گیاهان آپارتمانی دور کننده پشه | گل هایی که باعث دفع حشرات می شوند

زمان مطالعه : 13 دقیقه
زمان انتشار : 28 اسفند 1401
گیاهان دور کننده پشه

هم زمان با آمدن فصل گرما ، بسیاری از پشه ها نیز به منازل هجوم می آورند. بعضی از این پشه ها ممکن است ناقل بیماری باشند و موجب بیماری ساکنان منزل شوند. استفاده از سم و حشره کش نیز می تواند باعث از بین بردن این پشه ها شود ، اما بهداشتی نمی باشد. بهتر می باشد تا به دنبال راه طبیعی برای از بین بردن پشه ها باشیم.

خوشبختانه گیاهان زیادی در طبیعت وجود دارند که می توانند بدون هیچ کاری ، پشه ها را از خود دور کنند. این گیاهان علاوه بر دور کردن پشه ها ، باعث طراوت و تصفیه شدن هوا نیز می شوند.

در ادامه لیستی از چند گیاه آپارتمانی که توانایی دور کردن پشه را دارد ، برایتان به نمایش خواهیم گذاشت.

گیاهان آپارتمانی دور کننده پشه

-فرنجمشک

گیاهی از خانواده نعناع می باشد که بعضی از مردم به آن نعناع وحشی نیز می گویند.

فرنجمشک از جمله گیاهان آپارتمانی می باشد که توانایی دور کردن پشه ها را دارد. این گیاه بسیار مقاوم می باشد و میتواند بی آبی را به خوبی تحمل کند.

این گیاه را در هر کجای منزل خود بگذارید ، می تواند پشه ها را از خود دور کند.

ارتفاع فرنجمشک بین 30 تا 80 سانتی متر می باشد.

این گیاه در طب به عنوان بادشکن و ضد تشنج و مقوی معده و معرق و زیادکننده ترشحات صفرا تجویز می‌شود. به علاوه در رفع سرگیجه، رفع حالت قی زنان باردار و بی خوابی و ضعف مصرف آن توصیه شده ‌است. همچنین خوردن چای فرنجمشک می تواند خستگی شما را از بین ببرد.

بهترین روش برای مصرف گل فرنجمشک دم کرده و عصاره سرد آن می باشد که از طریق حل کردن 2 قاشق مرباخوری برگ فرنجمشک در یک فنجان آب جوش یا آب سرد حاصل می‌شود.

فرنجمشک یک گیاه بومی اروپا است ولی امروزه در سراسر جهان قابل وفور می باشد.

نگهداری این گیاه کار سختی نمی باشد. فرنجمشک در برابر نور کم مقاوم می باشد اما بهتر می باشد تا هر روز حداقل 3 ساعت نور غیر مستقیم به آن برخورد کند. به گیاه خود نور مستقیم خورشید ندهید ، چون باعث سوختن برگ هایش می شود.

همچنین فرنجمشک به آبیاری نیز حساس نمی باشد و در برابر آبدهی کم مقاوم می باشد. از دادن آب سرد به فرنجمشک خودداری کنید.

دمای مورد نیاز برای گل فرنجمشک ، 15 تا 20 درجه سانتی گراد می باشد. این گیاه را در برابر سرما قرار ندهید.

 

-سنبل هندی

سنبل هندی یکی از گیاهان چند ساله با برگ های بلند و نازک می باشد.

این گیاه رایحه ای فوق العاده از خود انتشار می دهد و سبب دلنشین شدن فضای اطراف منزل می شود. همچنین این عطر باعث می شود تا پشه ها از منطقه ای که سنبل هندی وجود دارد ،‌دوری کنند. عطر و رایحه این گیاه مانند بوی لیمو شیرین می باشد.

سنبل هندی همانطور که از اسمش پیداست ، بومی هند و سریلانکا می باشد. این گیاه در مناطق گرم و استوایی رشد خوبی دارد.

ارتفاع سنبل هندی در صورت نگهداری خوب ، به یک و نیم متر نیز می رسد.

سنبل هندی برای هضم غذا ، کاهش نفخ و معده بسیار کارساز و مفید می باشد. اگر که شکم شما بزرگ شده است ، میتوانید از سنبل هندی استفاده کنید. همچنین این گیاه تاثیر بسیار خوبی در تسکین درد های مفصلی و عضلانی دارد.

سنبل هندی بسیار خواص گوناگونی دارد ، اما مصرف آن برای زنان شیر ده ، باردار و کودکان زیر سه سال اصلا مفید نمی باشد و حتی عوارضی نیز دارد. همچنین اگر داروی خاصی مصرف می کنید و یا از بیماری عجیب و خاصی رنج می برید ، بهتر است سنبل هندی را مصرف نکنید یا با پزشک مشورت کنید.

در خصوص نگهداری این گیاه نیز باید بگویم که به نور غیر مستقیم و زیاد برای بلند شدن احتیاج دارد. از دادن نور مستقیم به سنبل هندی اجتناب کنید.

این گیاه به آبیاری معمولی و متوسط نیاز دارد.

همانطور که گفتم سنبل هندی متعلق به مناطق گرم می باشد و به همین سبب از هوای گرم و معتادل لذت می برد. سنبل هندی را در معرض سرمای شدید قرار ندهید.

شما امکان این را دارید که گل سنبل هندی را در مکان های باز مانند باغچه و باغ ها بکارید.

 

-گل جعفری

گل جعفری یا ماری گلد ، یکی از بهترین انتخاب ها برای دور کردن پشه ها می باشد.

گیاه جعفری ماده ای دارد که می تواند پشه ها را از خود دور کند.

علاوه بر این مزیت گل های بسیار زیبای این گل آپارتمانی قادر است به فضای خانه زیبایی بی نظیری ببخشد.

در خصوص نگهداری گل جعفری نیز باید بگویم که ، به آبیاری متوسط احتیاج دارد. یعنی نباید خاک آن به صورت زیاد خیس باشد و نه اینکه کاملا خشک باشد. بهتر می باشد تا هر زمان که رطوبت خاک از بین رفت ، آبیاری را انجام دهید. از آب های سرد و دارای کلر بالا برای گل جعفری استفاده نکنید.

گل جعفری به مکانی با نور کامل احتیاج دارد. کمبود نور یکی از دلایل عدم گلدهی و ریز شدن گل ها می باشد.

بهترین دما برای این گیاه در روز 18 تا 23 و در شب 15 تا 19 درجه سانتی گراد می باشد. گل جعفری توانایی این را دارد که در هوای سرد نیز زندگی کند اما گلدهی آن کاهش پیدا می کند.

گیاه جعفری خواص بسیار زیادی دارد که عبارت اند از : تقویت کننده بینایی ،‌رفع سرما خوردگی ، تصفیه خون ، برطرف کننده زخم های بد و…

 

-گل ریحان

گل ریحان نیز توانایی دفع کردن مگس و حشرات را دارد. همچنین این گیاه را می توانید در گلدان منزل خود به راحتی پرورش دهید و از زیبایی آن نیز نهایت بهره را ببرید. علاوه بر این ها می توانید در بسیاری از غذاهای خود ، گل ریحان اضافه کنید.

می توانید از ریحان تازه یک اسپری دفع حشرات تهیه کنید. جهت این کار ۴ قاشق آب جوش را با ۴ الی ۶ برگ تازه ریحان مخلوط کنید. سپس محلول به دست آمده را درون یک بطری اسپری بریزید و هنگام بیرون رفتن از منزل از آن به عنوان اسپری استفاده کنید. دقت داشته باشید تا آن را از جلوی چشم و بینی خود دور نگه دارید.

گل ریحان بوته ای یک ساله می باشد که تا 45 سانتی متر توانایی رشد کردن را دارد. رنگ ساقه ی بوته ی ریحان سبز تند است و برگ های منظم و بیضی شکل دارد.

گیاه ریحان خواص های گوناگونی دارد که شامل : کاهش بیماری های قلبی ، پیشگیری از سرطان ، حفظ سلامتی مو و پوست و… می باشد.

در مادران شیرده به خاطر اثر موتاژنیک جزئی فرار آن یعنی استراگل نباید مصرف شود.

در خصوص نگهداری ریحان نیز باید بگویم که به نور غیر مستقیم خورشید به طور متوسط نیاز دارد. آبیاری این گیاه نیز باید به طور معمول باشد. دمای مورد نیاز گل ریحان 15 تا 22 درجه سانتی گراد است.

 

گل ریحان

-اسطوخودوس

از قدیم تا به امروز از گیاه اسطوخودوس به عنوان گیاه آپارتمانی استفاده می شود. علت محبوب بودن این گیاه به خاطر  عطر دلپذیری می باشد که از خود نشان می دهد.

برخلاف اینکه انسان ها عاشق بوی اسطوخودوس می باشند اما پشه ها و مگس ها از آن متنفر هستند. به همین دلیل قرار دادن خوشه های اسطوخودوس باعث دور شدن حشرات از منزل می شود.

ضمن این که با آغشته کردن بدن خود با روغن اسطوخودوس می ‎توانید از نیش پشه ها در امان بمانید. این روغن برای خواب و استراحت آرام نیز کاربردی می باشد.

اسطوخودوس به آبیاری کمی نیاز دارد و حتی می تواند آب های شور را نیز تحمل کند. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه خواهد شد.

این گیاه بومی مناطق گرم می باشد و در هوای گرم سالهای سال زنده و شکوفا باقی می ماند. نباید دمای اسطوخودوس کمتر از 15 درجه سانتی گراد شود.

گل اسطوخودوس نور زیاد و کامل خورشید را دوست دارد. بهتر می باشد تا آن را در مناطق گرم و خشک بکارید.

 

-آویشن لیمو

آویشن لیمو سازگار با خاک های خشک و صخره ای کم عمق می باشد.

مواد شیمیایی موجود در آویشن لیمو باعث از بین رفتن پشه ها و دور شدن آنها می شود.

برای استخراج ماده شیمیایی داخل آن کافیست برگ های این گیاه را با دست مالش دهید تا ماده داخل آن خارج شود و حشرات از محیط دور شوند.

گل آویشن لیمو به نور خورشید غیر مستقیم نیاز دارد. روزی 3 ساعت نور برای این گیاه کافی می باشد. نور مستقیم برای آویشن مفید واقع نمی باشد.

 

-نعنا

نعنا نیز از جمله گیاهان آپارتمانی دور کننده حشرات و پشه می باشد.

از مزایای نعنا می تواند به رشد سریع و خوراکی بودن اش اشاره کرد.

پرورش دادن نعنا در گلدان می تواند بسیار برای منزل شما مفید واقع شود. همچنین از نعنا به عنوان طعم دهنده غذا نیز استفاده می کنند.

از عصاره نعنا به عنوان طعم دهنده و خنک کننده دهان ، خمیر دندان ، آدامس ها ، آب نبات ها و… استفاده می شود. از روغن نعنا نیز به عنوان درمان زخم ها ، سوختگی ، جراحات و جلوگیری از عفونت ها استفاده می شود.

 

-رزماری

با کاشت این گل در گلدان و یا فضای باز ، می توانید حشرات و پشه ها را از منزل خود دور نگه دارید. همچنین شما می توانید با جوشاندن این گیاه در آب به مدت زمان 30 دقیقه ، اسپری دفع کننده حشرات به صورت طبیعی درست کنید.

از خواص های بیشمار رزماری می تواند به تقویت کننده مغز ، پیشگیری از سرطان ، جوان ماندن پوست ، کاهش دهنده درد ها ، ضد افسردگی ، رشد و تقویت مو اشاره کرد.

از عوارض رزماری می توان به کم شدن احتمال باروری ، خارش پوست ، افزایش دهنده سطح خون ، تشنج اشاره کرد.

 

رز ماری

اطلسی

گل های زیبا و روشن اطلسی می توانند محافظی برای باغ شما باشند. این گل زیبا و شیک می تواند انواع شته ها ، انواع سوسک ها و انواع آفت را از محل زندگی شما دور کند. شیره اطلسی سبب دفع حشرات و جذب حلزون می شود. این گیاهان زیبا می توانند در باغ و منزل شما زیبایی را به فضا منتقل کنند.

گل اطلسی گیاهی یکساله و بومی آمریکای جنوبی می باشد.

این گیاه به دلیل اینکه در برابر باد های شدید و باران آسیب پذیر است ، بهتر می باشد تا در گلدان نگهداری شود.

گل اطلسی مقاوم به خشکی می باشد اما برای اینکه گلدهی آن زیاد باشد ، باید آبیاری را به صورت مرتب انجام دهید. آبیاری بیش از اندازه نیز برای اطلسی مفید نمی باشد و سبب پوسیدگی ریشه آن می گردد. از آب های سرد برای گیاه خود استفاده نکنید.

اطلسی به مکانی پرنور برای شکوفا شدن احتیاج دارد. حداقل نور مورد نیاز برای گل اطلسی ، 5 ساعت در روز می باشد. کمبود نور باعث پریدگی رنگ ها و عدم گلدهی می باشد.

این گیاه می تواند تا دمای 30 درجه را به خوبی تحمل کند اما باید آبیاری آن را نیز افزایش دهید. مناسب ترین دما برای اطلسی 18 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد.

 

-همیشه بهار 

گل همیشه بهار دارای رایحه بسیار قوی ای می باشد که می تواند پشه ، شته ها و خرگوش را از خود دور کند. این گل از گذشته تا کنون توسط کشاورزان کاشت می شود تا محصولات و میوه های آن ها در برابر حشرات آسیب نبیند.

ارتفاع گل همیشه بهار در صورت نگهداری خوب ، به 60 سانتی متر نیز می رسد. این گیاه علاوه بر اینکه به خشکی مقاوم است ، در برابر سرما نیز می تواند خود را حفظ کند و زنده بماند.

همانطور که گفتم این گل به خشکی مقاوم می باشد و میتواند کم آبی را به خوبی تحمل کند اما بهتر است تا شما به طور مرتب آن را آبیاری کنید. در فصل های استراحت همیشه بهار ، آبیاری را کاهش دهید. چون هوا به حد کافی خنک می باشد و احتیاج زیادی به آبیاری نیست.

گل همیشه بهار به مکانی با تابش نور مستقیم خورشید نیازمند می باشد. اگر در منطقه سردی زندگی می کنید ، گیاه را در مکانی بکارید که بعد از ظهر آن سایه بشود.

بهترین دما برای این گل ، 15 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. البته که می تواند دمای کمتر از این را نیز تحمل کند. هرگز گل همیشه بهار خود را در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی قرار ندهید.

 

-برگ عبایی

گل برگ عبایی یک گیاه مقاوم می باشد که توانایی دور کردن حشرات را دارد.

این گیاه زیبا که داری برگ هایی به رنگ سبز تیره و درخشان است، نیازمند مراقبت اندکی بوده و از مقاومت بالایی در شرایط سخت برخوردار است.

گل برگ عبایی متعلق به چین و ژاپن می باشد و بیشتر از 100 گونه مختلف دارد.

خاک برگ عبایی نباید بسیار خشک و یا خیس باشند. آبیاری بسیار زیاد موجب پوسیدگی ریشه و آبیاری بسیار کم نیز موجب خمیدگی برگ عبایی می شود. شما می توانید با آبیاری منظم و به اندازه به رشد برگ عبایی کمک کنید.

به گیاه خود نور غیر مستقیم و متوسط بدهید. نور مستقیم سبب سوختگی برگ های عبایی می شود.

بهترین دما برای برگ عبایی ، 15 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. در فصل زمستان گیاه خود را به داخل خانه منتقل کنید تا دچار سرما زدگی نشود. همچنین دقت داشته باشید تا برگ عبایی را در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی قرار ندهید ، چون تغییرات دمایی باعث قهوه ای شدن برگ های عبایی می شود.

 

برگ عبایی

-داوودی

گل داوودی یکی از محبوب ترین و زیبا ترین گل ها در ایران و جهان می باشد که در رنگ ها و گونه های مختلف وجود دارد. بیشترین رشد گل های داوودی در فصل بهار و تابستان اتفاق می افتد. این گل زیبا در آسیا نماد تولدی دوباره را می دهد.

شما می توانید گل داوودی را در منزل نگهداری کنید و از شر پشه های مزاحم خلاص شوید. گل داوودی از خود بویی منتشر می کند که باعث دور شدن پشه ها و حشرات می شود. انسان ها متوجه این بو نمی شوند.

گل های داوودی در طیف وسیعی از رنگ ها وجود دارند که عبارت است از : سفید ،زرد ، نانرجی ، صورتی ، بنفش ، قرمز و… جالب است بدانید تا رایج ترین و محبوب ترین رنگ در گل داوودی ، زرد می باشد که به دلیل زیبایی بی نظیر این رنگ ، به آن گل طلایی می گویند.

گل هایی داوودی برای رشد نیاز دارند تا در روز چند ساعت مقابل نور مستقیم خورشید قرار بگیرند. بعد از باز شدن شکوفه ها ، میتوانید گل داوودی را در سایه قرار دهید تا نور خورشید به گلبرگ ها آسیب و صدماتی وارد نکند. نور خورشید از مهم ترین ارکان رشد و گلدهی گل داوودی می باشد.

یکی دیگر از شرایط مهم کاشت و نگهداری گل داوودی ، آبیاری منظم و مرتب می باشد. این گل به دلیل داشتن ریشه کم عمق ، نیاز به دفعات آبیاری زیادی دارد. در بهار و تابستان که فصل رشد این گیاه می باشد ، باید خاک آن همیشه مرطوب باشد ، البته که مرطوب بودن به معنا غرقاب شدن خاک نیست.

این گیاه به دمای معمولی برای رشد عالی نیازمند می باشد. بهترین دما برای گل داوودی ،‌15 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. دقت داشته باشید تا به گیاه خود شوک دمایی وارد نکنید.

 

-حسن یوسف

گل حسن یوسف یکی از زیبا ترین گیاهان آپارتمانی که امروزه نزد مردم بسیار محبوب شده است. این گیاه چند ساله بومی آسیا و استرالیا می باشد.

این گیاه دارای ریشه عمودی بلند و ضخیم می باشد که توسط ریشه های کوچک تر گیاه احاطه شده است و رگبرگ هایی روی برگ هایش وجود دارد. همچنین هر ساقه گل حسن یوسف ، دارای چند گل می باشند.

جالب است بدانید که گل حسن یوسف باعث دور شدن پشه و حشرات مزاحم از گیاه می شود. بهتر می باشد تا گیاه حسن یوسف را در گلدان و منزل بکارید تا حشرات از منزل شما خارج شوند.

اولین بار که می خواهید به گل حسن یوسف آب بدهید ، به مقدار زیاد این کار را انجام دهید. در ادامه فقط زمانی به گیاه خود آب بدهید که سطح رویه آن خشک شده باشد. به طور کلی گل حسن یوسف مرطوب بودن را دوست دارد.

گل حسن یوسف عاشق سایه می باشد. این گیاه در زادگاه خود در مکان های سایه و نیمه سایه زندگی کرده است و به همین دلیل از نور مستقیم خورشید خوشش نمی آید. بهتر می باشد تا در صبح ،‌حسن یوسف را مقابل نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید و در ظهر  آن را  به مکانی نیمه سایه منتقل کنید.

گیاه حسن یوسف گرما را بسیار دوست دارد و در برابر سرما مقاوم نمی باشد. این گیاه می تواند تا دمای 20 تا 38 درجه سانتی گراد را تحمل کند.

حسن یوسف می تواند رطوبت بالا را به خوبی تحمل کند.

 

حسن یوسف

 

در اینجا سعی کردیم تا گیاهانی که می توانند پشه ها را دور کنند را برایتان شرح دهیم و امیدواریم که کارساز واقع شود.

ممنون که تا آخر همراه ما بودید. اگر سوالی دارید و یا بخشی را متوجه نشدید ، حتما در انتهای این بخش برای ما کامنت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *