آموزش ساخت تراریوم در منزل مرحله به مرحله

زمان مطالعه : 9 دقیقه
زمان انتشار : 1 فروردین 1402
آموزش ساخت تراریوم

و  ددر این مقاله میخواهیم به آموزش نحوه ساخت تراریوم در منزل به صورت مرحله به مرحله بپردازیم. با شرمیلا همراه باشید.

تراریوم چیست؟

تراریوم به محفظه ی شیشه ای مانند گویند که در آن انواع گیاهان میتوانند رشد کنند. میتوانید این کلمه را نمایشگاه جانداران زمینی هم بخوانید.

به عبارتی دیگر، یک تراریوم جلوه‌هایی از نمونه‌های زندگی گیاهی یک منطقه یا اقلیم را دربرمی‌گیرد.

این محصول اولین بار توسط پزشک انگلیسی ساخته شد. آن هم به شکل کاملا تصادفی.

تراریوم یک محیط مرطوب و مناسبی برای انواع گیاهان می باشد. اگر میخواهید گلخانه ای جذاب داشته باشید، به جای اینکه چند گلدان کوچک تهیه کنید، از تراریوم که این روز ها مد شده است استفاده کنید.

تراریوم یک محیط بسته و نیم بسته شیشه ای و پلاستیکی می باشد. دبیران از این روش برای تدریس چرخه آب استفاده میکنند.

تراریوم برای منازل آپارتمانی بسیار زیبا و جذاب بنظر میرسد و زوج های جوان از این روش برای نگهداری گیاهان خود استفاده میکنند.

محفظه تراریوم با گیاهان زیبا

نحوه ساخت تراریوم

برای درست کردن تراریوم، به نهال و گیاهان کوچک نیاز است. ساخت تراریوم با کاشت نهال داخل گلدان متفاوت است. اصلی‌ترین تفاوت آن این است که تراریوم محیط بسته یا نیمه بسته شیشه‌ای یا پلاستیکی است و فقط گیاهان کوچک در آنها قابل کاشت است.

اکثر گیاهان کوچک آپارتمانی مناسب تراریوم هستند. تعداد گیاهان در تراریوم، به اندازه ظرف آن بستگی دارد. هر چه طرف تراریوم بزرگتر باشد، گیاهان بیشتری در آن جا میگیرند.

تراریوم را خیلی شلوغ نکنید؛ چرا که گیاهان برای رشد نیاز به فضا دارند.

-وسایل مورد نیاز برای ساخت تراریوم

  • ظرف شیشه ای
  • صابون
  • خاک
  • شن

یک ظرف شیشه ای مانند آکواریوم و یا شیشه مربا بردارید. ظرف هایی بزرگ را انتخاب کنید که چند گل در آنها جای بگیرند و رشد خوبی داشته باشند. اگر دهانه ظرف شما تنگ باشد، کار شما نیز سخت تر خواهد شد.

کاشت گیاه داخل این ظرف‌ ها را با انبر سیمی نازک انجام دهید.

ظرف را با آب گرم و صابون به خوبی شست و شو دهید و صبر کنید تا کاملا خشک شود.

یک لایه کاملا یکنواخت به قطر های 2.5 – 1.5 سانتی متر ، ته ظرف را با شن پر کنید. شن به عنوان زه کش استفاده میشود. بهتر میباشد که مقدار زیادی از سنگ ریزه ها طرف یک سمت دیواره ظرف باشد. این کار باعث زهکشی بهتر میشود.

2 قاشق غذاخوری زغال چوب بر روی شن ها بریزید. زغال چوب باعث جذب شدن بوی بد داخل ظرف میگردد. همچنین زغال هوای داخل محیط را تازه میکند.

داخل ظرف را کمی گلکاری کنید تا روی شن و زغال را کاملا بپوشاند. باید یک چهارم عمق ظرف را گلکاری کنید. خاک بایستی سبک ، دارای زهکشی مناسب و بدون کود باشد.

گیاهان را بعد از در آوردن از گلدان، بررسی کنید که مشکلی نداشته باشند. گیاه را به آرامی تکان دهید، تا خاک های اضافی از آن خارج شوند. البته طوری که ریشه آن صدمه نبیند. اگر گیاه شما بخش آفت زده داشت، آن را وارد تراریوم نکنید.

خاک را کمی گود کنید. سپس گیاه خود را در آن بکارید. همچنین حتما دور ریشه ها را بپوشانید. اگر میخواهید گیاه دیگری را وارد تراریوم کنید، همین مراحل را تکرار کنید.

گیاهان داخل تراریوم را با اسپری آب تمیز کنید. خاک را نیز با اسپری مرطوب کنید. مرطوب به معنی خیس کردن خاک نیست و اسپری برای آن کافیست! سپس شما میتوانید تراریوم را با اشیاء سرامیکی تزیین و چیدمان کنید.

ظرف خود را با درپوش و یا شئ ای بپوشانید. بعد از این کار ، ارتباط با محیط قطع میگردد و جنگل بارانی مینیاتوری ایجاد میشود.

نحوه درست کردن تراریوم مرحله به مرحله

نکات مهم برای کاشت گیاه در تراریوم

در کاشت گل های خود در تراریوم دقت داشته باشید که با یکدیگر هم خوانی داشته باشد. گل هایی مانند شمعدانی و حسن یوسف را نمیتوان با یکدیگر کاشت. به دلیل اینکه این گل ها به رطوبت بالا و جریان هوا کم حساس هستند. همچنین گل هایی مانند ، گل سنگ ، گیاه سانسوریا و گندمی را با گل های دیگر نکارید؛ زیرا نیاز های متفاوتی دارند و مهم ترین نکته این است که به هوای خنکی احتیاج دارند. شما باید گیاهان گوشتی را با گوشتی و گیاهان تیغ دار را با تیغ دار بکارید تا با یکدیگر سازگار باشند و دچار مشکل نشوند.

بهتر است گیاهان مقاوم را در تراریوم بکارید.

تراریوم به دلیل محیط بسته ای که دارد، نباید به صورت زیاد آبیاری شود. اگر آبیاری بیش از حد باشد، موجب گندیدگی گیاهان میشود.

هفته ای سه بار اسپری آب برای این گل ها کافی است. سعی کنید زمان آبیاری، خاک را مرطوب کنید. بین هر دو آبیاری نیز باید خاک تراریوم کاملا خشک شود تا دچار پوسیدگی نشود.

دقت داشته باشید که بزرگ ترین دشمن تراریوم ، گرمای شدید میباشد. چون تراریوم شیشه ای میباشد، اشعه های خورشید از آن عبور میکند. بهتر است گیاه و تراریوم خود را در مسیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید.

اسپری آب به تراریوم

تراریوم در بسته را در هفته اول بعد از کاشت گیاهان در نظر بگیرید. در این زمان غالبا بیماری ها شروع می شوند. هر برگی که می میرد یا گیاهی که شروع به پوسیدگی می کند، باید قبل از اینکه مشکلی برای سایر گیاهان ایجاد کند، سریعا از بین برود. در بیشتر حالات، بعد از چند هفته که تراریوم استقرار پیدا کرد و خطر بیماری ها کاهش یافت و حتی از بین رفت، گیاه شما سالم باقی میماند.

آبیاری شدید باعث از بین رفتن گیاهان میشوند. هیچوقت به طور مستقیم آب را بر روی تراریوم ها نریزید. به دلیل اینکه محلی برای زهکشی که آب از آن خارج شود، وجود ندارد. طوری آبیاری کنید که خاک مرطوب گردد و به هیچ عنوان آب در لایه سنگ ریزه ها نرود. اگر به شیوه صحیحی آبیاری نکنید، گیاهان شما پوسیده خواهند شد. همچنین وقتی کناره های ظرف شما خشک هستند و هیچ رطوبتی در آنجا وجود ندارد، اندکی آب بریزید.

اگر آلودگی بسیار زیادی در تراریوم باشد، در ظرف را بردارید تا آب های اضافی تبخیر گردد. بعد از تبخیر شدن، مجدد درپوش را روی تراریوم قرار دهید.

تراریوم را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. کافیست در جایی قرار دهید که نور غیر مستقیم دریافت کند. پشت پنجره شمالی و جلوی فیلتر نور،‌ بهترین مکان برای تراریوم می باشد. اگر نمیتوانید همیشه نور طبیعی به این گیاه بدهید، نور مصنوئی برایش تهیه کنید. قرار دادن یک لامپ 100 وات در داخل تراریوم و یا لامپ فلوراسنت بالای تراریوم می تواند بسیار مفید باشد. اگر در طول روز به هیچ عنوان نمیتوانید نور طبیعی بدهید ، باید 16 تا 20 ساعت نور مصنوئی برای گیاه تهیه کنید.

برای اینکه گل های داخل تراریوم کج و یا خم نشوند، هر چند وقت یک بار جای آنها را تغییر دهید.

نور مناسب تراریوم

درمان بیماری های تراریوم

برای از بین بردن عوامل بیماری زا در خاک تراریوم باید به نکاتی توجه فرمایید.

در مرحله اول خاک را مرطوب کنید و در سینی بزرگ پهن کنید. سپس آن را به مدت زمان 20 دقیقه تحت دمای 200 درجه فارنهایت قرار دهید. یادتان باشد که هر 5 دقیقه یکبار خاک را بهم بزنید. به این صورت خاک شما استرلیزه میشود.

خاک را قبل از استفاده مورد بررسی و ازمایش قرار دهید. خاک ها را با دست خود فشار دهید. اگر به راحتی هر چه تمام تر فشرده شد، مقداری پرلیت و وری کولات برای کمک به زهکشی به خاک اضافه کنید.

خاکی که به تراریوم اضافه میکنید، باید نسبتا خشک باشد. اگر خشک نباشد، به دیوار های ظرف میچسبد.

برای با طراوت کردن خاک میتوانید لایه های بالایی خاک را جدا کنید. سپس کمی خاک تازه به آن اضافه کنید.

خاک مناسب تراریوم

کلام پایانی

اگر کمی خلاقیت به خرج دهید، میتوانید  از ظرف شیشه ای انتخابی تان یک باغ مینیاتوری قشنگ بسازید.

بعد از آماده سازی بستر گیاه خود، گیاهانی که دوست دارید و همچنین آنهایی که شرایط لازم را دارند، در فضای ظرف شیشه ای خود بکارید و حفره هایی در خاک ایجاد کنید.

شما میتوانید برای زیبا تر شدن تراریوم خود، از سنگ های زینتی ، صدف ها ، نیمکت ، خانه های چوبی و… استفاده کنید.

با رعایت کردن تمام این نکات، میتوانید یک تراریوم بسیار عالی بسازید که چند کاربرد برای شما دارد. یکی از کاربرد های آن زیبایی است. یعنی اینکه زیبایی بی نظیری به خانه شما منتقل میکند. یکی دیگر از کاربرد های ساخت تراریوم، آزاد شدن فضاهای خانه است. یعنی اینکه دیگر گیاهان شما فضای زیادی را اشغال نمیکنند. این مورد برای کسانی که فرزند های کوچک و یا حیوانات خانگی دارند، بسیار مناسب می باشد. البته که ساخت تراریوم مشکلاتی را نیز به همراه خواهد گذاشت. ساخت تراریوم ، کمی کثیف کاری دارد و نیاز به مراقبت زیادی دارد.

ممنون که تا این لحظه همراه ما بودید. اگر سوالی دارید، برای ما کامنت کنید. پاسخگوی نظرات شما هستیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *