معرفی کامل گل آلسترومریا و روش نگهداری آن

زمان مطالعه : 11 دقیقه
زمان انتشار : 28 اسفند 1401
گل آلسترومریا

آلسترومریا یکی از گیاهان محبوب می باشد که امروزه در تمام نقاط جهان وجود دارد و از آن استفاده های فراوانی می شود. شما می توانید این گل را در بسیاری از دسته گل ها مشاهده کنید. این گل را می توانید در گل فروشی محل خود به راحتی پیدا و تهیه کنید. نام علمی این گیاه Alstroemeria و از خانواده آمارانتاسه است.
آلسترومریا در واقع دو نام دارد که نام دوم آن سوسن پرویی است. آلسترومریا یا همان سوسن پرویی بومی سه کشور  مکزیک ،استرالیا و نیوزیلند می باشد و اولین بار در این مناطق کشت شده است.
یکی از دلایل محبوبیت گل آلسترومریا رنگ های متنوع آن است. گل آلسترومریا رنگ هایی خیلی متفاوتی دارد و شما می توانید آن را به راحتی در رنگ مورد علاقه خود پیدا کنید. به طور کلی شما می توانید رنگ های بنفش قرمز، بنفش، صورتی ، گل‌بهی، سفید و نارنجی را در گل های آلسترومریا پیدا کنید.
گیاهان آلسترومریا حدود 60 گونه از نوع خود دارند که ارتفاع آنها بسیار مختلف است و از 30 تا 140 سانتی متر ارتفاع دارند.

این گل دوام بسیاری دارد و می تواند در هر شرایطی خود را وقف دهد. از ویژگی های دیگری که این گیاه دارد این است که به محض رشد کردن این گل در لبه های خود رنگ هایی ایجاد می کند.

گیاهان آلسترومریا از ریزوم های انشعاب دار، گوشتی و سیمپودیال که از آن بخش های هوایی و ریشه های افشان منشأ می گیرند تشکیل شده اند. ریشه های افشان به محض اینکه گیاهان توسعه می یابند به ریشه های ذخیره ای ضخیم تبدیل می شوند.  ریشه ها به رنگ سفید، گوشتی، ترد و متراکم و کرکدار هستند.

جالب است بدانید که نام این گل به افتخار یک گیاه شناس سوئدی به نام کلس ون آلسترومر که درباره خانواده این گل بسیار تحقیق می کرد انتخاب شده است.

در نگاه اول شاید تصور کنید که این گیاه عطر فوق العاده ای داشته باشد اما باید بگوییم که خیر چنین نیست و آلسترومریا عطر ندارد. اما زیبایی چشمگیری دارد که هر کس را خیره خود می کند. می توانم بگویم که اگر این گل عطر داشت جزو یکی از محبوب های جهان می بود.

آلسترومریا هوای گرم را دوست ندارد و بهتر است همیشه آن را در دمای خنک نگهداری کنید.

به طور کلی گل آلسترومریا به دو گونه تقسیم می شوند که در ادامه در مورد آنها بیشتر توضیح خواهیم داد.

گل آلسترومریا

انواع گل آلسترومرییا:

سوسن پرویی معمولا از اواخر بهار کگل های زیبای خود را نمایان می کند. گلدهی گیاه تا پایان تابستان و نهایتا اوایل پاییز ادامه پیدا می کند.

گل آلسترومریا ارکیده ای:

این گل برای اینکه بتواند گل دهی کند نیاز دارد که در یک دوره سرما قرار بگیرد.این سرما دمایی بین 10 تا 15 درجه است که بعد از گل دادن تا بهار به رشد خود ادامه می دهند. این گل از اول بهار به مدت ۳ تا ۵ ماه حداکثر گل دهی خود را انجام می دهد.

گل دهی به صورت پروانه ای:

یکی دیگر از گونه های گل دهی گل آلسترومریا گل دهی پروانه ای است. این گونه گل دهی نسبت به گل دهی ارکیده ای فرق هایی دارد.آلسترومریا پروانه ای ۹ تا ۱۲ ماه سال را گل دارند. همچنین برای اینکه گل بدهند نیاز دارد در دمای بین 13 تا 16 درجه سانتی گراد قرار بگیرند. ارتفاع گل آلسترومریا پروانه ای از گل ارکیده ای کمر است.

نماد گل آلسترومریا چیست؟

به طور کلی آلسترومریا نماد ثروت ، خوشبختی، شانس و دوستی است. رنگ صورتی و قرمز آن نشان گرمی و ابراز محبت نسبت به گیرنده ی گل است و رنگ نارنجی آن به معنای سخت کوشی در راه رسیدن به هدف است.
همچنین گل آلسترومریا سفید نشانه اهمیت و ادای احترام شما نسبت به فردی است. اگر این گل را به کسی هدیه دهید درر واقع اهمیت دادن خود به او را ابراز می کنید. هدیه دادن گل ارکیده سفید به بیماران یکی ازز بهترین اننخاب ها است.

قرمز نماد عشق است.از رنگ قرمز آن می‌توان به عنوان گل مناسب برای یک دیدار عاشقانه یا تبریک تولد استفاده کرد

در ادامه روش نگهداری از گل آلسترومریا را معرفی می کنیم.

سمی بودن ؟ آیا گل آلسترومریا سمی است؟

در جوب سمی بودن آلسترومریا باید بگوییم که بله، آلسترومریا کاملا سمی است و اگر توسط انسان ها بلعیده شود می توانید مشکلات زیادی را به بار بیاورد و فرد را بیمار کند. همچنین خوردن آلسترومریا توسط حیوانات هم آسیب به حیوانات وارد می کند.
شیره آلسترومریا سمی است و اگر انسان ها آن را لمس کنند باعث ایجاد حساسیتت های پوستی می شود.
سعی کنید که کودکان و حیوانات را از آن دور کنید و خودتان هم هنگام کار کردن با گیاه دستکش به همراه داشته باشید. در صورتی که از دستکش استفاده نکردید حتما دست های خود را با آب و صابون بشویید.

قد گیاه آلسترومریا چقدر است؟

یک گیاه آلسترومریا ممکن است به بلندی ۱۲۰ سانتی متر رشد کند و رنگ گل های آن از سفید، صورتی و ماهی آزاد تا نارنجی ، قرمز و بنفش روشن باشد.

گل آلسترومریا

نحوه نگهداری از گل آلسترومریا

نور:

یکی از مهم ترین نکات در نگهداری آلسترومریا نور آن است. در روز باید حداقل 8 ساعت نور مستقیم را برای گیاهتان فراهم کنید. در صورتی که نور برای آن کم فراهم شود گیاه از رشد می ایستد و گل های آن ریزش می کنند.

نور بیش از حد هم سبب می شود که گیاه دیگر گل دهی نداشته باشد چون نور بیش از حد به نوعی گرما را افزایش می دهد و گرما هم سبب می شود که گیاه گل دهی نکند.

در تابستان که هوا خیلی گرم است خوب است که آن را از نور شدید در ظهر حفظ کنید. اما در زمستان چون هوا خنک است می توانید آن را به راحتی در نور آفتاب قرار دهید.

البته برای پرورش این گیاه می توان از نور مصنوعی هم استفاده کرد. برای تحریک گلدهی گیاه در روزهای کوتاه از نور لامپ سفید استفاده می شود. اگر از نور خورشیداستفاده نکنید در زمستان حداکثر 13 ساعت نور مصنوعی نیاز است.

در مناطق با شدت نور کم، روشنایی مکمل حدود ۶۰۰ فوت شمع در یک شبکه روشنایی به ارتفاع ۵ / ۱ تا ۲ متر از زمین و در بالای گیاه نیاز است.  هنگامی که السترومریای پروانه ای در موقعیت های نوری بالا کشت می شوند و هنگامی که گل های زیادی برداشت می شود، طول ساقه آنها کوتاه می شود.  به منظور جلوگیری از اثر کوتاه شدن ساقه و برای طولانی شدن دوره گل دهی، پرورش دهندگان ۲۵٪ تا۳۳٪ ساقه های گل دهنده در بستر را برداشت نمی کنند.

آبیاری:

مهم ترین نکته در آبیاری این گیاه آبیاری منظم است. آلسترومریا فقط باید آبیاری منظم داشته باشد تا بتواند رشد ایده آل داشته باشد.ریشه این گیاه سطحی بوده و تا عمق زیادی نفوذ نمی کند. به همین دلیل است که نیاز به آبیاری منظم و روی نظم دارد. یکی از بهترین روش ها برای آبیاری کردن گل آلسترومریا آبیاری قطره ای می باشذ.

آلسترومریا به آبیاری زیاد نیاز دارد و اگر کم آبیاری شود گل های آن خشک و چروکیده خواهند شد و در آخر گل شما از بین خواهد رفت.

همچنین آبیاری زیاد هم خیلی یرای گیاه منناسب نیست. در صورتی که گل خود را بیش از حد آبیاری کنید برگ های آن شل و نرم خواهند شد.

به طور کلی هر زمان که خاک گیاه کامل خشک نشده است باید به گل خود آب بدهید. برای تشحیص رطوبت خاک می توانید یکی از انگشتان خود را درون خاک ببرید و رطوبت آن را تشخیص دهید. در صورتی که خاک خشک شده بود باید سریعا آن را آبیاری کنید.

در تابستان که هوا گرم تر است باید گیاه خود را سریعتر آبیاری کنید چون که هوای گرم سبب می شود خاک زود تر خشک شود و نیاز بیشتری به آبیاری داشته باشد. در زمستان هم چون هوا خنک تر است ، باید کمی از آبیاری گیاه بکاهید.

گیاهان دوست دارند آب که برای آن ها استفاده می شود ، املاح نداشته باشد تا بتوانند آبی سالم را بنوشند. خوب است که از آب های بدون املاح استفاده کنید. اگر شرایط آن را نداشتید مشکلی نیست چون مشکلی برای گیاه پیش نخواهد آورد. اما هر کس دوست دارد گلی بسیار زیبا و ایده آل داشته باشد باید نکات را به خوبی دقت کند.

دما:

به دلیل حساسیت گیاه به سرما آن را معمولا در گلخانه پرورش می دهند. نگهداری این گل در گلخانه در دمای حدود 17 درجه در طول روز و دمای 10 تا 13 درجه در طول شب نگهداری می شود. دمای بالا برای گلدهی بهتر است اما اگر دما بیشتر از 20 تا 25 درجه شود گلدهی به مشکل خورده و گل ها ضعیف و کم عمر می شوند.

خاک:

خاک، پرلایت، رس ژلاتینی و شن برای گلخانه موفقیت آمیز بوده است.  بستر گیاهانی که برای تولید گل های شاخه ای به کار می روند باید ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر عمق داشته باشند.  وجود این عمق به ریشه ها اجازه می دهد که در دوره تولید ۳ تا ۴ ساله بتوانند به خوبی رشد کنند.

رطوبت:

این گیاه می تواند تا حدودی خشکی را تحمل کند اما خاک مرطوب برای آن خیلی خوب است.

کود دهی:

اگر دوست دارید که گیاهی پا کیفیت و قشنگ داشته باشید ، یاید به کود دهی آن توجه زیادی داشته باشید.ازت زیاد دوام گل را کاهش و حساسیت در برابرکپک خاکستری را افزایش میدهد. کود دادن به آلسترومریا به خاکی که از آن استفاده می کنید بستگی دارد. به همین دلیل قبل از اینکه استفاده کنید باید محتویات خاک، میزان اسیدی بودن و دیگر موارد بررسی شود.

بهترین مکان برای کاشت آلسترومریا:

آلسترومریا به طور کلی دوست دارد که همیشه در خاکی مرطوب باشد. اگر برای آن جایی را فراهم کنید که در ماه های تابستان از خاک مرطوب برخوردار باشد به نگهداری آن کمک زیادی کرده اید. همچنین نکته دیگر اینکه باید مکانی را انتخاب کنید که در آن نور مستقیم خورشید وجود داشته باشد. اگر چه که می تواند در نور غیر مستقیم – زیاد خورشید هم رشد داشته باشد.
آلسترومریا دوست دارد که خاک آن غنی و پر از مواد معدنی باشد. پس خوب است که خاکی را برای آن انتخاب کنید که سرشار از مواد معدنی باشد.

گل آلسترومریا

آفات و بیماری های گل آلسترومریا:

پوسیدگی:

یکی از بیماری های شایع در گل آلسترومریا پوسیدگی است. این پوسیدگی می تواند شامل پوسیده شدن ریشه و ساقه باشد. این اتقاق به دلیل آییاری بیش از حد پیش می آید. اگر چنین مشکلی برای شما هم پیش آمد باید آبیاری گیاه را به حداقل برسانید. بعد از آن گیاه را طبق روش گفته شده آبیاری کنید.

بادخوردگی 

این اتفاق به دلیل نور کم و یا به دلیل نم بودن هوا در زمستان ایجاد می شود.گلچه های سقط شده در ظاهر شبیه توده های متمایل به رنگ قهوه ای در انتهای شاخه ها مشاهده میشود.  به طور کلی رطوبت در طول شبانه روز اگر خیلی زیاد یا خیلی کم باشد سبب این اتفاق می شود.

گلهای عقیم به صورت برامدگی های مایل به قهوه ای روی نوک جوانه با حلقه هایی از گل آذین گرزن در انتهای هر جوانه بروز می کنند.  عقیم شدن ممکن است در دوره کمبود روشنایی با موقعی که ریشه ها به علت شوری زیاد یا آب دادن بیش از حد صدمه می بینند رخ دهد.

قارچ بوتریتیس:

این گیاه به طور کلی بیماری های زیادی ندارد اما گاهی اوقات هم درگیر بیماری های قارچی می شود.آبیاری خاک به وسیله قارچ کش ها به طور مداوم باعث کنترل قارچ های انگلی گیاهی مثل فیتیوم و بقیه موجودات خاکزاد می شود. اگر سایه انداز گیاه خیلی زیاد  باشد، حرکت هوا و خشکی کاهش پیدا می کند و بیماری قارچ مشکل ساز می شود. اگر چنین مشکلی به وجود آمد باید حتما گیاه خود را تنک کنید.

حشره هایی که می توانند برای آلسترومریا مشکل ساز باشند عبارت اند از: تریپس ها، لاروها، عنکبوت ها، حلزون ها، شته ها و مگس سفید و …
تریپس ها: مشخصه‌ی تریپس اندازه‌ی کوچک و شکل مسطح طولانیش است. حشره‌های بالغ دارای چهار بال هستند. رنگشان از خاکستری و زرد تا قهوه‌ای را شامل می‌شود. تریپس‌ها ناقل ویروسی هستند که اصولاً از خانواده‌ی Tospovirus است. همین ویروس‌ها هستند که سبب از بین رفتن میزان قابل توجهی از محصولات می‌شوند.

 در بزاق تریپس‌ها بعضی از مواد سمی وجود داردو ممکن است ببینید روی درختان آسیب دیده، شکوفه‌ها و گلها دگرگون شده‌اند.

حلزون ها:

اگر سایه انداز گیاه تمیز بود و باز نشد یکی از عوامل آن می تواند وجود حلزون ها باشد. برای کنترل علفهای هرزو تولید زراعی گیاهان آلسترومریا می توان از علف کشهای دایکمبا قبل از سبز شدن استفاده کرد.

ریزوم های خاکدار می توانند در محیطی با رطوبت متوسط مثل پیت نگهداری و حمل شوند. بهترین دما برای نگهداری آن دمای بین 1 تا 3 درجه سانتی گراد است.میزان رطوبت ریزومهای نگهداری شده باید به طور منظم کنترل شود تا مطمئن شد که آنها خشک نشده و یا خیلی مرطوب نباشند، هر دوی اینها می توانند آسیب شدید به گیاه وارد کنند.

گل آلسترومریا

شما می توانید نظرات و سوالات خود را در پایین این مقاله برای ما کامنت کنید. همکاران ما در کمترین زمان به سوالات شما پاسخ گو هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *