راز های جالب گل نرگس را بشناسید

زمان مطالعه : 5 دقیقه
زمان انتشار : 1 فروردین 1402
راز گل نرگس

گل نرگس به خاطر ظاهر زیبا و عطر خوشی که دارد، جزو گل های محبوب محسوب می شود. نام گل نرگس به انگلیسی Narcissus است. نرگس از زمان قدیم تا به حال همیشه پیام آور بهار بوده است. گل های نرگس را می توان در باغ یا گلدان کاشت و از زیبایی و رایحه دلنشین آن بهره برد. بیش از ۱۵۰۰ نوع مختلف از نرگس در سراسر جهان وجود دارد و برخی از گونه های آن در طبیعت، هیبریدی هستند. جالب اینجاست که پیاز های تمامی آنها همگی یکسان به نظر می رسند.

با مطالعه مقاله انواع گل نرگس می توانید به طور کامل با گونه های مختلف نرگس در دنیا آشنا شوید.

در ادامه با حقایق جالبی از گل نرگس آشنا می شوید. با ما همراه باشید.

1- نرگس در اساطیر یونان

نام «نرگس یا نارسیس» از یک اسطوره یونانی در مورد شکارچی گرفته شده است. نارسیس پسر جوانی بود که دختران زیادی عاشق او می شدند. اما او مشتاق نبود که با شخصی باشد و به همین دلیل گفته شده که دختران او را نفرین کردند. پس از این قضیه نارسیس عاشق انعکاس خود در حوضچه آب شد. به خاطر عشق به خودش هر روز ضعیفتر می شد و به همین خاطر سرانجام جان باخت.

گفته می شود که نحوه کج شدن سرهای گل نرگس به سمت زمین شبیه به نارسیس است که سر خود را انداخته تا به انعکاس خود خیره شود. در همان مکانی که نارسیس مرده بود، گل نرگس به وجود امد. به همین دلیل نام گل نرگس یا نارسیس را روی آن گل گذاشتند.

نارسیس در افسانه

2- گل دافودیل و نرگس یکی هستند

از آنجایی که نام گل دافودیل هم معروف است، ممکن است فکر کنید با گل نرگس متفاوت است. اما در واقع نام دیگر گل نرگس، دافودیل است. نام گل نرگس به انگلیسی Narcissus است و نام علمی آن هم Daffodil میباشد.

در فرهنگ انگلیسی زبان ها نام نارسیس نسبت به دافودیل، کلاس بیشتری دارد و افراد اغلب از نام نارسیس استفاده میکنند. برخی افراد هم طوری نام نارسیس را متفاوت با دافودیل می دانند که گویی دو گل کاملا متفاوت هستند!

در ایران هم برخی گلفروشان گل دافودیل می فروشند و آن را جدا از گل نرگس می دانند. اما بدانید که دافودیل همان نرگس است و هیچگونه تفاوتی با هم ندارند.

گل نرگس و دافودیل

3- گل نرگس را در گلدان آب جداگانه ای قرار دهید

از آنجایی که ساقه نرگس ها حاوی شیره هستند، بایستی آن را در گلدان جداگانه ای قرار دهید و گل های دیگر را در کنار آن نگذارید. اگر گل های دیگر را در گلدان نرگس قرار دهید، آنها سمی می شوند و از بین می روند.

4- امکان گاشت بذر نرگس در کنار سایر گیاهان وجود دارد

شما میتوانید بذر گیاه نرگس را در کنار سایر گیاهان بکارید. بذر نرگس سمی نبوده و برای گیاهان دیگر مشکلی پیش نمی آورد. از آنجایی که ساقه های گل نرگس نازک هستند و پس از رشد کمی افتاده می شوند، بهتر است گیاهان مقاومی مانند سنبل را در کنار آن بکارید تا تکیه گاه نرگس باشند.

گل نرگس در باغچه

5- هنگام کاشت نوک پیاز های نرگس رو به بالا باشد

از قسمت صاف پیاز نرگس ریشه در می اید و قسمت نوک تیز برگ ها را ایجاد میکنند. به همین دلیل بهتر است قسمت صاف که ریشه را ایجاد میکند به سمت پایین خاک باشد و قسمت نوک تیز آن که برگ و گل را ایجاد میکند رو به بالا باشد تا نرگس های شاداب تر و منظم تری داشته باشید.

پیاز گل نرگس

6- در فصل پاییز نرگس را بکارید

برای اینکه نرگس ها به خوبی رشد کنند و شاداب باقی بمانند لازم است چند ماهی در هوای سرد باشند. به همین خاطر در اوایل پاییز می توانید پیاز آنها را بکارید تا به خوبی نیاز خود را در خاک تامین کنند. هر چه سرمای بیشتری به آنها برسد، رشد بهتری خواهند داشت.

با رسیدن فصل بهار از خاک بیرون می آیند و گلدهی خود را شروع می کنند.

7- گل نرگس به عنوان دارو

گفته می شود که منشا نرگس ها، دریای مدیترانه است. آنها توسط سربازان رومی به بریتانیا اورده می شدند تا برای تسکین درد و التیام زخم ها استفاده شوند. گل نرگس میتواند برای شستشوی زخم و خشک کردن آن استفاده شود. همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضدعفونی کننده مصرف می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *