همه چیز در مورد گیاه بامبو(سیر تا پیاز)

زمان مطالعه : 12 دقیقه
آخرین بروزرسانی : 24 اسفند 1401
معرفی گیاه بامبو

گیاه بامبو به انگلیسی معادل Bamboo می باشد. این گیاه زیبا و خوش یمن، بومی آفریقای جنوبی است. گل بامبو از خانواده Draecenaceae می باشد که امروزه نزد افراد زیادی به خصوص در ایران محبوبیت پیدا کرد است. به طوری که اکثر مردم میخواهند این گل زیبا را در خانه خود داشته باشند. یکی از دلایل محبوبیت زیاد بامبو در ایران، نگهداری آسان آن و خوش یمن بودنش می باشد.

اگر به خوبی از این گیاه مراقبت کنید، میتواند تا یک متر نیز رشد داشته باشد و به دکوراسیون منزل شما زیبایی ببخشد. عمر این گیاه چند ساله می باشد.

بسیاری از مردم فکر میکنند که این گیاه بومی آسیا است، اما اینطور نیست و از آفریقا به آسیا صادر شده است.

طبق افسانه ها و روایت ها، گیاه بامبو باعث خوش شانسی و اقبال می شود. این گیاه زیبا در فنگ شویی نیز به کار میرود و از نظر طراحی دکوراسیون بسیار مناسب می باشد و جو مثبتی به منزل شما میدهد.

گیاه بامبو توجه کردن را بسیار دوست دارد! به گیاه خود توجه کنید و آن را در بهترین جای منزل خود قرار دهید.

سوال بسیاری از مردم این است که هنگام خرید گل بامبو، به چه نکاتی باید توجه کرد؟ گیاهی را بخرید که ساقه و برگ های آن سالم باشد. اگر حس کردید که آن بامبو، بو می دهد ، آن را نخرید. معمولا بامبو هایی که دچار بیماری می شوند، بوی بدی از خودشان منتشر میکنند. گیاهان ریشه دار را خریداری نمایید. گیاه بامبویی که قسمت انتهای بریده شده ساقه آن ، قهوه ای شده باشد را نخرید؛ زیرا به خوبی از آن نگهداری نشده و عمر کوتاهی دارند.

درخت بامبو

در ادامه به نحوه صحیح نگهداری از گیاه بامبو میپردازیم تا بتوانید گیاهان شادابی داشته باشید.

نگهداری گل بامبو

-نور مناسب

یکی از نکات حائز اهمیت برای این گیاه خارق العاده ، نور مناسب آن می باشد. گیاه بامبو به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد تا سرحال بماند و بدرخشد. هرگز به بامبو نور مستقیم خورشید ندهید،‌ زیرا باعث سوختگی برگ های آن می شود.

بهترین مکان برای قرار گرفتن گیاه بامبو ، پشت پنجره و یا تراس می باشد.

نور کم به بامبو باعث می شود تا ساقه های آن شل شود و زیبایی خود را از دست بدهد. همچنین نور بسیار زیاد نیز برای آن مفید نیست. سعی کنید تعادل را رعایت فرمایید تا بامبو شما همیشه جذاب و شاداب باقی بماند. نور غیر مستقیم بهترین نور برای بامبو است.

سعی کنید حداقل 3 تا 4 ساعت به ان نور بدهید. بهترین زمان نوردهی برای این گیاه هنگام صبح می باشد. در بعد از ظهر ها گیاه خود را به مکانی نیمه سایه و نیمه آفتاب ببرید.

قرار دادن گیاه به مدت طولانی در سایه، موجب پریدگی رنگ های گل بامبو می شود.

-آبیاری

یکی دیگر از نیاز های گیاه، آب میباشد. اگر بتوانید آبیاری مناسبی به گیاه بدهید، بامبو شما به خوبی رشد خواهد کرد.

گیاه بامبو را میتوانید هم در آب و هم در خاک قرار دهید. بهتر می باشد برای جلوگیری از شور شدن آن را در آب قرار دهید. بامبو به آب شور و سنگین حساس می باشد. بهتر است به صورت روزانه آب گل بامبو را تعویض کنید. آب مورد نیاز بامبو، نباید کلر داشته باشد.

برای آبیاری گیاه بامبو، از آب بسیار سرد و یا بسیار گرم استفاده نکنید؛ زیرا دچار شوک منفی می شود.

هر سه روز یکبار نیز میتوانید برگ های بامبو را با اسپری تمیز کنید تا کمتر دچار بیماری شود.

اگر گل بامبو را در خاک کاشته اید ، هر زمان که سطح رویه خاک آن خشک شد، گیاه را آبیاری کنید. آب بیش از حد موجب پوسیدگی بامبو می شود ، پس در آبدهی دقت لازم را داشته باشید. همچنین آبیاری کمتر از نیاز گل بامبو، موجب شل شدن ساقه های بامبو می شود.

در روز های گرم سال، میزان آبیاری را افزایش دهید و در روز های سرد سال از آبیاری بکاهید.

در بین دو آبیاری ، بگذارید چند سانتی متر از خاک خشک شود ، سپس آن را مرطوب کنید. این کار باعث می شود تا بامبو دچار غرغابی نشود.

شما میتوانید از آب معدنی نیز برای گیاه بامبو استفاده نمایید.

گل بامبو

-خاک

اگر میخواهید گیاه بامبو خود را در خاک بکارید بایستی از ماسه ، پیت موس و خاک باغچه برای گیاه خود استفاده کنید.

چنانچه گیاه بامبو شما در خاک ریشه داده است، آن را به آب منتقل نکنید، چون ممکن است به بامبو شوک وارد شود و نتواند رشد خوبی داشته باشد و یا برگ های آن زرد می شود.

برای این منظور گیاه بامبو را یا از ابتدا داخل خاک قرار دهید یا آن را ابتدا داخل ماسه منتقل کرده بعد از یک ماه به خاک کامل وارد کنید.

-دما

با توجه به منطقه ی تولد گیاه بامبو، این گیاه گرما را دوست دارد و حتی میتواند گرمای شدید را نیز تحمل کند. بهترین دما برای بامبو 15 تا 20 درجه سانتی گراد می باشد. این گیاه زیبا در این دما بهترین رشد خودش را خواهد داشت. بامبو نمیتواند سرمای زیاد را تحمل کند و باید در فصل زمستان آن را به داخل خانه منتقل کنید.

یکی از نکات مهم در خصوص گیاه بامبو، این است که نباید در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی مختلف قرار بگیرد. زیرا تغییرات دمایی متعدد را دوست ندارد و دچار شوک می شود و رشد آن آهسته می شود. همچنین ممکن است دچار مشکلات دیگری شود.

گیاه خود را از دمای گرم به طور ناگهانی به دمای سرد منتقل نکنید، این کار باعث استرس گل بامبو می شود و ممکن است صدماتی ببیند.

دمای مناسب بامبو-کوددهی

بامبو نیازی به کود دهی ندارد. با قطره ی مخصوص گیاه بامبو، میتوانید هر ماه آن را تغذیه کنید. بهتر است این کار را در فصل رشد گیاه خود انجام دهید.

برای کود دهی به گیاه میتوانید از یک روش جدید و نوین نیز استفاده نمایید. روشی به نام کشت آکواپونیک! کشت آکواپونیک به این معنی پرورش همزمان ماهی ها و گیاهان مختلف است. حالا چرا گیاهان را در کنار ماهی ها پرورش میدهند؟ برای اینکه گیاه بتواند از مدفوع ماهی ها برای رشد بهتر خود استفاده کند. مدفوع ماهی ها دارای ازت و املاح بالایی می باشد و برای گیاهان مفید است. این کار باعث صرفه جویی در مصرف آب نیز می شود.

شما میتوانید برای خود در خانه کشت آکواپونیک درست کنید. فقط لازم است تا چند ماهی فایتر و زبرا تهیه کنید. سپس چند شاخه از بامبو را درون آن قرار دهید. با این کار دیگر لازم نیست به گل بامبو قطره بدهید. همچنین باعث زیبا تر شدن دکوراسیون منزل شما نیز می شود.

-رطوبت

رطوبت معمولی و آب بخار شده گلدان برای بامبو کافی است.

-تعویض گلدان

اگر بامبو خود را در خاک کاشته اید، لازم است بعد از دو سال ، گلدان آن را تعویض نمایید. سعی کنید همیشه ریشه گیاه خود را بررسی کنید. اگر ریشه بامبو از گلدان خارج شده بود و یا فضای آزادی نداشت، یعنی وقت تعویض گلدان آن فرا رسیده است.

هنگام جا به جایی گیاه ، اگر دیدید که ریشه دچار بیماری و آفت شده است، آن بخش را بچینید تا به بقیه گیاه سرایت نکند. جا به جایی گیاه را با دقت انجام دهید تا گیاه شما آسیب نبیند.

گل بامبو در گلدان

تکثیر گیاه بامبو

میتوانید گیاه بامبو را از طریق بریدن ساقه و قرار دادن آن در آب ، تکثیر کنید. بهترین زمان تکثیر بامبو، فصل تابستان است.

  • به این منظور از قسمت پایین ساقه و بالای ریشه، 3 بند (گره) از گیاه بامبو را در نظر بگیرید. از وسط بند 4 به بعد می توانید ساقه مورد نظر را برای قلمه را انتخاب کنید. البته می توانید تعداد بند های بیشتری را نیز انتخاب کنید؛ اما اگر ساقه انتخاب شده برای قلمه زدن بامبو، کمتر از سه بند داشته باشد، ممکن است گیاه از بین برود. پس از آن استفاده نکنید. به طور کلی توصیه میشود، ۲ تا ۵ سانتی متر قلمه را از زیر گره ساقه جدا کنید. گره اولین جایی است که جوانه بامبو از آنجا بوجود آمده است.
  • قسمت پایین ساقه گل بامبو خود را به صورت زاویه دار ببرید و قسمت بالای ساقه را با چسب مخصوص گیاهان بپوشانید. البته میتوانید از طریق شمع این کار را انجام دهید.
  • اگر میخواهید از شمع برای پوشاندن بالای ساقه استفاده کنید، باید تمامی قسمت بالای آن را به طور کامل بپوشانید تا روی آن شمع نریزد.
  • ساقه های گیاه بامبو را که برای قلمه زدن بریدید، میتوانید در آب و یا خاک قرار دهید. هر کدام از این ها، یک قلمه جدید بامبو می باشند. پس از گذشت مدت زمانی، قلمه ها میتوانند رشد کنند و همچنین جوانی زنی را نیز آغاز کنند. با انجام دادن این مراحل میتوانید یک بامبو جدید برای خود داشته باشید.
  • زمان رشد ساقه ها یک ماه و زمان جوانه زدن آنها دو ماه می باشد. اگر بیشتر از این مقدار نیز طول کشید، صبور باشید.

مشکلات و بیماری های گیاه بامبو

  1. علت زرد شدن برگ های بامبو: این اتفاق بیشتر به خاطر قرار گرفتن بامبو جلوی نور مستقیم خورشید و املاح (کلر) آب می باشد. کمبود پتاسیم و کلسیم نیز باعث زرد شدن برگ ها می شود. برای درمان این مشکل، به طور منظم از قطره گیاه بامبو استفاده کنید.
  2. قهوه ای شدن برگ ها: این اتفاق معمولا بخاطر آلودگی آب و یا رطوبت کم می باشد. اگر گیاه خود را در آب نگهداری میکنید، به صورت روزانه آب آن را تعویض کنید. همچنین میتوانید برای بالا بردن رطوبت بامبو، روی برگ ها را اسپری کنید.
  3. پوسیده شدن ساقه گیاه: اگر این اتفاق برای گیاه شما رخ داد، به این معناست که دچار آفت قارچی شده است. محل آلودگی را با چاقو بتراشید و برای مدتی در محلول قارچ کش قرار دهید. اگر آلودگی بسیار زیاد و عمقی باشد، باید محل قارچ زدگی و پوسیدگی را ببرید و داخل آب قرار دهید.
  4. دیده شدن تار عنکبوت بر روی گیاه: این اتفاق به دلیل وجود کنه بر روی بامبو می باشد. بهتر می باشد برای درمان این مشکل ، گیاه خود را سم پاشی کنید و رطوبت آن را افزایش دهید.
  5. دیده شدن لکه های سوخته بر روی برگ: آفتاب مستقیم و یا غبار پاشی جلوی نور مستقیم خورشید، باعث رخ دادن چنین اتفاقی می شود. برای درمان، گیاه خود را به محیط مناسب منتقل کنید و شرایط را دوباره بسنجید.
  6. باز نشدن برگ های گیاه: این اتفاق به دلیل کمبود نور و یا کمبود تغذیه می باشد. برای درمان این اتفاق ، گیاه خود را مدت زیادی جلوی نور خورشید ببرید و همچنین از قطره های تغذیه به بامبو بدهید تا این مشکل برطرف شود.
  7. عدم رشد برگ های جدید در فصل رشد گیاه: اگر در فصل بهار و تابستان گیاه ،‌برگ های جدید تولید نکرد، به این معناست که دمای نگهداری آن بسیار سرد می باشد و باید آن را به خانه منتقل کنید و در هوای متعادل قرار دهید.
  8. خشک و پژمرده شدن برگ های گیاه: اگر این مشکل برای گیاه شما پیش آمد، یعنی اینکه آب کمی دریافت کرده است. گل برای اینکه سر حال باشد ، باید ریشه آن بتواند آب دریافت کند. گیاهانی که دارای ریشه های بیشتری هستند، آب بیشتری نیز میخواهند. از دلایل دیگر این اتفاق گرد و غبار بر روی بامبو می باشد.

گیاه بامبو باید همیشه سبز باشد. اما اگر هر قسمتی از آن زرد شد، این نشان میدهد که گیاه بیمار است و باید آن قسمت را کاملا از بین ببرید تا به جاهای دیگر گیاه منتقل نشود.

گیاه بامبو در گلدان مشکی

اگر سوالی دارید، در قسمت کامنت ارسال فرمایید. همکاران ما پاسخگوی نظرات و سوالات شما خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *