معرفی بهترین خاک برای گیاهان آکواریومی 

زمان مطالعه : 3 دقیقه
آخرین بروزرسانی : 28 بهمن 1402

در این مقاله میخواهیم به خاک مناسب برای گیاهان آکواریومی بپردازیم. با ما همراه باشید.

خاک مناسب گیاهان آکواریومی

تهیه و ساختن یک آکواریوم چندان کار سختی نمیباشد ، اما نگهداری آن کمی مشکل ساز است و نیاز به توجه زیادی دارد.

اگر میخواهید به آکواریوم هایتان صدمه ای وارد نشود و نشکنند ، از سنگ های بزرگ در زیر آکواریوم ها استفاده نمایید.

گیاهان آکواریومی برای رشد به آهک و خاک اسیدی نیاز دارند. همچنین وجود مواد مغذی آهن ، پتاسیم و… ضروری میباشد. اگر خاک آکواریوم شما فاقد این شرایط باشد ، موجب از بین رفتن گیاهان میشود.

بهترین خاک برای گیاهان آکواریومی ، لاتریت میباشد که با افزودن مواد دیگر مانند خاک پیت و خاکستر های آتشفشانی، در دمایی خاص پخته می‌شود.

 

چگونه مواد مغذی خاک در آکواریوم آزاد می‌شود؟

انواع بسترها با توجه به دمای پخت متفاوت که برای تولید بسترها استفاده می‌شود ، دارای سختی فیزیکی متفاوتی هستند و در مجموع به مرور زمان ریز شده و به ذرات خورده شده تبدیل می‌شوند. همین امر سبب می‌شود که مواد غذایی موجود در آنها به مرور در آب آزاد و پراکنده شود. همچنین رشد ریشه باعث آزاد شدن بستر در آکواریوم میشود.

 

عناصر لازم برای رشد گیاهان آکواریومی

برای اینکه بدانیم عناصر لازم در گیاه وجود دارد یا خیر ، به سلامت گیاه دقت کنید. بسیاری از مواد مغذی توسط فضولات جانداران وارد آب میشوند و به عنوان یک تقویت کننده مناسب برای گیاهان استفاده میشوند. این فضولات حتی از خاک ها نیز برای گیاهان مفید تر عمل میکنند. اگر فضولات در آکواریوم نباشند ، باید خاک و مواد کوددهی به آن اضافه کنید ، تا رشد بهتری انجام شود.

عناصر مختلفی برای رشد گیاهان مناسب است. سطح گوگرد محلول در آب های لوله کشی به صورت سولفات برای رشد گیاهان آکواریومی بسیار موثر است.

سطح مناسب نیتروژن مورد نیاز گیاه آکواریومی با توجه به مقدار نور و استفاده از سیستم co2 بین 10 تا 30 ppm می‌باشد.

کمبود این ماده اثرات مخربی بر روی گیاهان شما دارد که معمولاً با شیشه‌ای شدن (سبز کم رنگ) نوک برگ‌های تازه روییده و زرد شدن قسمت پایینی این برگ‌ها همراه است.

کمبود کلسیم در آب آکواریوم باعث زرد شدن و پوسیدگی گیاه میشود ، حتی اگر خاک مناسب وجود داشته باشد.

همچنین نبود فسفر در آب های آکواریوم موجب کم رنگ شدن قسمت های مهم گیاه میشود و زیبایی آن ها را از کار می اندازد. در نتیجه به رشد جلبک های سیاه و زشت کمک میکند.

گیاهان ابزی

اگر سوالی دارید ، در قسمت کامنت برای ما ارسال نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *