آموزش جامع روش های تکثیر گیاه بابا آدم | خاک مناسب گیاه بابا آدم

زمان مطالعه : 5 دقیقه
زمان انتشار : 24 اسفند 1401
گل بابا ادم

تکثیر گل بابا ادم

افراد بسیاری این گیاه را در خانه خود نگهداری می کنند و علاقه دارند تعداد بیشتری از این گیاه چند تا داشته باشند. اما بعضی با خود فکر میکنند که تکثیر گیاه بابا آدم خیلی مشکل است و هر کسی نمیتواند این کار را انجام دهد. درصورتی که کاملا در اشتباه هستند و تکثیر بابا ادم خیلی آسان است. این گیاه دوست داشتنی به روش های مختلفی تکثیر می شود که در ادامه به توضیح انها میپردازیم.

گیاه بابا ادم یک گیاه غده ای و ریزوم دار است. به همین دلیل معمولا از آن قلمه تهیه نمی کنند و نحوه تکثیر آن از قلمه زدن ریزوم های آن است. این روش بسیار آسان است و هر کسی می تواند آن را در خانه انجام دهد.

روش های تکثیر بابا ادم:

بابا ادم به سه روش تقسیم ریزوم، جدا کردن پاجوش ها و کاشت بذر تکثیر می شود.

– تکثیر بابا ادم از طریق تقسیم ریزوم :

گیاه بابا آدم در حقیقت از طریق ریزوم های زیرزمینی رشد می کند. لذا بهترین روش تکثیر این گیاه ، آن است که این ریزوم ها را جداسازی و تقسیم کرد.

به عبارت دیگر گیاه بابا آدم از طریق ریشه آن قلمه زده می شود. زمانی که این گیاه از خواب زمستانی در فصل سرما بیدار می شود ، بهترین زمان برای تکثیر این گیاه است. لذا فصل بهار و اوایل فصل تابستان زمان بسیار مناسبی برای تکثیر گیاه بابا آدم محسوب می شود.

برای تکثیر گیاه بابا آدم از طریق تقسیم ریزوم ، ابتدا باید در اطراف و پیرامون گیاه یک حفره ایجاد نمایید. این حفره باید با گیاه شما حداقل 30 سانتیمتر فاصله داشته باشد تا به آن آسیب نزند.

برای این کار می توانید از یک بیلچه کوچک استفاده کنید. پس از ایجاد این حفره، گیاه را از خاک خارج سازید. توجه داشته باشید که اندازه حفره باید به گونه ای باشد که هنگام خارج کردن گیاه از خاک، ریشه های آن آسیب نبینند.

پس از خارج کردن گیاه از خاک، ریزوم ها یا غده های زیر زمینی گیاه بابا آدم را می توانید به راحتی در ریشه آن ببینید.

برای تکثیر گیاه بابا آدم باید ریزوم های زیرزمینی آن را از ریشه جدا کرده و آن ها را در خاک و گلدان مناسب بکارید.

فاصله میان ریزوم ها در خاک باید به گونه ای باشد که گیاهان جدید فضای کافی برای رشد کردن و بیرون آمدن از خاک داشته باشند. بنابراین نباید فاصله ریزوم ها خیلی کم باشد.

– تکثیر بابا ادم از طریق پاجوش ها:

این روش شباهت زیادی به تقسیم ریزوم ها دارد. در واقع بابا ادم به صورت دسته ای رشد می کند و اگر شما گیاه را از گلدان خارج کنید می بینید که  یک گیاه در واقع از چند دسته جدا تشکیل شده است.

پاجوش های بابا ادم در نسخه کوچکی از گیاه اصلی هستند که هر کدام از این پاجوش ها به صورت جدا می تواند یک گیاه را پرورش دهند و بسازند.
برای شروع ابتدا دقت کنید که هر دسته حداقل چند غده سیب زمینی شکل داشته باشد. سپس پاجوش ها رابا یک چاقوی تیز و ضد عفونی شده از گیاه مادر جدا کنید. بیشتر پاجوش ها خودشان ریشه دارند و می توان به راحتی آن ها را در خاک کاشت. همچنین امکان دارد که بعضی از پاجوش ها ریشه نداده باشند که شما می توانید آنها را در آب بگذارید تا ریشه بدهد.

– تکثیر بابا ادم از طریق کاشت بذر:

ابتدا باید خاک مناسب را جهت کاشت بذر انتخاب کنید. سپس برای شروع خاک را مرطوب کنید.
سپس حفره هایی با عمق 1 تا 2 سانتی متر ایجاد کنید و بذرها را داخل آن ها بکارید. دقت کنید که هر بذر با بذر دیگر حدود 8 سانتی متر فاصله داشته باشد.

پس از کاشت مجددا خاک را آبیاری کنید. تا زمانی که بذرها ریشه بدهد و جوانه بزند باید آبیاری و رطوبت رسانی به خاک را به طور منظم انجام دهید. به طور کلی نباید بگذارید خاک خشک شود وگرنه بذرها جوانه نمی زنند. البته غرقاب کردن خاک نیز اصلا برای بذرها خوب نیست. 4 تا 7 روز طوب می کشد که بذرها جوانه بزنند. پس از جوانه زدن می توانید آن را در گلدان های جداگانه و مناسبی بکارید.
پس از آخرین سرما می توانید گیاه را به گلدان منتقل کنید.
گیاه جوان شما نسبت به یک گیاه بالغ به مراقبت بیشتری احتیاج دارد. بنابراین بهتر است در آبیاری ، رساندن نور خورشید و تقویت آن با کود شیمیایی دقت بیشتری داشته باشید.

خاک مناسب گیاه بابا آدم :

گیاه بابا آدم در صورت مناسب بودن خاک خود می تواند به راحتی در محیط منازل مسکونی یا آپارتمان ها رشد یابد. خاکی که گیاه بابا آدم در آن کاشته می شود ، باید خاکی سبک و دارای مواد مغذی باشد. همچنین خاک این گیاه باید از مقدار کافی مواد آلی نیز برخوردار باشد.

برای تأمین خاک مناسب برای پرورش و نگهداری گیاه بابا آدم باید مخلوطی از پیت ماس و پرلایت تهیه کرده و گیاه بابا آدم را در آن بکارید.

یکی از نکات بسیار مهم که در هنگام کاشت گیاه بابا آدم باید به آن توجه داشته باشید این است که گلدانی که این گیاه در آن کاشته می شود، باید دارای زهکشی مناسب باشد تا فرایند تخلیه آب به شکلی کاملاً مناسب صورت گیرد.

در صورت مناسب نبودن زهکشی و عدم تخلیه مناسب و به موقع آب از خاک گیاه بابا آدم، ریشه های آن دچار پوسیدگی خواهند شد.

گل بابا ادم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *