اما بعد از چند سال می توانید از گل های آن لذت کافی را ببرید. گلهای کاکتوس زبان مادر شوهر مدت زمان زیادی عیان نمی باشند و بعد از تایم کوتاهی میریزند.

نگهداری کاکتوس زبان مادر شوهر یا اپونتیا بسیار راحت تر از بقیه کاکتوس ها می باشد. این نوع کاکتوس را در مکانی پر نور بگذارید تا رشد و گلدهی عالی ای داشته باشد. نور مستقیم برای اپونتیا مناسب نمی باشد و سبب سوختگی برگ های وی می شود.

کاکتوس زبان مادر شوهر به آبیاری منظم و مرتب در فصل رشد خود (بهار و تابستان) احتیاج دارد. از آب های سرد و دارای املاح بالا برای گیاه کاکتوس اپونتیا استفاده نکنید. در فصل زمستان آبیاری را کاهش دهید ، چون گیاه در آن فصل مشغول به استراحت می شود و نیاز زیادی به آب ندارد. طوری آب بدهید که فقط زنده بماند.

مناسب ترین خاک برای کاکتوس زبان مادر شوهر ، خاک ماسه ای با زه کشی مناسب همراه با پیت ماس می باشد.

 

کاکتوس زبان مادر شوهر

2- کاکتوس نئوبسیا

این کاکتوس به نام های کاکتوس توپی ، بالشتک میسوری یا کاکتوس خامه‌ای نیز معروف می باشد. این گیاه در دماهای سرد و پایین ، مفاومت بسیار خوبی دارد. شکوفه و گل های زیبا و جذاب کاکتوس خامه ای ، از اواسط فروردین تا خرداد می روید. رنگ های شکوفه کاکتوس نئوبسیا زرد و سبز می باشند که بسیار زیبا و تماشایی هستند.

نگهداری این نوع کاکتوس ها نیز کار سختی نمی باشد. کاکتوس خامه ای به نور غیر مستقیم خورشید در روز نیازمند می باشد. نور مستقیم باعث سوختگی برگ های آن می شود.

این گیاه نیاز به آبیاری معمولی دارد. هر زمان که سطح رویه خاک آن خشک شد ، آبیاری را انجام دهید. از دادن آب های سرد به گیاه کاکتوس خامه ای ، جدا پرهیز کنید ، چون باعث مشکلات ریشه آن می شود.

کاکتوس نئوبسیا به دمایی معتدل نیاز مند می باشد. همانطور که گفتم این گیاه می تواند به خوبی در برابر سرما مقاومت کند. بهترین دما برای این نوع کاکتوس ،‌ 15 تا 20 درجه سانتی گراد می باشد. در روز های سرد و یخبندان زمستان ،‌گیاه را به منزل خود منتقل کنید تا دچار خرابی نشود.

 

کاکتوس نئوبسیا

3-کاکتوس انگشتی

یکی دیگر از کاکتوس های گلدار ،‌ کاکتوس انگشتی می باشد. کاکتوس انگشتی از معدود کاکتوس هایی می باشد که خار های نرم و بی آزاری دارد. شکوفه های گل کاکتوس انگشتی اواخر بهار قابل رویت می باشند. این شکوفه و گل ها ، زیبایی این نوع کاکتوس را چند برابر می کنند. گل های کاکتوس انگشتی به رنگ نارنجی و قرمز می باشد و حدود 5 سانتی متر قطر دارد.

کاکتوس انگشتی بسیار آفتاب را دوست دارد و مکان های آفتابی و اندکی سایه را می پسندد. نور مستقیم برای کاکتوس انگشتی مناسب نمی باشد و سبب سوختگی برگ های آن می شود.

این نوع کاکتوس می تواند سرما را به خوبی تحمل کند. حداکثر دمایی که گل کاکتوس انگشتی می تواند تحمل کند ، -4 درجه می باشد.

کاکتوس انگشتی نسبت به کاکتوس های دیگر ، به آبیاری بیشتری نیازمند می باشد. آبیاری مناسب از اوایل بهار تا پاییز برای گل کاکتوس انگشتی ضروری می باشد. این گیاه در فصل زمستان به آبیاری چندانی احتیاج ندارد.

روش تکثیر این کاکتوس با کشت قلمه و بذر امکان پذیر می باشد ولی از راه قلمه انشعابات ، سریع تر تکثیر می گردد.

 

کاکتوس انگشتی

4-کاکتوس کوریفانتا

کاکتوس کوریفانتا را بعضی‌ها در زیر شاخه مامیلاری‌ها می‌گذارند. شکل ظاهری آن، ساقه کروی، تخم مرغی شکل یا استوانه‌ای کوتاه با ارتفاع ۱۰ سانتی متر است. این گیاه زیبا و معروف ، در اوایل بهار تا اواسط پاییز توانایی رشد کردن را دارد. گل های زیبای کوریفانتا به رنگ ، سرخ ، زرد طلایی ، ارغوانی و سفید موجود می باشد که می توان آنها را در نیمه سال اول رویت کرد. این نوع کاکتوس را می توانید به راحتی در منزل خود پرورش دهید.

این کاکتوس ها تیغ دار هستند و گونه های مختلف و زیادی نیز دارند.

کاکتوس کوریفانتا نیاز به نور کامل و حداقل 4 ساعت در روز دارد. در تابستان به این گیاه نور مستقیم ندهید ، چون باعث سوختگی برگ های آن می شود.

این نوع کاکتوس باید در بهار و تابستان به خوبی آبیاری شوند. بین دو آبیاری صبر کنید تا خاک این گیاه خشک شود. کاکتوس کوریفانتا را در زمستان به صورت خشک نگهداری کنید.

خاک این نوع کاکتوس باید دارای زه کشی عالی و تهیه مناسب باشد. به علت نوع ریشه ای که دارد ، نیاز به گلدان کم عمق دارد. بهترین خاک برای این نوع کاکتوس ، خاک ماسه ای مخلوط با پیت ماس می باشد.

این گیاه می تواند دمای گرم و خشک را به خوبی تحمل کند. همچنین توانایی مقاومت در دمای زیر صفر را نیز ارد.

 

کوریفانتا

5-کاکتوس اچینو

این نوع کاکتوس یکی از عمومی ترین کاکتوس های حال حاضر جهان می باشد. اچینو دارای گلهای بسیار زیبایی می باشد که در اواخر بهار شروع به شکوفایی می کند. این شکوفایی و گل دادن تا آخر تابستان ادامه دارد. اکثر گل های اچینو در شب باز می شوند. عمر گل های اچینو بسیار کوتاه می باشد و حداکثر تا یک روز باقی می مانند. گل های این نوع کاکتوس به رنگ های سفید ، نارنجی ، صورتی ، بنفش و قرمز می باشد. گل ها پس از خشک شدن به میوه های تیغ دار و سبز رنگ تبدیل می شوند که داخل آنها بذر وجود دارد.

اچینو بومی مکزیک و آمریکای جنوبی می باشد. کاکتوس های اچینو از بزرگ ترین کاکتوس های کروی شکل در جهان هستند. اچینو دارای خار هایی به رنگ سفید و زرد می باشد.

کاکتوس اچینو برای رشد عالی ، نیازمند نور زیاد و مستقیم خورشید می باشد. به همین علت ، نگهداری این گیاه در منزل منطقی به نظر نمی رسد. اگر رویت کردید که کاکتوس شما تغییر فرم داده است و به استوانه ای تبدیل شده است ، یعنی اینکه نور کافی برای آن وجود ندارد. پس بهتر می باشد آن را در فصل های رشد ، به فضای بیرون از منزل منتقل کنید. نور مستقیم خورشید، تاثیر فوق العاده ای در سخت و محکم شدن خارها و سلامت کاکتوس اچینو گروزنی شما دارد.

اچینو ها در فصل رشد به آبیاری مرتب و منظم احتیاج دارند تا رشد خوبی را به همراه داشته باشند. برای تعیین میزان آبیاری، بافت خاک، اندازه ی گلدان و سن کاکتوس بسیار تعیین کننده است. بین دو آبیاری بگذارید تا سطح رویه خاک کاکتوس اچینو خشک شود.

بهترین دما برای این نوع کاکتوس در تابستان 40 درجه سانتی گراد و در زمستان 10 درجه می باشد. کاکتوس های اچینو مسن ، می توانند دمای زیر صفر را نیز تحمل کنند. بهتر می باشد تا در فصل زمستان گیاه را به داخل خانه منتقل کنید.

 

کاکتوس اچینو

 

6-کاکتوس سرئوس

کاکتوس سرئوس یکی از زیبا ترین کاکتوس ها در جهان می باشد.

ارتفاع این گونه از کاکتوس ها به 70 سانتی متر می رسد. گونه‌های مختلف سرئوس دارای بلور‌های برجسته‌ای در سطح، و خار‌های تیز در سرتا سر آن است. ساقه ستونی این نوع کاکتوس ، 6 تا 8 پهلو دارند.

سرئوس می تواند تا ارتفاع 6 متر نیز رشد داشته باشد و گل های آن به طول 20 سانتی متر می رسند. اگر به دنبال خرید یک کاکتوس عالی و زیبا هستید ، حتما سرئوس را انتخاب کنید.

این گیاه به آبیاری منظم احتیاج دارد. در بین دو آبیاری بگذارید تا کامل سطح خاک سرئوس خشک شود ، سپس آبیاری را انجام دهید. این کاکتوس ها اگر آب زیادی دریافت کنند ، دچار پوسیدگی می شوند. بنابراین هرگز خاک مرطوب سرئوس را مرطوب نکنید. همچنین در فصل زمستان آبیاری گیاه را کاهش دهید.

سرئوس به نور کامل و شدید خورشید نیازمند می باشد. گیاه سرئوس خود را هر چند ساعت بچرخانید ، تا تمام بخش های گیاه مقابل نور خورشید قرار بگیرند و رشد یکدستی داشته باشند.

این نوع کاکتوس ها عاشق دمای گرم هستند. در فصل زمستان گیاه خود را به داخل خانه منتقل کنید تا دچار سرما زدگی نشوند.

سرئوس

 

7- کاکتوس اکینو

این گیاه دارای ساقه های استوانه ای با شیار های طوطی و نقاط برجسته می باشد. کاکتوس اکینو دارای گل های سرخ و صورتی زیبایی می باشد.  که در کنار و پهلوی ساقه روی شاخه فرعی آن ظاهر شده است. خاک گلدان این گیاه باید دارای مقدار زیادی ریگ ، شن و ماسه باشد.

نگهداری این نوع کاکتوس نیز مانند دیگر کاکتوس ها می باشد.

اکینو به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد تا همیشه سرحال و با طراوت باشد. هر چند ساعت یکبار گیاه اکینو را بچرخانید تا همه ی قسمت های آن مقابل نور خورشید قرار بگیرند.

این گیاه به آبیاری متوسط اما منظم احتیاج دارد. از دادن آب های سرد به گیاه خود پرهیز کنید. همچنین آبیاری بیش از حد موجب پوسیدگی ریشه اکینو خواهد شد.

کاکتوس اکینو به دمای گرم علاقه مند می باشد. بهترین دما برای این گیاه ، 15 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. این نوع کاکتوس می تواند تا حدودی سرما را نیز تحمل کند ، اما بهتر می باشد تا در فصل زمستان آن را به داخل خانه منتقل کنید.

 

کاکتوس اکینو

 

8- کاکتوس مامیلاریا هانیانا

هانیانا ظاهری با تیغ های سفید و به شکل مو دارد. گلهای این گیاه به صورت صورتی در می آیند. به این گیاه بانوی پیر می گویند. این نوع کاکتوس نیز بسیار زیبا و جذاب می باشد.

دمای مطلوب برای کاکتوس ماملاریا هانیانا 20 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. این گیاه می تواند هوای گرم و سرد تر را نیز تحمل کند ، اما در آن وضعیت رشد و گلدهی خوبی نخواهد داشت. گیاه خود را در فصل زمستان به داخل منزل منتقل کنید تا دچار سرما زدگی نشود. همچنین دقت داشته باشید که آن را در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی قرار ندهید.

هانیانا در نیم سال اول ، نیاز به آبیاری زیاد و منظم دارد. در بین دو آبیاری بگذارید تا سطح خاک کاملا خشک بشود. در نیم سال دوم ، نیاز آبدهی این نوع کاکتوس کمتر می شود.

این گیاه به نور غیر مستقیم خورشید نیازمند می باشد. نور مستقیم خورشید سبب سوختگی برگ های آن می شود. هر چند وقت یکبار نیز گیاه خود را بچرخانید تا همه ی قسمت های آن مقابل نور خورشید قرار بگیرند.

 

 

 کاکتوس مامیلاریا هانیانا

 

9- کاکتوس ژیمینو کالسیوم

این گل شکل کروی و ارتفاع نسبتا کمی دارد. کاکتوس کالسیوم دارای رنگ های مختلفی از جمله سفید ، قرمز و بفنش می باشد. این نوع کاکتوس نیز بسیار زیبا و جذاب می باشد و مانند غنچه است.
کاکتوس ژمینو کالسیوم سمی نمی باشد و می توانید به راحتی در اتاق خواب خود قرار دهید. دقت داشته باشید که این گل ها را هرگز نخورید ،‌ چون شاید برای معده دردسر هایی درست کند.
نگهداری این نوع کاکتوس نیز عادی و مانند بقیه گیاهان می باشد. آبیاری آن را باید به طور منظم و مرتب انجام دهید. بین دو آبیاری بگذارید تا سطح آن خشک شود ،‌سپس آبیاری را انجام دهید. این گیاه در زمستان نیاز چندانی به آب ندارد. آبیاری بسیار زیاد نیز برای این نوع کاکتوس مناسب نمی باشد.
بهترین دما برای کاکتوس ژیمینو کالسیوم 15 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. هرگز به کاکتوس خود شوک دمایی وارد نکنید. به طور مثال از دمای 20 درجه ، به طور ناگهانی آن را به دمای زیر 5 درجه منتقل نکنید.
این نوع کاکتوس به نور متوسط و عیر مستقیم خورشید نیازمند می باشد. نور مستقیم خورشید باعث سوختن برگ های وی می شود.
 کاکتوس ژیمینو کالسیوم

10- کاکتوس اریوکارپوس

کاکتوس اریوکارپوس از دیگر انواع کاکتوس های گلدار و تماشایی می باشد. این نوع کاکتوس دارای گلهای رنگی و جذاب به رنگ یاسی و ارغوانی است. ظاهر گلهای این گیاه مانند گل لاله می باشند.گلدهی این گیاه معمولا از پاییز تا زمستان رخ می دهد. بذرهای سیاه رنگ کوچک این گونه پس از گرده افشانی گلها و تشکیل کپسول به دست می ایند.کاکتوس اریوکارپوس ارتفاع زیادی ندارد و نهایتا به 6 سانتی متر می رسند.

این گونه از اریو در زیستگاه خود دارای رشد آرامی می باشد. این گیاه هرچه بیشتر رشد داشته باشد ، بیشتر در خاک فرو می رود.
اریوکارپوس به نور خورشید و خاک غنی شده نیازمند می باشد. بزرگ ترین تهدیدی که برای از بین رفتن گیاه وجود دارد ، پوسیدگی ریشه می باشد.
این نوع کاکتوس به آبیاری زیاد و بیش از حد حساس می باشد. هر موقع که سطح خاک آن خشک شد ، آبدهی را انجام دهید. در فصل زمستان باید خاک کاملا خشک باشد و جریان هوا انجام شود.
کاکتوس اریو کارپوس گیاه مقاومی است که می تواند دمای -5 درجه را تحمل کند. اما اگر در مدت زمان طولانی در این دما قرار بگیرد ، پوسیده می شود.

تکثیر این بذر آسان می‌باشد و در رطوبت و نور کافی و دمای ۳۵ درجه و بالاتر جوانه زنی اتفاق می افتد ولی گیاهی دیر رشد می‌باشد که حدود ۶ تا ۱۰ سال طول می‌کشد این گونه به سایز گل خود برسد به همین دلیل اکثراً پیوند زده می‌شود.

 

کاکتوس اریوکارپوس

11-کاکتوس ارکیده

یکی از زیبا ترین کاکتوس های جهان ، کاکتوس ارکیده می باشد. رنگ گلهای این نوع کاکتوس به رنگ سفید می باشد. در صورت نگهداری درست و استاندراد ، این گیاهان به 120 سانتی متر نیز می رسند.

این گیاه به نور کامل خورشید نیازمند می باشد. نور مستقیم خورشید سبب سوختگی این گیاه می شود ، پس به آن نور غیر مستقیم بدهید.

کاکتوس ارکیده به آبیاری مرتب و منظم احتیاج دارد تا بتواند به خوبی رشد کند. در تابستان هر 10 روز یکبار و در زمستان هر 20 روز یکبار ، گیاه ارکیده را آبیاری کنید. گل های شاخه بریده می توانند کم آبی را به خوبی تحمل کنند.

کاکتوس ارکیده

12-اچینوپسیس کاماسرئوس

رنگ گلهای این نوع کاکتوس به رنگ قرمز می باشد. این گیاه را می توانید درون گلدان بکارید و از زیبایی های آن لذت کافی را ببرید. این گیاه پس از رشد کامل خود ، به 30 سانتی متر می رسد.
این گیاه به آبیاری مرتب نیاز دارد. بین دو آبیاری بگذارید تا سطح خاک آن خشک شود ، سپس آبیاری را انجام دهید. در زمستان آبیاری را کاهش دهید. چون هوا به حد کافی خنک می باشد و نیاز زیادی به آب نیست. کاماسرئوس توانایی تحمل کم آبی را دارد.
اچنوپسپس به نور کامل خورشید نیازمند می باشد. این گیاه می تواند کمی سایه را نیز تحمل کند اما نور کامل و غیر مستقیم باعث رشد و گلدهی عالی آن خواهد شد. روزی حداقل 3 ساعت نور خورشید به این نوع کاکتوس بدهید. بهترین مکان برای قرار دادن این کاکتوس ، پشت پنجره جنوبی منزل می باشد.
این گیاه دمای معتدل و معمولی را دوست دارد. بهترین دما باری اجینوپسبس کاماسرئوس 15 تا 23 درجه سانتی گراد می باشد. البته که می تواند گرمای بیش از این را نیز تحمل کند. در فصل زمستان گیاه خود را به داخل منزل بیاورید تا دچار سرما زدگی نشود.
اچینوپسیس کاماسرئوس
در این مطلب 12 تا از گیاهان کاکتوس گلدار را برای شما شرح دادیم و امیدوار هستیم که برایتان کارساز و مفید واقع شده باشد.
ممنون که تا آخر همراه ما بودید. اگر سوالی دارید و یا بخشی را متوجه نشدید ، حتما برای ما کامنت کنید. همکاران ما پاسخگو نظرات شما خواهند بود.

نظرات (2)

  1. mojtaba

    ممنون از توضیحات کاملتون

  2. mojtaba

    اره جالب بوود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *