مهمترین علت ایجاد لکه های قهوه ای برگ فیکوس لیراتا چیست؟

زمان مطالعه : 3 دقیقه
زمان انتشار : 29 اسفند 1401
علت لکه های قهوه ای روی برگ فیکوس لیراتا

در این مقاله به بررسی علت قهوه ای شدن برگ های فیکوس می پردازیم. فیکوس لیراتا متعلق به غرب آفریقا است و جزو گیاهان گرمسیری محسوب می شود . حداکثر ارتفاع فیکوس ۱۲ متر است؛ البته در آپارتمان ها نهایتا تا ۲ متر رشد میکند. برگ های زیبا و براق سبز رنگ فیکوس، انها را به گیاهان آپارتمانی محبوبی تبدیل کرده است. به همین دلیل در خانه های زیادی گل فیکوس را میبینید.

شما باید با نحوه تکثیر گیاه فیکوس هم آشنا باشید تا بتوانید این گیاه جذاب و دوست داشتنی را به تعداد بیشتری در منزل یا محل کار خود داشته باشید.

یکی از رایج ترین مشکلات فیکوس لیراتا، قهوه ای شدن برگ های آن و ایجاد لکه های قهوه ای است.

بهتر است با عواملی که باعث ایجاد این مشکل در گیاه می شوند به طور کامل آشنا شوید. در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. با ما همراه باشید.

چرا فیکوس لکه های قهوه ای دارد؟

علت قهوه ای شدن برگ فیکوس

هوا:

مهم ترین نکته ای که باید به آن دقت کنید این است که محیطی با تهویه بسیار خوب و مناسب برای گیاه فراهم کنید تا بتواند به راحتی نفس بکشد. سعی کنید در شرایط عادی، پنجره را باز کنید تا بتواند کمی هوای تازه را تنفس کند.

رطوبت و آبیاری:

دلیل دیگری که می تواند باعث این مشکل شود، مه پاشی و تامین رطوبت گیاه است. گیاه را بیش از حد مه پاشی و آبیاری نکنید، زیرا گیاه به رطوبت زیاد حساس است.

از طرفی آبیاری بسیار کم هم باعث ایجاد لکه های تیره رنگ روی برگ فیکوس می شود. بهتر است خاک گلدان را در چنین شرایطی بررسی نمایید و اب مورد نیازش را تامین کنید. ۱۵ الی ۲۰ دقیقه گلدان فیکوس را در آب بگذارید تا سیراب شود.

پوسیدگی ریشه فیکوس:

پوسیدگی ریشه گیاه میتواند باعث ایجاد لکه در برگ ان شود. در چنین حالتی گیاه را از خاک گلدان خارج کنید. اگر ریشه کاملا پوسیده شده و از بین رفته بود درمانی ندارد. چنانچه قسمتی از ریشه آسیب دیده، ان قسمت را جدا نمایید و با محلول خاص قارچ کش ان را احیا کنید. سپس مجدد در خاک قرار دهید تا به رشد خود ادامه دهد.

بیماری قارچ:

یکی دیگر از دلایلی که موجب ایجاد لکه های قهوه ای رنگ در فیکوس می شود، قارچ است. اگر گیاه قارچ بگیرد، برگ هایش لکه های سبز کمرنگی می زنند. به نوعی انگار برگ ها سوخته است.
برای درمان قارچ باید از قارچ کش مانکوزب استفاده کنید و این سم را بر روی گیاه اسپری کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *