همه چیز درباره ی آگلونما

زمان مطالعه : 9 دقیقه
آخرین بروزرسانی : 8 آذر 1402
معرفی گیاه آگلونما

با سلام خدمت همراهان گرامی سایت شرمیلا امروز هم در خدمت شما هستیم با مقاله ای از معرفی گیاه آپارتمانی آگلونما پس در ادامه با ما همراه باشید تا اطاعاتی کسب نمایید .

همه چیز درباره ی گیاه آگلونما

گل آگلونما گیاه بسیار زیبایی است با برگ های ابلق، از خانواده آراسه. زیستگاه آن جنوب شرقی آسیا (اندونزی و مالزی ) است. گیاهی همیشه سبز و پایا با برگهای زینتی می‌باشد برگهای آن (مستطیلی نیزه‌ای )می باشد اندازه برگها بر حسب گونه بطول ۲۵ سانتیمتر و پهنای ۱۲ سانتیمتر نیز می‌باشد ارتفاع گیاه برحسب گونه تقریباً بین ۲۰تا ۴۰ سانتیمتر در سطح فوقانی خود تغییر می‌کند دارای نقاط و یا لکه‌های سبز تیره می‌باشد. گلهای این گیاه سفید و در تابستان آشکار می‌شود. ساقه ها کوتاه و برگ های بیرون آمده از غلاف ، نیزه ای شکل و خم شده به طرف پایین با طول ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتر (که گاه تا ۲۰ سانتیمتر نیز می رسند)؛ مقاومت خوبی دربرابر سایه و خشکی دارد

آگلونما در حدود چهل گونه گیاه علفى در هند و مالزى دارد که برخى از آنها به خاطر داشتن برگ هاى ابلق به عنوان گیاه زینتى در گلخانه ها نگهدارى مى شوند. رایج ترین آنها دو نوع A.PICTA و A.TREUBII است. «آگلونما پیکتا» از مالزى آورده شده و داراى برگ هایى به رنگ سبز تیره با لکه هاى سفید به موازات رگبرگ هاى فرعى است. اما «آگلونما تروبى» که از جزایر سلب آورده شده گیاه زیباترى با برگ هاى کشیده و مقاوم به رنگ سبز روشن با لکه هاى خاکسترى مایل به نقره اى است و در باغچه هاى آپارتمانى جلوه خاصى دارد. در صورتی که مدت درازی از آن مراقبت شود تنها یک میوه خواهد داد.

گل آگلونما در گلدان حصیری

نحوه ی نگهداری و نیاز های گیاه آگلونما 

 دما :  و رطوبت  در زمستان باید در داخل خانه نگهداری شود؛ حداقل دماى قابل تحمل این گیاه تا ۱۵  ۱۰ درجه سانتیگراد است . در زمستان که رشد گیاه کندتر می شود باید آب آن را تقلیل داد و از نگهداری گیاه در نزدیکی شوفاژ یا بخاری خودداری نمود. برگ هاى آگلونما نسبت به خشکى هوا حساس هستند و بهتر است در آپارتمان هاى گرم و خشک هر روز سطح برگ ها با آب اسپرى (ریز) شود.

آبیاری :اجازه دهید در بین دو آبیاری سطح خاک گلدان خشک شود زیرا آب زیادی باعث پوسیدگی گیاه می شود.)آگلونما تروبی احتیاج چندانى به نور و روشنایى ندارد. در بهار و تابستان هر دو هفته یک بار نیاز به کود محلول دارد. سطح خاک نیز باید همیشه نسبتاً مرطوب نگه داشته شود.(

تکثیر : تکثیر این گیاه عمدتاً در فصل تابستان صورت مى گیرد. مانند دیفن باخیا تکثیر می شود یعنی هم می توان ساقه بدون برگ را به صورت افقی در ماسه کاشت یا قلمه برگدار را کاشت یا از جوانه هایی که از خاک خارج می شوند استفاده کرد. باید دقت کرد که نباید هوا به ریشه برسد، بنابراین خاک اطراف ریشه را کاملاً فشرده می نمایند.

خاک: مخلوط خاک گلدانی (خاکبرگ، ماسه ، پیت، خاک باغچه) با قابلیت نفوذ خوب (به طور کلی خاک غنى از خاکبرگ و اسیدى را مى پسندد).

تعویض گلدان : هر سه سال یک مرتبه در فصل بهار گلدان را عوض می کنند و این در موقعی است که ریشه، دو سوم فضای گلدان را اشغال کرده باشد.

تغذیه و کوددهی : در فصل رویش یعنی بهار و تابستان که رشد آگلونما بیشتر است می توانید هر دو هفته یکبار از کود مایع رقیق برای تغذیه گیاه استفاده کنید. کود مورد نیاز به اندازه 2 گرم در لیتر کافی است.

آشنایی با گیاه آگلونما

مشکلات نگهداری گل آگلونما

– برگ ها پژمرده و نوک آنها قهوه ای می شود. علت آن کمی رطوبت هوای اطراف گلدان است.

– برگ ها مجعد و پیچیده می شود و لبه برگ ها قهوه ای می گردد. علت آن سردی بیش از اندازه هوا و کمی رطوبت هوای اطراف گلدان است.

– برگ ها روبه زردی می گذارد و لکه های سفیدی در سطح آن ظاهر می گردد. علت آن هجوم کنه های بسیار ریزی است که در محل دمبرگ و زیر آن وجود دارد. برای جلوگیری از آن باید با مالاتیون دو در هزار یک مرتبه در هفته از اول بهار سمپاشی نمود. همچنین غبار پاشی سطح و زیر برگ ها با آب ولرم باید به طور مرتب انجام گیرد.

_اگر می بینید که روی برگ های آگلونما لکه های سفیدی وجود دارد یا رنگ و روی زردی پیدا کرده، علت آن کنه، شته، حشرات ریز و بطور کلی آفت هستند. سم مالاتیون را از فروشگاه کشاورزی تهیه کنید و به اندازه 2 گرم در لیتر آن را در آب رقیق کنید. غبارپاشی سم رقیق شده را هفته ای یکبار ادامه دهید تا کنه ها از بین بروند.

برگ آگلونما

نکته در نگهداری از گیاه آگلونما

  •  زمانی که حس کردید حجم زیادی از گلدان را ریشه آگلونما پر کرده، وقت آن رسیده که گلدان را تعویض کنید. معمولا هر سه سال یکبار برای تعویض گلدان آگلونما مناسب است. ممکن است با رشد زیاد آگلونما برگ ها بیشتر از حد معمول آویزان شوند. در این صورت آنها را به چند دسته تقسیم کرده و دور روزنامه بپیچید تا به حالت اولیه بازگردند.
  • برای تمیز کردن گیاه می توانید با استفاده از اسفنج و آب ولرم برگها را پاک کنید. استفاده از هرگونه مواد شیمیمایی باعث گرفتن روزنه های برگی می شود و تنفس گیاه را مختل می کند. شیره گیاه آگلونما مقداری سمی است و بهتر است در حین دست زدن به آن احتیاط کنید.
  • یکی از عوامل زردی برگ ها آبیاری بیش از اندازه است.
  • اگر برگ های آگلونما پیچیده است یا لبه های آن موجدار شده، دمای هوای محیط سرد است.

تکثیر آگلونما از طریق تقسیم بوته

به منظور جدا کردن جوانه‌های جانبی از پایه مادری، ابتدا گیاه را به آرامی و بادقت از گلدان خارج کرده و با دست یا چاقوی تیز، جوانه‌های کناری را که دارای بیش از دو برگ هستند، همراه مقداری ریشه، از گیاه مادری جدا کنید. جوانه‌ها را در گلدان هایی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر، حاوی کمپوست با پایه پیت بکارید. توجه داشته باشید که نباید هوا به ریشه برسد، بنابراین خاک اطراف ریشه را کاملاً فشرده کنید. برای ایجاد شرایط گلخانه‌ای و ریشه‌زایی سریعتر گیاه توصیه می‌شود، روی قلمه‌ها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید تا رطوبت مورد نیاز گیاه را حفظ کند. به منظور تهویه چند سوراخ در بالای کیسه ایجاد کنید. گیاه را در دمای ۲۰ تا ۲۱ درجه سانتیگراد، دور از تابش مستقیم خورشید نگاه دارید. بعد از چند هفته تا دو ماه، ریشه‌دهی گیاه انجام می‌گیرد. بهترین زمان برای تکثیر گل آگلونما به این روش، اواسط بهار تا اوایل تابستان است.

تکثیر آگلونما

تکثیر آگلونما از طریق کاشت بذر

آگلونما را می توان از طریق کاشت بذر در اواخر بهار نیز تکثیر نمود. هنگامی که گیاه شما به گل‌دهی می رسد، پس از آن میوه‌هایی قرمز رنگ تولید می کند که می‌توانید از آنها برای کاشت گل آگلونمای جدید استفاده کنید. البته لازم به ذکر است، چنانچه هدف شما تولید بذر نمی‌باشد گل‌های گیاه را حتما جدا کنید، چون باعث ضعیف شدن شدید گیاه می شوند.

تکثیر آگلونما از طریق قلمه

برای قلمه زدن آگلونما در بهار، از ساقه‌های سالم و قوی گیاه قلمه تهیه کنید. به این منظور، ساقه را به قسمتهای ۴ تا ۵ سانتیمتری بریده و روی سطح خاک فشار دهید. طوری که یک سوم از ساقه به زیر خاک برود. خاک را مرطوب و گیاه را در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد نگاه دارید. همچنین می‌توانید همانند روش تقسیم بوته روی قلمه‌ها را با نایلون شفاف بپوشانید تا ریشه‌زایی سریعتر انجام شود. پس از ریشه‌زایی و هنگامی که گیاه کمی رشد کرد، آن را به گلدان اصلی انتقال دهید. جالب است بدانید به گفته ناسا (سازمان فضایی آمریکا) آگلونما یکی از بهترین و قدرتمندترین گیاهان تصفیه کننده هوا است و برای پاکسازی هوای آلوده داخل منزل از سم‌هایی مانند بنزن و فرمالدهیدها مفید می‌باشد. بنابراین با کاشت آن در منزل و محیط کار علاوه بر سبز و با طروات کردن محیط، هوایی سالم را برای خود به ارمغان می‌آورید.

آموزش نحوه تکثیر گل آگلونما

امید داریم این مطلب برایتان مفید باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *