معرفی گل ارغوان | نکات مهم نگهداری و تکثیر درخت ارغوان

زمان مطالعه : 3 دقیقه
زمان انتشار : 23 اسفند 1401
گل ارغوان

گل های زیبای این درخت باعث شده تا از آن به عنوان گیاهی زینتی برای فضاهای باز استفاده شود.

با ما همراه باشید تا با این گیاه جذاب آشنا شوید.

 

آشنایی با گل ارغوان

ارغوان درختچه ای نسبتا بلند میباشد ، که تا 12 متر ارتفاع آن است و 4 متر پهنا دارد. مقاوم به سرما بوده و دمایی تا منفی 25 درجه سانتی گراد را تحمل میکند. بومی اروپا و غرب آسیا است. اصالت این درخت اروپایی بوده و در سال های گذشته در مناطق معتدل به سرد ، مانند نواحی ایران و پاکستان برای کاربرد های زینتی کاشت میشود.

از درخت ارغوان برای محوطه سازی و کاشت در قسمت حاشیه های باغ و باغچه استفاده میشود. در زمان قدیم این گل در حاشیه باغ های میوه کاشت میشد.

گل ارغوان در شهرهای شمالی استان خوزستان مانند دزفول، شوشتر، مسجدسلیمان و هفت تپه نیز ، بسیار کم یافت می‌شود. زمان گلدهی آن اواسط زمستان است.

کشور افغانستان برای رشد ارغوان بسیار مناسب و مهیا میباشد.

در اردیبهشت ماه هر سال دشت‌های این کشور به گل‌های زیبای ارغوان آذین شده و نمای زیبایی را به مناطق هدیه می بخشد.

 

درخت ارغوان

 

 

مشخصات ظاهری گل ارغوان

برگ های ارغوان قلبی شکل هستند. گل هایش به رنگ صورتی و ارغوانی (بنفش) میباشند. فروردین و اردیبهشت ماه هنگام به گل نشستن این درخت میباشد که گل ها در دسته های 2 تایی تا 6 تایی به صورت متراکم روی شاخه درخت قرار میگیرد.

گل ارغوان در دوران گلدهی بسیار جذاب میشود ، چون برگی وجود نداشته و سرتاسر این درخت  فقط گل وجود دارد.

 

شرایط مناسب رشد گل ارغوان

برای اینکه گل ارغوان رشد خوبی داشته باشد ، نیاز به نور مستقیم و زیادی دارد ؛ اما در مکان هایی که نیمه سایه است نیز میتواند رشد مطلوبی داشته باشد. اما در این حال گلدهی آن کاهش میابد.  درخت ارغوان به آبیاری کمی نیاز دارد و بسیار مقاوم میباشد. خاک هایی که مرطوب است و زهکشی مناسبی دارد ، برای رشد این گیاه خوب میباشد.

شرایط اقلیمی معتدل به سرما برای پرورش این گیاه بسیار مناسب میباشد.

 

گل و درخت ارغوان

 

روش های تکثیر ارغوان 

درخت ارغوان به سه روش بذر، قلمه و خوابانیدن ساقه تکثیر می شود.

 

– تکثیر از طریق بذر

بذر درخت ارغوان در فروردین ماه و در هوای آزاد کاشت میشود. بهتر میباشد برای تسریع در جوانه زنی ، بذر ارغوان را قبل از کاشت برای مدت زمان یک دقیقه در آب جوش قرار دهید. بهترین زمان برای جمع آوری بذر ها از روی درخت در اواخر زمستان میباشد ؛ زیرا در این زمان نیاز سرمایی گیاه بر طرف میشود.

بذر درخت ارغوان باید برای کاشت به مدت 3 ماه در دمای 2 الی 4 درجه سانتی گراد نگهداری شده و سپس کاشته شود.

بذر های ارغوان می بایست در ترکیبی از خاک ، ماسه و پیت ماس کاشته شوند و تا زمانی که بذر ها جوانه بزنند ، مکان کشت آنها مرطوب باشد.

– تکثیر ارغوان با قلمه

تکثیر ارغوان از طریق قلمه های علفی در اوایل بهار رخ میدهد. خواباندن ساقه روش دیگر تکثیر این گیاه میباشد که فصل بهار و زمستان بهترین زمان برای انجام این کار است.

ارغوان به سختی پیوند را قبول می کند و به همین منطق برای تکثیر آن از این روش استفاده نمی شود و روش اول بهترین و مناسب ترین روش میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *