معرفی جامع خواص گل بنفشه وحشی

زمان مطالعه : 4 دقیقه
زمان انتشار : 29 اسفند 1401
معرفی خواص گل بنفشه وحشی

گل بنفشه وحشی، گیاهی همیشه سبز است. این گل در مکان های مختلف رشد خوبی دارد و گیاه خودرویی محسوب می شود. بهتر است بنفشه را در خاکی که زهکشی مناسبی دارد بکارید.

خواص دارویی این گیاه فوق العاده زیاد است و از زمان های دور مورد استفاده دارویی قرار می گرفته است.

گل بنفشه آبی

خواص گل بنفشه معطر وحشی

گل بنفشه دارای خواص بسیار زیادی است که در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد.

  1. گلیکوزیدهای و فنلی
  2. فلاوونوئیدها
  3. ساپونین
  4. زتین
  5. آلکالوئیدها
  6. مو کیلاژ
  7. تانین ها
  8. ویتامین C
  9. ویتامین A

کاهش فشار خون:

در برگ های بنفشه وحشی موادی مانند آلکالوئید و فلاوونوئید وجود دارد که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. بنابرین افرادی که فشار خون بالایی دارند می توانند از دمنوش این گیاه مختصر مفید استفاده کنند.

خواص درمانی گل بنفشه

کمک به دستگاه گوارش:

در گل بنفشه موادی مانند موکیلاژ یا فیبر وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان به دستگاه گوارش کمک کرد. همچنین موکیلاژ یا فیبر می تواند باعث کاهش کلسترول در بدن شود.

حفظ سلامت ریه:

درون گل بنفشه موکیلاژ و ساپونین وجود دارد. این مواد خواص بسیاری برای ریه دارند که خوردن یک چای بنفشه می تواند برای بهتر شدن نفس معجزه کند. این دمنوش برای درمان بیماری برونشیت مفید است.

ضد درد:

اسیدهای سالیسیلیک موجود در گل های بنفشه کشنده برای دردهای التهابی عالی هستند. این مواد عملکردی مشابه آسپرین دارند که سر درد، آرتریت و دردهای دیگر مربوط به التهاب را کاهش می دهند.

جلوگیری از ریزش مو:

یکی از خواص روغن بنفشه جلوگیری از ریزش مو ها است و شما می توانید از آن برای درمان ریزش مو استفاده کنید. همچنین از گیاه بنفشه وحشی برای نرم کردن مو نیز استفاده می شود.

گل بنفشه وحشی در باغ

شفاف شدن پوست:

شما می توانید با استفاده از روغن بنفشه وحشی، پوست خود را شفاف و سر زنده کنید. همچنین می توانید برای درمان جوش ها و کک و مک از روغن این گیاه استفاده کنید.

تصفیه کننده خون:

خوردن دمنوش گل بنفشه به متابولیسم و سوخت و ساز بدن کمک می کند و به آنها انرژی می بخشد.همین امر باعث می شود تا ضایعات و سموم از بدن به راحتی خارج شوند.

مفید برای کاهش تب:

کاهش و رفع تب از دیگر خواص بنفشه وحشی است. به این منظور مقداری گل بنفشه را داخل آب خنک همراه با گلاب بریزید و بعد از نیم ساعت صاف کرده و به شخص تب دار بدهید. تب را به طور چشمگیری کاهش می دهد.

درمان سرطان:

برخی تحقیقات نشان می دهند که برگ های گل بنفشه در پیشگیری و درمان مرحله اولیه سرطان مفید هستند. با توجه به سطح بالای آنتی اکسیدانی که دارد، می تواند با رادیکال های آزاد که عامل اصلی رشد سرطان هستند مبارزه کند.

درمان برفک دهان:

آب دمکرده گیاه بنفشه برای درمان برفک دهان مفید است. به این منظور، مقداری از آن را در دهان نگه دارید و یا با آب تازه آن دهانشویه کنید. برفک دهان را برطرف می سازد و ورم لثه را می نشاند. اگر در گلو قرقره کنید، آنژین را درمان میکند.

بی خوابی:

استفاده از دمنوش بنفشه برای درمان بیخوابی مفید است. جالب است بدانید، هر مکانیزمی که منجر به کم شدن رطوبت در مغز شود، باعث بی خوابی میگردد و گیاه بنفشه برای هر بیماری که پایه خشکی دارد کمک کننده است. متخصصان طب سنتی در این زمینه توصیه میکنند که یک تا دو مرتبه در طول روز از دمنوش این گیاه استفاده شود.

خواص گل بنفشه وحشی برای سلامتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *